Τα δέκα καλύτερα metal άλμπουμ για το πρώτο μισό του 2015

Οι συντάκτες του Rocking.gr ψηφίζουν τους δίσκους που ξεχωρίζουν ως τώρα

24/06/2015 @ 13:35
Το πρώτο μισό της χρονιάς πέρασε, αφήνοντας πίσω πολλή και καλή μουσική σε όλο το φάσμα που καλύπτουμε στο Rocking.gr. Οι συντάκτες που καλύπτουν το rock, το metal και τον εναλλακτικό ήχο ψήφισαν και το αποτέλεσμα παρουσιάζεται από το site μας σε τρεις αντίστοιχες λίστες.

Κυρίες και κύριοι, αυτοί είναι οι καλύτεροι metal δίσκοι για το πρώτο μισό του 2015, στο πρώτο από τα τρία άρθρα μας.10. Enslaved - In Times

Enslaved

Enslaved - In Times«Παγίωσαν τον ήχο τους σε ένα κορμό τα κλαδιά του οποίου εκτείνονται σε όλες τις κατευθύνσεις, με την μουσική τους να αγκαλιάζει με θέρμη όλους εμάς που τους απολαμβάνουμε επί το έργον. Κάθε τους δισκογραφική απόπειρα αποτελεί διαφήμιση για το black metal και στο "In Times" το συμπέρασμα αυτό επιβεβαιώνεται περίτρανα.» (Τόλης Δόσης)

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο.9. Minsk - The Crash And The Draw

Minsk

Minsk - The Crash And The Draw«Έπρεπε ό,τι δεν βγάλανε τόσα χρόνια να το χωρέσουν εδώ; Ναι! Έπρεπε. Για να αποδείξουν ότι είναι τεράστιοι! Δίσκος δύσπεπτος, αλλά με μεγάλη καλλιτεχνική αξία και εξαιρετικό μουσικό όραμα.» (Θεοδόσης Γενιτσαρίδης)

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο.8. Visigoth - The Revenant King

Visigoth

Visigoth - The Revenant King«Πέρσι με αφορμή το "Triumph And Power" είχα γράψει πως οι Grand Magus μπορούν να εκμεταλλευτούν τα «κενά εξουσίας» και να κάτσουν στον θρόνο του επικού metal. Καθώς φαίνεται όμως, οι επίδοξοι μνηστήρες που τον σφετερίζονται, δεν είναι τίποτα φλώροι όπως εκείνοι που την είχαν αράξει στο παλάτι του Οδυσσέα και η μονομαχία αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα.» (Κώστας Πολύζος)

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο, καθώς και την συνέντευξη της μπάντας στο Rocking.gr.7. Sorcerer - In The Shadow Of The Inverted Cross

Sorcerer

Sorcerer - In The Shadow Of The Inverted Cross«Το Μάρτιο του 2015, τα δισκάδικα θα φιλοξενούν τον πρώτο «κανονικό», κατά τα ανωτέρω, δίσκο των Sorcerer και χρέος όποιου προσκυνούσε τα κλασικά τους τραγούδια, όποιου ψοφάει για τους αρχαίους Manowar, τους Candlemass, τους Solitude Aeturnus και τους Solstice (αλλά και νεώτερους ήρωες όπως τους DoomSword ή τους Atlantean Kodex) είναι να σπεύσει να κάνει δώρο στον εαυτό του το "In The Shadow Of The Inverted Cross"» (Βασίλης Σκιαδάς)

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο, καθώς και την συνέντευξη της μπάντας στο Rocking.gr.6. Tremonti - Cauterize

Tremonti

Tremonti - Cauterize«Το "Cauterize" παίζει στα ίδια συνθετικά επίπεδα με τον προκάτοχό του, αλλά υπερτερεί ερμηνευτικά, πιθανότατα διότι ενδιάμεσα για πρώτη φορά ο Mark περιόδευσε ως lead singer και σίγουρα βρήκε περισσότερο τα πατήματά του ως τραγουδιστής.» (Χρήστος Καραδημήτρης)

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο.5. Dodheimsgard - A Umbra Omega

Dodheimsgard

Dodheimsgard - A Umbra Omega«Η αναμονή ετών έλαβε επιτέλους τέλος και για μια ακόμη φορά η ακρόαση ενός καινούργιου δίσκου των Dodheimsgard μας οδηγεί με χαρακτηριστική άνεση στο συμπέρασμα ότι το τελικό αποτέλεσμα προήλθε πιθανότατα από τροφίμους ασύλου κάποιου ψυχιατρείου.» (Αντώνης Κονδύλης)

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο.4. Enforcer - From Beyond

Enforcer

Enforcer - From Beyond«Σαν καλοκουρδισμένη μηχανή, δύο χρόνια μετά το καταπληκτικό "Death By Fire" οι Σουηδοί Enforcer επιστρέφουν για άλλη μια φορά με άγριες διαθέσεις. Με το τέταρτο άλμπουμ τους θα καταφέρουν να καθιερωθούν στην συνείδηση και του πιο δύσκολου ακροατή» (Κώστας Πολύζος)

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο, καθώς και την συνέντευξη της μπάντας στο Rocking.gr.3. Arcturus - Arcturian

Arcturus

Arcturus - Arcturian«Πρόκειται για μια υπερβατική δουλειά που αδιάκοπα μας τηλε-μεταφέρει στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, όπως το αντιλαμβάνονται και ερμηνεύουν οι Arcturus» (Νικόλας Ρώσσης)

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο.2. Armored Saint - Win Hands Down

Armored Saint

Armored Saint - Win Hands Down«Όταν οι επίδοξοι νέοι μπροστάρηδες του heavy metal προσπαθούν να ακουστούν ακριβώς όπως οι ήρωές τους στα ‘80s, οι Armored Saint -που μεγαλούργησαν εκείνη την εποχή- αποφεύγουν να αναπαράγουν τον παλιό εαυτό τους. Αντιθέτως, εξελίσσονται και προσαρμόζονται στο σήμερα, τόσο όσο πρέπει.» (Χρήστος Καραδημήτρης)

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο.1. Leprous - The Congregation

Leprous

Leprous - The Congregation«Δεν θα προσφέρουν μασημένη τροφή, ούτε ευχάριστα τραγουδάκια για ανέμελες ακροάσεις, αλλά μέσω της μουσικής και των στίχων τους αποτυπώνουν μια αλήθεια που είναι τόσο ζοφερή, όσο η πραγματικότητα γύρω μας. Και τι είναι πιο απολαυστικό από το να μεταδίδει η τέχνη επακριβώς τα συναισθήματα που αποπνέει η ίδια η ζωή;» (Χρήστος Καραδημήτρης)

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο, καθώς και την συνέντευξη της μπάντας στο Rocking.gr.
  • SHARE
  • TWEET