Τα 30 καλύτερα άλμπουμ του 2013

Η συντακτική ομάδα του Rocking.gr επιλέγει τις 30 κυκλοφορίες του 2013

21/12/2013 @ 17:53
Οι παραδόσεις είναι για να τηρούνται και έτσι η ευλαβική στιγμή που οι λίστες των συντακτών του Rocking.gr συντίθενται για να δώσουν τα 30 πρώτα άλμπουμ της χρονιάς έφτασε και για φέτος.

Στην πιο αμφίρροπη μάχη των τελευταίων ετών για την πρώτη θέση, οι καλύτερες κυκλοφορίες του 2013, όπως επιλέχθηκαν από τη συντακτική ομάδα του Rocking.gr, έχουν ως εξής:

(click στο εξώφυλλο ή τον τίτλο του άλμπουμ για να διαβάσετε την πλήρη κριτική του Rocking.gr)




 
30
Progressive metal Α' κατηγορίας από τους Άγγλους, στην καλύτερη ως τώρα δουλειά τους.
 
29
Οι Audrey Horne παραδίδουν ένα ακόμα εξαιρετικό άλμπουμ, με το "Youngblood" να τους οδηγεί σε έναν πιο κλασικό, οργανικό ήχο.
 
28
Μία πειραματική post-hardcore και screamo σκοτοδίνη θα σε απορροφήσει για τα καλά. Κάποιες στιγμές θα σε ταξιδέψει με τις progressive δομές της, ενώ άλλες θα σε χτυπήσει, θα σε ταρακουνήσει και θα σε φοβίσει με τα black metal και επιθετικά grind ξεσπάσματά της.
 
27
Η τρίτη και πιο ώριμη κυκλοφορία των Vampire Weekend είναι δουλεμένη σε ανατριχιαστικό βαθμό και αποτελεί ένα σύνολο αξιοσημείωτα απολαυστικό.
 
26
Το τρίο των Portnoy, Sheehan και Kotzen εντυπωσιάζει στην πρώτη σύμπραξή του.
 
25
Η πιο συγκλονιστική στιγμή της καριέρας των Touché Amoré.
 
24
To blues rock των Federal Charm είναι πιο funky και πιο μοντέρνο από αυτό των Answer και των Rival Sons και πιο ενδιαφέρον, ενεργητικό και ωμό από του Joe Bonamassa και της συνομοταξίας του.
 
23
Όχι άλλες γυναικείες μετριοφροσύνες. Οι SubRosa και τραγουδάνε και δέρνουνε.
 
22
Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Οι Gorguts δημιουργούν, το death metal (και όχι μόνο) σείεται.
 
21
Το "Sunbather" δεν είναι ένας black metal δίσκος. Τουλάχιστον όχι αμιγώς. Είναι ένας ακραίος -extreme ρε διάολε!- post rock δίσκος, με όλη τη σημασία της ταμπέλας που μόλις επινόησα.
 
20
Θετικός ο παρονομαστής, με τους Arctic Monkeys εμπορικότερους από ποτέ να μας προσφέρουν κάποιες ιδιαίτερα κολλητικές συνθέσεις και ένα εν γένει φρέσκο σύνολο.
 
19
Προοδευτικό, απόκοσμο, ακραίο, καθηλωτικό, αντιεμπορικό, απροσδιόριστο και πάνω από όλα αυθεντικό και ανεπιτήδευτο, το νέο άλμπουμ των Altar Of Plagues μας οδηγεί μέσω πειραματισμών σε ένα σημείο που λίγοι τολμούν να το επιχειρήσουν.
 
18
Μια παγωμένη επιφάνεια που πνίγεται από καταιγίδες. Οι Sigur Ros ξαναγεννήθηκαν.
 
17
Ο τρόπος με τον οποίον οι Enforcer ανακατεύουν τις επιρροές τους τούς κάνει να μπορούν να ισχυριστούν πως αποκτούν τον δικό τους ήχο και, σε συνδυασμό με το πάθος και τη φρεσκάδα που βγάζουν, τους κάνουν μια επιτυχημένη μπάντα.
 
16
Ένα κομψοτέχνημα σύγχρονης κλασικής μουσικής όπου οι «λύκοι» έχουν λαμβάνειν τα μέγιστα από το μεγάλο ατού της μουσικής τους, τη σιωπή.
 
15
Ένα άλμπουμ πλημμυρισμένο από μικρές και μεγάλες μουσικές στιγμές που κάνουν τον ακροατή να καταπιάνεται και μέσα από αυτές να βρίσκει κομμάτια του συναισθηματικού του κόσμου.
 
14
Τίποτε λιγότερο από «Alive and kicking» που έλεγαν οι Simple Minds. Από τις σημαντικότερες επιστροφές στην ιστορία της μουσικής.
 
13
Ο καλύτερος δίσκος των Blood Ceremony μέχρι τον επόμενο.
 
12
Το κάρβουνο θα μπορούσε να εξελιχθεί σε διαμάντι και οι Leprous κατέχουν την τεχνογνωσία και την τεχνοτροπία να το επιτύχουν.
 
11
Αυτοί είναι οι νέοι Rival Sons.
 
10
...καμιά φορά, το hype έχει δίκιο.
 
9
In your face, δεκαετία του 70!
 
8
Οι Foals κάνοντας για άλλη μια φορά αυτό που τους αρέσει μπόρεσαν να δημιουργήσουν έναν ποιοτικό εθιστικό δίσκο.
 
7
Το "...Like Clockwork" είναι ένας φοβερά εθιστικός δίσκος με αρκετό βάθος ώστε να ξεδιπλώνεται με τον καιρό.
 
6
Σαν να μην τρέχει τίποτε μετά το Grammy, έφτιαξαν ακόμη ένα αξιοθαύμαστα φιλόδοξο σύνολο με ψυχή, ρυθμό και ιδανικές αναλογίες μεταξύ του γνωστού, του νέου και του απροσδόκητου.
 
5
Το "Filthy Empire" έχει όλα εκείνα τα συστατικά για να κερδίσει κάθε οπαδό του είδους και να χτίσει γερά θεμέλια μεγάλης επιτυχίας για τους Heaven's Basement.
 
4
Οι Alter Bridge σου δίνουν την ευκαιρία του να ζεις κάτι σπουδαίο στην εποχή του.
 
3
Οι Riverside στον πέμπτο τους δίσκο αναδιαμορφώνουν το ύφος τους, εναντιωμένοι σε οποιασδήποτε μορφής στασιμότητα, με τον Duda να ανάγεται πλέον σε έναν από τους κορυφαίους συνθέτες στο πεδίο του σύγχρονου progressive.
 
2
Αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε τα ναρκωτικά σας, την μουσική σας, τα όλα σας, τα ευχαριστιόμαστε αλλά δεν θα μας αφαιρέσετε το δικαίωμα να ανακηρύξουμε τους Clutch ως τους δικούς μας Reverends.
 
1
Aπό την ώρα που ο Wilson αποφάσισε να παίξει ξεκάθαρα prog δεν τον πιάνει κανείς και παρουσιάζει μία δουλειά που όλα δείχνουν ότι θα μνημονεύεται για χρόνια.
  • SHARE
  • TWEET