The Silent Wedding - "Enigma Eternal": Προακρόαση

Η προσμονή είναι πλέον δικαιολογημένη για το νέο πόνημα των The Silent Wedding

Από τον Σπύρο Κούκα, 11/07/2016 @ 11:35

Μετά από μια τριετία, γεμάτη περιοδείες και παραγωγικές διεργασίες, η πλέον ελπιδοφόρα εγχώρια prog/power μπάντα των καιρών μας, οι The Silent Wedding, αναμένεται να κυκλοφορήσει τη νέα της δουλειά, το ερχόμενο φθινόπωρο. Έτσι, την Τετάρτη βρεθήκαμε στα Underground Music Studios, στο Περιστέρι, ώστε να αποκτήσουμε μια πρώτη εικόνα για το ποιόν του επερχόμενου της, δεύτερου δίσκου, σε ένα καθόλα φιλικό περιβάλλον και υπό τη συνοδεία των απαραίτητων (λόγω ζέστης) αφεψημάτων.

Η μπάντα μας υποδέχτηκε εγκάρδια και, γενικότερα, έκανε τη δουλειά μας αρκετά πιο εύκολη, έχοντας μεριμνήσει για την ύπαρξη όλων των απαραίτητων πληροφοριών για τη νέα της κυκλοφορία σε ένα mini booklet και προβάλλοντας ένα εξαιρετικό lyric video συγχρόνως με την ακρόαση του δίσκου. Την ακρόαση ακολούθησε μια αρκετά ενδιαφέρουσα συζήτηση του Τύπου με τα μέλη της μπάντας, τα οποία μετά και το τέλος της όλης διαδικασίας έμοιαζαν σχεδόν ανακουφισμένα για τις αντιδράσεις που υπήρξαν για τις νέες τους συνθέσεις.

Ας περάσουμε, όμως, στο κυρίως θέμα, που είναι το καθαρά μουσικό σκέλος της όλης βραδιάς. Παρά το γεγονός πως μια ακρόαση δεν είναι αρκετή για την εξαγωγή ολοκληρωμένων συμπερασμάτων, τολμώ να προβώ σε διθυράμβους, μιας και αυτό που άκουσα μου επιτρέπει να νιώθω ασφαλής για την ορθότητα των λεγομένων μου. Έτσι, τα δώδεκα κομμάτια τα οποία ακούστηκαν, αποτελούν, ως σύνολο, ένα από τα καλύτερα prog/power δείγματα που θα παρουσιαστούν φέτος, καθώς οι προοπτικές που είχαν διαφανεί στο "Livin Experiments", εδώ μοιάζουν να εκπληρώνονται σχεδόν καθολικά, χάρη στην αντιμετώπιση των παθογενειών του παρελθόντος.

Πιο συγκεκριμένα, το μεγάλο μειονέκτημα του ντεμπούτου, η αδύναμη, ανεπαρκής παραγωγή, έχει σαφώς εξαλειφθεί, καθώς, τόσο η παραγωγή, που πραγματοποιήθηκε από την ίδια την μπάντα σε συνεργασία με τον Ανδριανό Παπαμάρκου, όσο και η μίξη και το mastering, που επιμελήθηκε ο τελευταίος στο Studio133, είναι άκρως ικανοποιητική, επιτελώντας στο ακέραιο το ρόλο της ανάδειξης των δυναμικών των συνθέσεων. Παράλληλα, το εξώφυλλο, που για ακόμη μια φορά έχει δημιουργήσει ο Travis Smith, ακούγοντας εκτεταμένα τον δίσκο, είναι λιτό, απέριττο και, τελικά, πλήρως ταιριαστό με το περιεχόμενο, προσδίδοντας επιπλέον πόντους στο όλο εγχείρημα.

Σε ό,τι αφορά, τώρα, την απόδοση των μελών και τις συνθέσεις καθαυτές, έχει πραγματοποιηθεί ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός, μιας και η ταλαντούχα, μα λίγο άγουρη, μπάντα του 2013 έχει δώσει τη θέση της σε ένα μπαρουτοκαπνισμένο πλέον σύνολο, που έχει αρχίσει να αξιοποιεί τις δυνατότητες του στο έπακρο. Επιτυγχάνεται, λοιπόν, οι συνθέσεις, παρά τις εμφανείς επιρροές από Symphony X, Innerwish, Iron Maiden της "Seventh Son..." περιόδου και Evergrey, μεταξύ άλλων, να αποπνέουν μια φρεσκάδα και μια στόφα που δηλώνει προσωπικότητα, πράγμα αρκετά δύσκολο στις μέρες μας.

Μιας και αναφέρθηκα στους Evergrey, να πούμε πως υπάρχει μια μικρή έκπληξη για τους φίλους των Σουηδών, καθώς, σε ένα κομμάτι συμβάλλει με τα αισθαντικά φωνητικά του, ο Tom Englund, σε ένα εξαίσιο φωνητικό ντουέτο με τον Μάριο. Παράλληλα, η ύπαρξη μπαλάντας, για άλλη μια φορά, με το στιχουργικά σπαραξικάρδιο "Loneliness", κρίνεται πλέον απαραίτητη, αφού η μπάντα ξεκάθαρα «το 'χει» με τη δημιουργία τους. Κατά τα λοιπά, όταν σε έναν δίσκο έχεις ξεχωρίσει με μια ακρόαση, παραπάνω από τις μισές του στιγμές, με τις υπόλοιπες απλά να ζητούν λίγο περισσότερο χρόνο, σίγουρα έχει γίνει κάτι σωστά.

Προσωπικά, δεν θα δηλώσω ακόμη ικανοποιημένος για τον νέο δίσκο των The Silent Wedding, μα ανυπόμονος, μη βλέποντας την ώρα να τον ξανακούσω, αυτήν τη φορά σε πιο προσωπικές συνθήκες. Μέχρι τότε, και μόνο το γεγονός πως ονόματα αγαπημένα, μα σχεδόν λησμονημένα, όπως οι Labyrinth και οι Pagan' s Mind, παρέα με τα προαναφερθέντα, ήρθαν στο μυαλό σαν επιρροές μιας νέας, ταλαντούχας μπάντας, με κάνει να βλέπω το μεταλλικό μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

Line-up:
Marios Karanastasis: Vocals
Jim Katsaros: Guitars
Johnny Thermos: Keyboards
Tom K. Wood: Bass 
Renos Lialioutis: Drums 

Tracklist: 
1. A Living Experiment
2. Shadows And Dust
3. What Lies Beyond
4. Insanity
5. The Endless Journey
6. A Dream Of Choices 
7. Loneliness
8. Under The Veil Of Grey
9. Catharsis
10. Closer To The End
11. Silence
12. Hands Of Fate

  • SHARE
  • TWEET