Στέλιος Μπαρμπουνάκης: Τα καλύτερα άλμπουμ του 2023

Οι συντάκτες του Rocking.gr καταθέτουν τις προσωπικές τους λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς

Από τον Στέλιο Μπαρμπουνάκη, 21/12/2023 @ 21:24

Μετά την παρουσίαση της συγκεντρωτικής λίστας του Rocking.gr με τις 30 καλύτερες κυκλοφορίες του 2023, σειρά έχουν οι προσωπικές επιλογές του κάθε συντάκτη.

(click στο εξώφυλλο κάθε κυκλοφορίας για να διαβάσετε την κριτική του Rocking.gr)

1
The Ocean - Holocene
Η ιστορία του πλανήτη Γή και η αρχή μιας νέας εποχής, άγνωστης αλλά συναρπαστικής όπου το extreme metal είναι πλέον απολαυστικό για τους απανταχού μουσικόφιλους.
2
Earthside - Let The Truth Speak
Πόνημα με γιγαντιαίο περιεχόμενο όπου η τεχνική κατάρτιση και η δίψα δημιουργούν κρίσιμη μάζα ικανή να ραγίσει κόσμους.
3
Dodheimsgard - Black Medium Current
H Avantgarde Metal γιορτάζει την επιστροφή του αγαπημένου του της παιδιού. Το "Black Medium Current" ηχεί πολυποίκιλο και ενθουσιώδες. Μην γελιέστε όμως γιατί έχει τοξίνες του παραμένουν δηλητηριώδεις!
4
Blackbraid - Blackbraid II
Το άστρο των Blackbraid είχε ανατήλει ένα χρόνο πρίν. Σήμερα είναι σημαντικό κομμάτι της Αμερικανικής Black Metal σκηνής. Mε την κυκλοφορία του "II" το folklore των αυτόχθονων Ινδιάνων μπορεί και ταξιδέψει περήφανα έξω από τους καταυλισμούς.
5
Thy Catafalque - Alföld
O σεβασμός στο πρόσωπο του Tamás Kátai είναι μεγάλος και ο Ούγγρος μάγιστρος δεν μας απογοητεύει ούτε τώρα μεγαλώνοντας και το σερι με τις νικηφόρες κυκλοφορίες. One Man's Project που απευθύνεται σε ακροατές που ξέρουν από δύσκολα νερά.
6
Sleep Token - Take Me Back To Eden
Τέσσερα χρόνια μετά το μεθυστικό τους ντεμπούτο, η μυστηριώδης κολεκτίβα απ' το Λονδίνο έχει ταράξει για τα καλά τα νερά του metalcore, διχάζοντας σε πολλές περιπτώσεις το κοινό. Στα χαρτιά μπορεί το προοδευτικό πνεύμα του "Take Me Back To Eden" να έρχεται σε δημιουργική αντίθεση με ένα R&B περιτύλιγμα but never the less το αποτέλεσμα είναι θριαμβευτικό, εκτοξεύοντας την δημοτικότητα των Sleep Token στην στρατόσφαιρα!
7
Atsuko Chiba - Water, It Feels Like It's Growing
Το "Water, It Feels Like It's Growing" είναι ένα σπάνιο μουσικό κομψοτέχνημα με συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων. Οι Καναδοί rockers είναι σε φόρμα, είναι αποφασισμένοι να σπάσουν αυγά και -παρόλο που μπορεί να μην τους γνωρίζετε- αυτή είναι η στιγμή τους. Ολόδική τους!
8
Zulu - A New Tomorrow
Ζητάω λιγάκι από την προσοχή σας! Πως θα σας φαινόταν η ιδέα να ακούσετε παλιομοδίτικο Afrofunk παρέα με grindcore? To "A New Tomorrow" είναι δίσκος ορόσημο για την μαύρη κοινότητα και τις βαθιές τις ρίζες στην Αμερικανική ιστορία.
9
Healthyliving - Songs Of Abundance, Psalms Of Grief
Το side project με τα ταλαντούχα μέλη των Ashenspire και Maud The Moth είναι η εναλλακτική πρόταση σε δημοφιλή σχήματα όπως της Esben and The Witch ή της Chelsea Wolfe. Οι ανά διαστήματα ασήκωτες κιθάρες συνδυάζεται με τα πανέμορφα φωνητικά της Amaya Lopez-Carromero και πότε μελαγχολικά, πότε δυναμικά, ενώνουν όλες τις πολλές αποχρώσεις του γκρι.
10
Baroness - Stone
Η βαρόνη βρήκε την μαγική φόρμουλα και μαγειρεύει απολαυστικό sludge metal που αλίμονο είναι ακόμα ανοιχτό σε νέες ιδέες!
11
Rival Sons - Lightbringer
Το ανορθόδοξο, ορχηστρικό και ανορίοτο άστρο του Καλιφορνέζικου τρίο έλαμψε στον νυκτερινό ουρανό.
12
Kvelertak - Endling
Το "Endling" είναι μια κυκλοφορία δυναμίτης που θα έκανε τους Turbonegro περήφανους. Οσοι βιάστηκαν να τους διαγράψουν έπεσαν έξω. Η δεύτερη εποχή των Kvelertak είναι κατα την ταπεινή μου άποψη σπουδαία νέα για τον Βορρά.
13
Johnny The Boy - You
Έκπληξη! To lucky thirteen τούτης δώ της λίστα είναι αγγλικό και μαύρο σαν κοράκι.
14
1476 - In Exile
H ψυχή των +1476+ επιστρέφει από εξορία έξι χρόνων και αφουγκράζεται την παλίρροια οδηγώντας μας μέσα από φουρτουνιασμένα νερά σε ασφαλή λιμάνια. Στο "In Exile" το ντουέτο από τo Maine παραδίδει μαθήματα περιπετειώδους και απελευθερωμένης μουσικής, που φιλάει στα μάτια τα ψεγάδια της!
15
Swans - The Beggar
Δίσκος για τις δύσκολες στιγμές που όμως θρέφει την ψυχή. Ο Michael Gira στέκει πλέον στους ώμους των γιγάντων.
  • SHARE
  • TWEET