Haunt

Beautiful Distraction

Church Recordings (2021)
Από τον Σπύρο Κούκα, 21/04/2021
Σε έναν χώρο που απαιτεί ικανότητες για να τραβήξεις πλέον την προσοχή, οι Haunt συνεχίζουν να είναι ενδιαφέροντες παρά τις συνεχιζόμενες νέες τους κυκλοφορίες
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς να περιγράψω αυτήν την άκρατη παραγωγικότητα που επιδεικνύει ο Trevor William Church με όχημα τους Haunt, δίχως να αναφερθώ σε θέματα ποσότητας/ποιότητας και λοιπών επιταγών της μουσικής βιομηχανίας. Αδιάκοπος, συνεχώς δραστήριος και με μια DIY λογική σε ό,τι αφορά την μπάντα του, είτε μιλάμε για τη μουσική του καθεαυτή, είτε για θέματα παραγωγής, κυκλοφορίας και merchandising, ο Αμερικάνος μουσικός είναι άξιος θαυμασμού, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την προσήλωση στο όραμα του.

Μάλιστα, έχει ενδιαφέρον ως παρατήρηση ότι ο ίδιος φαίνεται να πρόλαβε τις εξελίξεις που επέβαλε η πανδημία, ρίχνοντας εξ αρχής το βάρος στις συνεχόμενες κυκλοφορίες δίχως μεγάλα χρονικά κενά μεταξύ τους, δημιουργώντας ήδη ένα σεβαστό ποσοτικά back catalogue, το οποίο και ποιοτικά στέκεται σε αρκετά ανταγωνιστικά επίπεδα. Βέβαια, η απορία για το τί θα μπορούσε να καταφέρει ο ίδιος εφόσον αφιέρωνε λίγο περισσότερο χρόνο για την εκάστοτε κυκλοφορία του πιθανότατα θα παραμείνει αναπάντητη, έστω κι αν πλέον λίγο μας απασχολεί αυτό.

Βλέπετε, το "Beautiful Distraction" φαντάζει ένα κλασικό Haunt άλμπουμ, γεμάτο από τις μανιέρες και όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έγιναν γνωστά ήδη από τις προηγούμενες κυκλοφορίες του project. Εστιασμένο στην classic heavy πλευρά του metal, ανακαλώντας σταθερά τις ίδιες επιρροές που διαφαίνονταν από το "Burst Into Flame" κιόλας, με ενισχυμένο τον τομέα των πλήκτρων που ήδη παίρνει μέτρα από το "Mind Freeze" κι έπειτα και με τον Church να σκαρφίζεται φωνητικές γραμμές που κολακεύουν την περιορισμένων δυνατοτήτων φωνή του, το υλικό του δίσκου φαντάζει συμπαγές κι αδιάσπαστο.

Άλλωστε, ο Church ανέλαβε επίσης κάθε εκτελεστική πτυχή του - πέραν των κιθαριστικών leads - έχοντας τον απόλυτο έλεγχο για καθετί που παρουσιάζεται σε εκείνο. Να τον αδικήσω, λέγοντας πως χρειαζόταν επιπλέον χείρα βοηθείας εκτός του βιρτουόζου Fili Bibiano (των Fortress, και πρώην Witherfall), δεν θα μπορούσα, αφού τα όσα ακούμε δικαιώνουν τις προσπάθειες του σε τεχνικό επίπεδο. Σε ποιοτικό, είναι μια άλλη κουβέντα, αφού οι επανεμφανίσεις τραγουδιών καλά κρατούν κι εδώ (με τα "Hearts On Fire", "It’s In My Hands", "Sea Of Dreams" και "A Fool’s Paradise" να έχουν παρουσιαστεί ξανά σε παλιότερες κυκλοφορίες), ενώ οι όποιες εκπλήξεις είναι λέξη άγνωστη σε ό,τι αφορά τις δημιουργικές δομές και την κλιμάκωση των συνθέσεων.

Δεν παραπονιέμαι, ωστόσο. Το "Beautiful Distraction" είναι ένα πραγματικά διασκεδαστικό άλμπουμ σε ένα χώρο που ακόμη κι αυτό θέλει ικανότητα για να επιτευχθεί πια. Ενεργητικό, με μικρή διάρκεια που διευκολύνει τις επαναλαμβανόμενες ακροάσεις και μια τραγουδοποιία που δεν το θέλει να στέκεται ιδιαίτερα μακριά από το καλύτερο άλμπουμ των Haunt μέχρι σήμερα (βλέπε "Mind Freeze"), το τελευταίο πόνημα του Trevor William Church θα καταφέρει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον - τουλάχιστον, μέχρι το επόμενο του άλμπουμ (pun intended).

Bandcamp

  • SHARE
  • TWEET