Αντώνης Αντωνιάδης: Τα καλύτερα άλμπουμ του 2022

Οι συντάκτες του Rocking.gr καταθέτουν τις προσωπικές τους λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς

Από τον Αντώνη Αντωνιάδη, 14/12/2022 @ 15:16

Μετά την παρουσίαση της συγκεντρωτικής λίστας του Rocking.gr με τις 30 καλύτερες κυκλοφορίες του 2022, σειρά έχουν οι προσωπικές επιλογές του κάθε συντάκτη.

(click στο εξώφυλλο κάθε κυκλοφορίας για να διαβάσετε την κριτική του Rocking.gr)

1
Soul Glo - Diaspora Problems
Σπουδαίοι δίσκοι βγαίνουν κάθε χρόνο. Άλμπουμ σαν αυτό όμως, που υπερβαίνουν ταμπέλες και είδη, σπανίζουν. Με διαφορά η πιο αναζωογονητική, διασκεδαστική, και «φρέσκια» κυκλοφορία του 2022 .
2
Fontaines D.C. - Skinty Fia
Με το τρίτο άλμπουμ τους, οι Fontaines D.C., υπερβαίνουν τους εαυτούς τους και τη σκηνή τους και αναδεικνύονται σε ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα του σύγχρονου εναλλακτικού ήχου.
3
Ashenspire - Hostile Architecture
Διευρύνει ορίζοντες, ανοίγει δρόμους, κλείνει στόματα. Μουσικά και στιχουργικά, πρόκειται για αριστούργημα.
4
High Vis - Blending
Εγχειρίδιο για το πως να χωρέσετε όλη την παράδοση της βρετανικής εναλλακτικής μουσικής σε έναν δίσκο.
5
Meryl Streek - 796
Σύγχρονο κοινωνικό punk που συνδυάζει την καταγγελία με το συναίσθημα. Ζωτικά τραγούδια για την εποχή μας, αλλά και για τον ίδιο μας τον εαυτό.
6
Birds In Row - Gris Klein
Μια εκρηκτική επιστροφή που αιχμαλωτίζει τον ακροατή από το πρώτο δευτερόλεπτο και για το επόμενο 40λεπτο τον βομβαρδίζει με καταιγιστικές συνθέσεις.
7
The Smile - A Light for Attracting Attention
Με τεράστια διαφορά, οι καλύτεροι Radiohead των τελευταίων 20 χρόνων.
8
Rigorous Institution - Cainsmarsh
Και τούπα- τούπα, και lo-fi, και γρέζια φωνητικά, κι έντεκα τραγουδάρες που συνδυάζουν, υποδειγματικά, ευθύτητα κι ατμόσφαιρα.
9
Darkthrone - Astral Fortress
Αισίως φτάσανε στα 19 άλμπουμ και ακόμη δεν μας έχουν απογοητεύσει. Οι φετινοί Darkthrone κατάφεραν να χωρέσουν στο νέο τους δίσκο σχεδόν όλα όσα λατρεύω στη metal μουσική. Και μπράβο τους!
10
Yard Act - The Overload
Χωρίς να παπαγαλίζουν και να μιμούνται αλλά έχοντας το θάρρος να στήσουν τον δικό τους ήχο, οι Yard Act αναδεικνύονται σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχήματα του Ηνωμένου Βασιλείου.
11
City Of Caterpillar - Mystic Sisters
20 χρονάκια μωρέ τους πήρε αλλά η αναμονή, ευτυχώς, άξιζε τον κόπο. Πειραματικό και, συγχρόνως, άμεσο, ένα άλμπουμ, οριακά, αψεγάδιαστο που αξίζει την προσοχή σας.
12
Drug Church - Hygiene
Συναισθηματικά φορτισμένο και νοσταλγικό ως εκεί που δεν πάει, το "Hygiene" είναι ένας δίσκος που πρέπει να μην έχεις καρδιά για να μην σε κερδίσει.
13
Chat Pile - God's Country
Ένας θορυβώδης κι αμείλικτος δίσκος που ήρθε για να αφήσει ένα τεράστιο στίγμα στη σύγχρονη noise rock σκηνή.
14
Gospel - The Loser
Άλλη μια μεγάλη επιστροφή μετά από 17 χρόνια. Ηχητικά πλουραλιστικό, ουσιαστικά πρωτοποριακό, το νέο άλμπουμ των Gospel δεν είναι ένα "εύκολο" άκουσμα αλλά είναι αδύνατον να μην κολλήσεις μαζί του.
15
Cave In - Heavy Pendulum
Οι Αμερικανοί συνεχίζουν να κινούνται μ' εντυπωσιακή ευελιξία ανάμεσα σε όλες τις πτυχές του σύγχρονου κιθαριστικού ήχου και να παράγουν πραγματικά σπουδαίους δίσκους.
 
  • SHARE
  • TWEET