Νίκος Καταπίδης: Τα καλύτερα άλμπουμ του 2019

Οι συντάκτες του Rocking.gr καταθέτουν τις προσωπικές τους λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς

Από τον Νίκο Καταπίδη, 13/12/2019 @ 18:38

Μετά την παρουσίαση της συγκεντρωτικής λίστας του Rocking.gr με τις 30 καλύτερες κυκλοφορίες του 2019, σειρά έχουν οι προσωπικές επιλογές του κάθε συντάκτη.

(click στο εξώφυλλο κάθε κυκλοφορίας για να διαβάσετε την κριτική του Rocking.gr)

1
Mother Of Millions - Artifacts
Μια κατάθεση ψυχής, ένα λεπτεπίλεπτο πλέγμα ήχων, μελωδιών και συναισθημάτων.
2
Leprous - Pitfalls
Σαν αναπόφευκτη κατάληξη μιας διαρκούς αναγέννησης και προόδου, γεμάτη επιμελώς κρυμμένες πολυπλοκότητες και εμφανώς τονισμένα ψυχικά φορτία.
3
As I Lay Dying - Shaped By Fire
Η επιστροφή των βασιλιάδων του metalcore με θριαμβευτικό τρόπο. Από τα riffs ως τα ρεφρέν, είναι ένας δίσκος επαναφοράς κι επίδειξης ισχύος.
4
Mgla - Age Of Excuse
Η νιχιλιστική μαυρίλα των Mgla έχει χαράξει το δικό της μονοπάτι στον ακραίο ήχο. Αφήνοντας απ'έξω τα μη μουσικά αμφιλεγόμενα νέα, το "Age Of Excuse" είναι αυτό ακριβώς που ψάχνω σε ένα black metal δημιούργημα εν έτει 2019.
5
Hypno5e - A Distant (Dark) Source
Έκπληξη της χρονιάς. Παντρεύοντας τα καλύτερα στοιχεία του prog με extreme διάθεση και διάχυτη μελαγχολία, το μπασταρδοπαίδι των Gojira και των Opeth δημιούργησε ένα δίσκο ποίημα.
6
Devin Townsend - Empath
Το δημιουργικό μεγαλείο του Devin δεν έχει τελειωμό. Η γραμμή μεταξύ παράνοιας και ιδιοφυίας μοιάζει πιο δυσδιάκριτη από ποτέ στο Empath.
7
Soen - Lotus
Μια μπάντα που βρήκε τον εαυτό της και συνεχίζει με συνέπεια να παράγει περίπλοκα όμορφη μουσική.
8
The Great Old Ones - Cosmicism
Η αβυσσαλέα μαυρίλα παντρέυεται με μια απόκοσμη ατμόσφαιρα. Το αποτέλεσμα, ένας δίσκος διαμάντι στον ακραίο ατμοσφαιρικό χώρο.
9
Sleep Token - Sundowing
Μουσική τελετουργία, που αψηφά στεγανά και όρια, ακροβατώντας μεταξύ pop και metal και φτιάχνει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον μείγμα.
10
Brutus - Nest
Ωμό μα συνάμα όμορφο, το "Nest" δείχνει να ξεχωρίζει ανάμεσα στον κυκεώνα κυλοφοριών που θέλουν με το στανιό να δείξουν πως είναι κάτι καινούριο.
11
Insomnium - Heart Like A Grave
Το μελωδικό death φαίνεται να έχει βρει τον νέο του ηγέτη στους Insomnium που σε μια ακόμη δουλειά προσφέρουν απλόχερα στιγμές πόρωσης και μελαγχολίας.
12
Swallow The Sun - When A Shadow Is Forced Into The Light
Όταν η σκιά αναγκάζεται να βγει στο φως, αλλά δεν εξαφανίζεται αλλά γίνεται ακόμη πιο εκθαμβωτική σε ομορφιά.
13
While She Sleeps - So What?
Μια δουλειά αγνής ενέργειας, πάθους και συναυλιακού υλικού που θα αναστατώσει ακόμη και τους πιο ήρεμους.
14
Cult Of Luna - A Dawn To Fear
Οι Cult Of Luna έχουν φτιάξει έναν τόσο χαρακτηριστικό ήχο, και στο δίσκο αυτό δείχνουν να τον τελειοποιούν και να μας ρουφάνε μέσα στον κόσμο τους.
15
Periphery - IV Hail Stan
Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, οι Periphery συνεχίζουν το σερί τους επαναφέροντας τις πιο ακραίες στιγμές τους και μας θυμίζουν ότι πλέον ηγούνται στον μοντέρνο progressive χώρο.
  • SHARE
  • TWEET