The Radio Dept. και New Young Pony Club στο Gagarin 205

11/10/2010 @ 07:30
Το Jumping Fish της Cosmote επιστρέφει με το Jumping Fish Live που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά, επεκτείνεται σε δύο μέρες και προσκαλεί δύο πολύ special guests για να δώσουν μια διεθνή νότα στη γιορτή του Jumping Fish της Cosmote, του portal που αγαπάει και στηρίζει την ανεξάρτητη μουσική σκηνή.

Οι Radio Dept., το καταξιωμένο συγκρότημα από τη Σουηδία με τους φανατικούς θαυμαστές που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο shoegaze συνδυάζοντας στοιχεία από τους My Bloody Valentine και τους Smiths, και οι New Young Pony Club, η hip λονδρέζικη πεντάδα που αποφοίτησε με άριστα από την τάξη του φρέσκου electro-indie ήχου, θα είναι οι headliners του διημέρου 20 και 21 Οκτωβρίου στο Gagarin 205 Live Music Space. Θα πλαισιώνονται από καλλιτέχνες και συγκροτήματα που αναδείχθηκαν μέσα από το Jumping Fish της Cosmote.

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου:
Πριν τους New Young Pony Club θα εμφανιστούν με τους Expert Medicine (Jumping Fish Σεπτεμβρίου με το "Mr. Crisis"), οι Playground (Jumping Fish Μαρτίου με το "Delmi") και οι No Profile (Jumping Fish Δεκεμβρίου με το "The Bitter").

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου:
Πριν από τους Radio Dept. θα εμφανιστούν οι Travel Mind Syndrome (Jumping Fish Ιανουαρίου με το "Breeze Of Light"), ο His Majesty The King Of Spain (Jumping Fish Ιουνίου με το "Come On (Pretty Baby)") και οι Trap (Jumping Fish Οκτωβρίου 2010 με το "Falling").

Το Jumping Fish της Cosmote, που πριν από λίγες ημέρες έκλεισε ένα χρόνο δημιουργικής παρουσίας του στο Internet, δίνει την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα δύο σημαντικά στο είδος τους και πολυσυζητημένα ονόματα της ευρωπαϊκής indie σκηνής, παρέα με ανερχόμενα εγχώρια συγκροτήματα με πολύ χαμηλό αντίτιμο: τα εισιτήρια για την κάθε μέρα θα κοστίζουν 10 ευρώ. Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στο κεντρικό Metropolis.

Ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα που ξεπήδησαν από την indie rock σκηνή της Ευρώπης στις αρχές των 00s, οι Radio Dept. κέρδισαν εγκωμιαστικά σχόλια από το διεθνή Τύπο το 2003 χάρη στο ντεμπούτο τους "Lesser Matters", ένα άλμπουμ-σταθμό στην πρόσφατη ιστορία του shoegaze και underground αποκάλυψη που γρήγορα κέντρισε το ενδιαφέρον ενός ευρύτερου κοινού, ανάμεσα στο οποίο βρισκόταν και η Sofia Coppola, που  χρησιμοποίησε τρία τραγούδια τους στο soundtrack της ταινίας "Marie Antoinette". Η dream pop συνέχειά του, το "Pet Grief", κυκλοφόρησε το 2006 και συνέχισε να τους χαρίζει καινούργιους θαυμαστές ανά τον κόσμο, ενώ ο πιο πρόσφατος και πολυαναμενόμενος δίσκος τους, το "Clinging To A Scheme" του 2008 σηματοδότησε μια στροφή στη synth pop και το μινιμαλιστικό post-punk με κάποιες έντονα πολιτικοποιημένες στιγμές, σαν να διάβαζαν αντι-κυβερνητικό μανιφέστο οι Pet Shop Boys. Η παρθενική εμφάνισή τους επί ελληνικού εδάφους σίγουρα αποτελεί το συναυλιακό γεγονός του φθινοπώρου.

Οι New Young Pony Club προσγειώθηκαν στη μέση της dance rock επανάστασης το 2007 και μπήκαν --αδίκως ίσως-- στη nu rave κατηγορία της οποίας εκείνη τη στιγμή ηγούνταν οι Klaxons. Το single "Ice Cream" θεωρήθηκε από πολλούς το απόλυτο χορευτικό κομμάτι της χρονιάς (είχε ήδη δημιουργήσει ντόρο στους μουσικούς κύκλους του Λονδίνου από το 2005), ενώ το ντεμπούτο τους "Fantastic Playroom" τελειοποίησε το disco υβρίδιο ήταν υποψήφιο για το υψηλού πρεστίζ Mercury Prize. Ακολούθησαν περιοδείες με τη Lily Allen, τους CSS και φυσικά τους Klaxons και φέτος επέστρεψαν με μια ανανεωμένη ηχητική πρόταση με το άλμπουμ "The Optimist". Πιο σκοτεινοί και περιπετειώδεις, οι New Young Pony Club απέδειξαν ότι δεν αποτελούν άλλη μια εφήμερη μπάντα της στιγμής και ότι ήρθαν για να μείνουν.

Το Jumping Fish Live θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Οκτωβρίου στο Gagarin 205 Live Music Space. Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου
New Young Pony Club
Expert Medicine
Playground
No Profile

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου
The Radio Dept.
Travel Mind Syndrome
His Majesty The King Of Spain
Trap

Doors open: 19.30 - Show starts: 20.00

Τιμή εισιτηρίου:
10 ευρώ (προπώληση + ταμείο)

Προπώληση:
Metropolis (Πανεπιστημίου 54 & Εμμ. Μπενάκη, Αθήνα)

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET