Σπύρος Κούκας: Τα καλύτερα άλμπουμ του 2021

Οι συντάκτες του Rocking.gr καταθέτουν τις προσωπικές τους λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς

Από τον Σπύρο Κούκα, 23/12/2021 @ 01:48

Μετά την παρουσίαση της συγκεντρωτικής λίστας του Rocking.gr με τις 30 καλύτερες κυκλοφορίες του 2021, σειρά έχουν οι προσωπικές επιλογές του κάθε συντάκτη.

(click στο εξώφυλλο κάθε κυκλοφορίας για να διαβάσετε την κριτική του Rocking.gr)

1
Το σημαντικότερο power metal άλμπουμ των τελευταίων χρόνων, μας μεταφέρει σε καιρούς περασμένους, αλλά τελικά όχι ξεχασμένους και συγκινεί.
2
Καταφέρνοντας με μαεστρία να φέρει στο νου τους Solitude Aeturnus την ίδια στιγμή που βρίσκεται μοναχικό κι αυτόφωτο, στέκεται ως ένα σύγχρονο κομψοτέχνημα του είδους του.
3
Eternity's End - Embers Of War
Το μέλλον του power metal είναι ήδη εδώ, γεμάτο τεχνική υπεροχή και συνθετική υπερβολή δίχως όρια.
4
Significant Point - Into The Storm
Ετούτοι οι ασυγκράτητοι Kamikaze καταφέρνουν με το ασταμάτητο speed metal ντεμπούτο τους να κάνουν όσα οι πολύ γνωστότεροι συνάδελφοι τους δείχνουν να έχουν ξεχάσει.
5
Unto Others - Strength
Το σκοτάδι των Bauhaus μπλέκεται με την αισθητική των Cure και τη μελαγχολική ευθύτητα των Joy Division, σε έναν ουσιωδώς heavy metal δίσκο που δεν ανήκει απαραίτητα σε αυτό το ιδίωμα.
6
Το επιστέγασμα του βρώμικου, στιβαρού, στακάτου ήχου του '80s heavy metal, μια απρόσμενη μετενσάρκωση των Heavy Load, των Gotham City και όλου εκείνου του λατρεμένου obscure metal εκείνης της εποχής.
7
Wardrum - Mavericks
Τεχνική, μελωδία, συναίσθημα, κορυφαίες συνθέσεις˙ οι Wardrum βρίσκονται και πάλι εδώ και το "Mavericks" είναι ένας δίσκος που πρέπει να ακούσεις το συντομότερο.
8
Herzel - Le Dernier Rempart
Οι Γάλλοι ακολουθούν το τιμημένο μονοπάτι του επικού heavy metal ήχου, έχοντας σαφείς Maiden-ικές αναφορές, μια ρομαντική αύρα που θυμίζει την αντίστοιχη περίοδο των Virgin Steele, αλλά φλερτάροντας εντόνως και με τον πρώιμο heavy metal ήχο των late '70s.
9
Iron Maiden - Senjutsu
Οι Iron Maiden στέκονται για μια ακόμα φορά αξιοπρεπέστατοι ως κι εντυπωσιακοί, τιμώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τον μύθο τους.
10
Thronehammer - Incantation Rites
Αν ο δεύτερος δίσκος μιας μπάντας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της, εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: οι πύλες άνοιξαν για να ξεχυθεί το μουσικό θηρίο των Γερμανοβρετανών Thronehammer. Βοήθειά μας.
11
Need - Norchestrion: A Song For The End
Ένα σπουδαίο σε όλα του progressive metal άλμπουμ που έρχεται να ικανοποιήσει τη δίψα όσων ακόμα επιζητούμε ολοκληρωμένες δουλειές, οι οποίες σφύζουν ταλέντο, έμπνευση και συναίσθημα.
12
Soen - Imperial
Τόσο ποιοτικό και καλοφτιαγμένο που αποκτά εξαρχής διαχρονικό χαρακτήρα.
13
Darkthrone - Eternal Hails......
Εμποτισμένο στη διαχρονική αισθητική των Darkthrone, το "Eternal Hails......" είναι η πιο heavy/doom κυκλοφορία τους και αυτό δεν μας χαλάει διόλου.
14
Lamp Of Murmuur - Submission And Slavery
Οι Lamp Of Murmuur συνεχίζουν το εκστασιασμένο μονοπάτι τους στη σκοτεινή νύχτα της ψυχής, με την ατμόσφαιρα να αποπνέει τρόμο και λαγνεία.
15
Trivium - In The Court Of The Dragon
Μοντέρνο, επιβλητικό αμερικανικό metal με τα riffs του, τα εμβληματικά και πιασάρικα choruses αλλά συνάμα με βάθος και νόημα.
 
  • SHARE
  • TWEET