Θεοδόσης Γενιτσαρίδης: Τα καλύτερα άλμπουμ του 2021

Οι συντάκτες του Rocking.gr καταθέτουν τις προσωπικές τους λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς

Από τον Θεοδόση Γενιτσαρίδη, 29/12/2021 @ 00:37

Μετά την παρουσίαση της συγκεντρωτικής λίστας του Rocking.gr με τις 30 καλύτερες κυκλοφορίες του 2021, σειρά έχουν οι προσωπικές επιλογές του κάθε συντάκτη.

(click στο εξώφυλλο κάθε κυκλοφορίας για να διαβάσετε την κριτική του Rocking.gr)

1
Year Of No Light - Consolamentum
Ο καλύτερος instrumental post-metal δίσκος της εποχής. Ανατριχίλα σε κάθε ανέβασμα. Ένταση και συναίσθημα στο απώγειο.
2
Converge - Bloodmoon: I
Μερικές συμπράξεις συγκροτημάτων και καλλιτεχνών μπορεί να φέρουν κάτι τόσο όμορφο, δημιουργικό και ξεχωριστό που πρέπει να τις υμνούμε. Εξαιρετικό gothic/sludge/post/doom metal!
3
Black Country, New Road - For the First Time
Απολαυστικοί πειραματισμοί, ιδιαίτερο στιλ, λαμπρό μέλλον, τέλειες ιδέες, διαλυμένα κρεσέντο, εξυπνα ενοχλητικά φωνητικά, jazz πινελιές και άγριοι ρυθμοί.
4
Βlack Μidi - Cavalcade
Οπως (είχα προβλέψει) πέρσι, μαζεύουν όλα τα φασαριόζικα και πειραματικά μουσικά παρακλάδια και τα απωγειώνουν! Αδιανόητη και παλαβή μουσική με τα όλα της.
5
Godspeed You! Black Emperor - G_d's Pee AT STATE'S END!
Αλλο ένα πειραματικό αριστουργημα που ξεπερνάει μουσικά στεγανά και παρωχημένες ιδέες. Ειναι οι αρχοντες και δεν δυσκολέυονται για να παραμένουν ψηλά!
6
Bruit ≤ - The Machine Is Burning And Now Everyone Knows It Could Happen Again
Εξαιρετικές συνθέσεις, ενορχήστρωση για σεμινάρια, μαγική ατμόσφαιρα, εντυπωσιακό χτίσιμο, φανταστική εξέλιξη , σεμιναριακό και μετρημένο ανέβασμα και συγκινητικά κρεσέντο.
7
Tenue - Territorios
Τετοιο emo-crust δεν παίζει κανείς. Εθιστικό. Πανέμορφο. Έντονο. Γουστόζικο. Φρέσκο και μοντέρνο. Ουρλιαχτά από το σκοτάδι, ατελείωτα γυρίσματα, απίθανα riffs και αδιανόητα χτυπήματα.
8
Dvne - Etemen Ænka
Συνδυάζοντας σωστά και πολύ έξυπνα πολλα είδη όπως prog, psychedelic rock, post-metal και doom, δημιουργησαν μια δική τους ομορφιά.
9
Psychedelic Porn Crumpets - Shyga! The Sunlight Mound
Απίθανη, βαρια, χαρούμενη, θεότρελη και αναζωογονητική ψυχεδελοροκιά. Το ύφος τους είναι εξαιρετικό. Η έμπνευση τους γεμάτη.
10
Every Time I Die - Radical
O καλύτερος τους δίσκος. Οτι πιο δυνατό και φρέσκο σε metalcore/mathcore μουσικές. Δεν μπορεί να το πλησιάσει οποιοδήποτε hardcore φέτος.
11
Mastodon - Hushed Αnd Grim
Είναι απλά εκπληκτικό πόσο καταραμένο καλό είναι αυτό το δημιούργημα στο σύνολό του. Εχει μέσα και τους παλιούς και τους νέους Mastodon και αυτό είναι γοητευτικό.
12
Mogwai - As Τhe Love Continues
Επιστρέφουν και χτίζουν ξανά ένα συμπαγές και αριστοτεχνικό δίσκο που πρέπει να ακούγεται σαν αναφορά στο post-rock ήχο.
13
Μøl - Diorama
Το Blackgaze όπως θα έπρεπε να είναι. Ακόμα πιο βαρύ και σκληρό από τον προκάτοχο του. Τίποτα περιττό. Επιθετικό και εξαιρετικό.
14
LLNN - Unmaker
Χαμηλά κουρδισμένο, βαρύ και ατμοσφαιρικό sludge. Βαθύ και πολύ σκοτεινό με εκρηκτικά mid-tempo riffs και σκοτεινά synths που τσακίζουν. Κορυφή του είδους.
15
Wolves Ιn Τhe Throne Room - Primordial Arcana
Επανέρχονται στον ατμοσφαιρικό και παγανιστικό κατάμαυρο ήχο τους, με μια μεταξένια παραγωγή και υπέροχες usbm ιδέες. Θα είναι πάντα στην κορυφή. Εδώ το επιβεβαιώνουν.
  • SHARE
  • TWEET