Οι Threshold επιστρέφουν στην Ελλάδα

Επανάληψη της προ εξαετίας εμφάνισης για τους σπουδαίους Βρετανούς progsters

05/09/2023 @ 15:33

THRESHOLD (U.K.)
+ THE SILENT WEDDING (Greece)

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 - Κύτταρο Live

“Marching Towards Progress And Perfection”

Σε κάθε είδος μουσικής, υπάρχουν συγκροτήματα που είναι αρκούντως προβεβλημένα, πολλές φορές και με εμπορική επιτυχία, όμως υπάρχουν και άλλα σχήματα που μπορεί ποτέ να μην έτυχαν της προβολής που -ίσως- άξιζαν, αλλά ωστόσο κατάφεραν να δισκογραφούν ακατάπαυστα και με συνέπεια και έτσι να αυξάνουν αργά αλλά σταθερά την πιστή βάση των οπαδών τους. Οι Βρετανοί progressive rock / metallers, THRESHOLD, ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία, αφού υπάρχουν εδώ και 35 χρόνια, ενώ το ντεμπούτο τους, “Wounded Land”, πριν λίγες μέρες συμπλήρωσε τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του. Συνολικά, έχουν κυκλοφορήσει δώδεκα στούντιο άλμπουμ και το μοναδικό στην περίπτωσή τους, είναι πως όλα μα όλα, έχουν καταφέρει να διατηρούν πάρα πολύ υψηλά standards, ακόμα και για τους άκρως απαιτητικούς φίλους της προοδευτικής μουσικής.

Οι «παλιοί» του σχήματος, ο κιθαρίστας Karl Groom και ο πληκτράς Richard West, είναι τα μοναδικά μέλη που έχουν παίξει σε όλα τα άλμπουμ του σχήματος και αποτελούν και τους βασικούς συνθέτες του όλα αυτά τα χρόνια. Οι συνθέσεις τους, δεν βασίζονται μόνο στην πολυπλοκότητα, αλλά κυρίως στις μαγευτικές τους μελωδίες με τις οποίες χτίζουν τα τραγούδια τους, δημιουργώντας μία στρατιά οπαδών, που μπορεί να μην είναι χιλιάδες, είναι πολύ φανατικοί. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι ένα από τα ελάχιστα μουσικά σχήματα που έχουν τρείς κυκλοφορίες αποκλειστικά για να μέλη του fan club τους!!!

Η θέση του τραγουδιστή, έχει υπάρξει ενός είδους «περιστρεφόμενη πόρτα» για το σχήμα, αφού μπορεί σε όλα τα χρόνια της ύπαρξής τους, να έχουν αλλάξει μόλις τρείς frontmen, αλλά οι περισσότεροι είχαν περισσότερες από μία θητείες, με τον Damian Wilson (κάποτε υποψήφιο αντικαταστάτη του Bruce Dickinson στους IRON MAIDEN), να έχει τρείς διαφορετικές θητείες. Πιο ιδιαίτερη ήταν η περίπτωση του Andrew “Mac” McDermott, ο οποίος τραγούδησε σε πέντε συνεχόμενα άλμπουμ, δυστυχώς όμως πέθανε ξαφνικά και σε μικρή ηλικία. Τραγουδιστής των THRESHOLD από το 2017 και το επικό, διπλό concept άλμπουμ τους, “Legends Of The Shires”, είναι ο Glynn Morgan, ο οποίος είχε τραγουδήσει και στο δεύτερο άλμπουμ τους, “Psychedelicatessen”. «Υπερατού» του γκρουπ και κρυφή δύναμη, ο εκπληκτικός, αριστερόχειρας ντράμερ, Johannes James, που μπήκε στο σχήμα από το “Hypothetical” του 2001 και έκτοτε, έχει εκτοξεύσει τη δυναμική των Βρετανών με το ανυπέρβλητο παίξιμό του.

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται λίγο περίπλοκα και ίσως «δραματικά», αυτό όμως που είναι πάρα πολύ απλό, είναι το γεγονός ότι οι THRESHOLD ποτέ δεν έχουν βγάλει έναν απλά καλό άλμπουμ. Όλα τα άλμπουμ τους, είναι εξαιρετικά και σπάνια συναντά κανείς περίπτωση συγκροτήματος που να έχουν ένα τόσο μεγάλο σερί κυκλοφοριών σπάνιας αξίας και ποιότητας. Το περσινό τους, “Diving Lines”, θεωρείται ένα από τα καλύτερα άλμπουμ τους, έχοντας αποσπάσει απίστευτα θετικές κριτικές σε όλον τον κόσμο, ικανοποιώντας απόλυτα τους οπαδούς τους και μπαίνοντας μέσα σε λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς.

Επειδή το progressive metal, εκτός από την τεχνική, έχει να κάνει και με τη λεπτομέρεια, η δεύτερη εμφάνιση των THRESHOLD στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί ΑΚΡΙΒΩΣ έξι χρόνια μετά την προηγούμενη (12/11/2017) και θα έχει και το ίδιο opening act. Τους συμπατριώτες μας, THE SILENT WEDDING, οι οποίοι έχουν περιοδεύσει στην Ευρώπη μαζί με τους Βρετανούς. To πιο πρόσφατο άλμπουμ τους, το περσινό “The Ego Path”, είναι ένα ακόμα πολύ καλό δείγμα γραφής καλοπαιγμένου progressive metal, που αναμιγνύει τους THRESHOLD με τους EVERGREY και τους KAMELOT και ειλικρινά, δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε κάποιο άλλο σχήμα να ανοίγει τη συναυλία, κάνοντας το πακέτο όσο πιο ελκυστικό γίνεται.

Ώρα έναρξης: 20:30 

Τιμή εισιτηρίου: 
25 Ευρώ (Περιορισμένη προπώληση)
28 Ευρώ (Λοιπή προπώληση)
30 Ευρώ (Ταμείο)

Online προπώληση: www.123tickets.gr

Προπώληση Εισιτηρίων:
Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Αθήνα / Τηλ: 210-3304133)
No Remorse Records (Ακαδημίας 81, Αθήνα / Τηλ. 210-3830981)
Reload Store (Ακαδημίας 81, Αθήνα / Τηλ: 210-3801464)
Bowel Of Noise (Θεμιστοκλέους 25, Αθήνα / Τηλ. 210-3846783)
Le Disque Noir (Θεμιστοκλέους 29, Αθήνα / Τηλ: 211 2143554)
Cinema Libre Filmstore (Θεμιστοκλέους 34, Αθήνα / Τηλ: 210-3803833)
Monsterville (Αγίας Ειρήνης 13, Μοναστηράκι / Τηλ: 210-3648180)

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET