Τα τραγούδια της εβδομάδας (16/07/21)

Φρέσκες προτάσεις επιλεγμένες από τους συντάκτες μας κάθε Παρασκευή

Όπως κάθε Παρασκευή, οι συντάκτες μας αναζήτησαν τα καινούργια τραγούδια που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα τα οποία αξίζουν τον χρόνο και την προσοχή σας και σας τα παρουσιάζουν.

Πρόκειται για την εβδομαδιαία ανάρτηση που έχει γίνει το «στέκι» όσων από εσάς αναζητάτε συνεχώς καινούργιες και αξιόλογες προτάσεις.

Όπως πάντα, σε αυτήν τη λίστα δε θα βρείτε βαρετά πράγματα, ούτε πληρωμένες επιλογές, παρά μόνο ό,τι ταίριαξε στο αισθητήριο μας.

Επίσης, μπορείτε να αναδεικνύετε το δικό σας αγαπημένο από τη λίστα στη σχετική ψηφοφορία παρακάτω.

Για την προηγούμενη εβδομάδα νικητές ανακηρύξατε τους Gods & Punks και Goat σε ισοβαθμία!

Ακούστε την playlist με τις επιλογές μας όσο διαβάζετε το άρθρο!

Εναλλακτικά κάνετε κλικ στον τίτλο του τραγουδιού που σας ενδιαφέρει.


Charlie Parr - 817 Oakland Avenue

Charlie Parr

Αυτός ο εξαιρετικός country / blues τραγουδοποιός και δεξιοτέχνης της κιθάρας καταθέτει έναν συγκινητικό ύμνο στην ανθρωπιά και την δοτικότητα και μια σύνθεση επιπέδου Bob Dylan.

"It's true about love / It will die if it's covered up / It's got to be given away"

Αντώνης Μουστάκας


Iron Maiden - The Writing On The Wall

Iron Maiden

Από τα καλύτερα μαντάτα για να πάρεις μαζί σου στις επικείμενες διακοπές. Ο προπομπός, λογικά, του επερχόμενου δίσκου είναι ένα ιδανικό ορεκτικό να μεγαλώσει η όρεξη, να αποθεωθεί το εικαστικό σκέλος του, να προταθεί μείωση της διάρκειας κατά δυο λεπτά, να φάνε κράξιμο ο αποστειρωμένος Bruce Rashford Dickinson κι ο Kevin Bukayo Shirley. Τυχεροί κι αμόλυντοι θα είμαστε όσοι σταθούμε στο απρόσμενα γοητευτικό southern στοιχείο του "Τείχους". Up the Skynyrds!

Γιώργος Ζαρκαδούλας


Low - Days Like These

Low

Άμεση μελωδία. Γλυκιά και ταυτόχρονα πικρή. Όμορφες και άκρως πειραματικές μουσικές. Οι φωνές λαμβάνουν πρώτο ρόλο και τραβάνε όλο το κουπί. Λίγο αργότερα, η πορεία της σύνθεσης ξεσπά σε ένα σκοτεινό drone πριν απομακρυνθεί με ένα μουδιασμένο βουητό. Η μπάντα ξέρει πως να φτιάχνει γλυκά κομμάτια και πως να σε ηρεμεί.

Θεοδόσης Γενιτσαρίδης


Spanish Love Songs - Phantom Limb

Spanish Love Songs

Η μπάντα από την Καλιφόρνια συνεχίζει ακριβώς από εκεί που άφησε το "Brave Faces Everyone". Το punk rock τους παραμένει γεμάτο μπερδεμένα συναισθήματα και αυστηρά προσωπικό. Το ρεφρέν συνεχίζει διακριτικά (ε, σχεδόν) στα μονοπάτια που είχαν ανοίξει πέρσι. Οι γραμμές κόβουν ακόμα.

Αντώνης Μαρίνης


SUUNS - C-Thru

SUUNS

Το συγκρότημα SUUNS από το Μόντρεαλ, δηλαδή οι Ben Shemie, Joe Yarmush και Liam O'Neill μας χαρίζουν μια όμορφη, χαλαρή, πειραματική, βιομηχανική και εξυπνη μουσική προσεγγισή από το επερχόμενο άλμπουμ τους, "The Witness" που θα έρθει το φθινόπωρο. Πειραματική, νεοψυχεδελική και ανεξαρτητη μουσική. Προσοχή στο βίντεο. Θελει υπομονή και υψηλή αναλυση.

Θεοδόσης Γενιτσαρίδης


The Cold Stares - Prosecution Blues

The Cold Stares

Κάθε τους νέο single μοιάζει ισάξιο καθώς οδεύουν προς τον πρώτο τους δίσκο σε μεγάλη εταιρία (13/8). Εδώ δείχνουν λιγότερο White Stripes και περισσότερο Zeppelin στην προσέγγιση τους στο blues. Ωραίος «σκληρός» πόνος - όπως πρέπει για το ιδίωμα.

"I'm gonna write a letter to the governor baby / I hope they charge you with heartache in the first degree.

And they lock you up in a jail cell / and they just throw away the key"

Spot on.

Αντώνης Μουστάκας


Timechild - This Too Will Pass

Timechild

Το δεύτερο single των Δανών από το soon to come album τους, είναι αυτό ακριβώς που πρεσβεύει το παρελθόν τους: Πρώην μέλη από metal & rock μπάντες βρήκαν την κοινή συνισταμένη στο heavy rock με ολίγη από prog και με άκρως μελωδικά και δυναμικά φωνητικά, ελπίζουν να αφήσουν το στίγμα τους στον έτσι κι αλλιώς αχανή μουσικό χάρτη. Δύσκολο σαν εγχείρημα, όχι όμως κι ακατόρθωτο λόγω ποιότητας.

Γιώργος Ζαρκαδούλας


Wolves In The Throne Room - Spirit Of Lightning

Wolves In The Throne Room

Οι Wolves In The Throne Room αποκάλυψαν το "Spirit of Lightning" από το πολυαναμενόμενο νέο τους δίσκο "Primordial Arcana". Ξεκινά ακουστικά και ήρεμα, πηγαίνει μια βόλτα στο παρελθόν και κάνει ένα γερό και γρήγορο μπάσιμο στο αμερικάνικο black metal οπως οι ίδιοι έφτιαξαν και εξέλιξαν μέσα στα χρόνια. Αν και δεν το λες καλοκαιρινό κομμάτι, σίγουρα μπορεί να γίνει το συνοδευτικό ενός σκοτεινού, γκρίζου και κρύου φθινοπώρου. To κλείσιμό του είναι απίθανα ατμοσφαιρικό και σε ταξιδεύει στο τοπίο (ποτάμι) που φαίνεται στο video.

Θεοδόσης Γενιτσαρίδης 

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ψηφίστε το δικό σας αγαπημένο Rocking τραγούδι της εβδομάδας (12-18/07/21)
Iron Maiden - The Writing On The Wall
65.85%
Wolves In The Throne Room - Spirit Of Lightning
12.2%
The Cold Stares - Prosecution Blues
7.32%
Spanish Love Songs - Phantom Limb
7.32%
Timechild - This Too Will Pass
4.88%
Charlie Parr - 817 Oakland Avenue
2.44%
Low - Days Like These
SUUNS - C-Thru
  • SHARE
  • TWEET