Επανένωση των Solitude Aeturnus με την κλασική τους σύνθεση

Οι κορυφαίοι Τεξανοί doom metallers επιστρέφουν στις συναυλίες

29/06/2023 @ 10:58
Χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού φίλους των Solitude Aeturnus, καθώς οι κορυφαίοι Τεξανοί doom metallers επιστρέφουν στην ενεργό δράση μετά από δώδεκα χρόνια.
 
Με τη σύνθεση που ηχογράφησε τα τέσσερα πρώτα άλμπουμ, θα εμφανιστούν στο φεστιβάλ Hell's Heroes IV, το οποίο θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Μάρτιο στο Χιούστον.
 
Το συγκρότημα είναι πλέον εξαμελές και αποτελείται από τους Robert Lowe (φωνή), Lyle Steadham (μπάσο), John "Wolf" Covington (τύμπανα), και τους τρεις κιθαρίστες John Perez, Edgar Rivera και Steve Moseley.
 
Ο Steve Moseley είχε αντικαταστήσει τον μπασίστα Lyle Steadham στο "Adagio" του 1996 και αργότερα πέρασε στην κιθάρα, συμμετέχοντας στο τελευταίο μέχρι στιγμής άλμπουμ "Alone" που κυκλοφόρησε το 2006.
 
 
Κατόπιν, ο Lyle Steadham διέγραψε μια σχετικά επιτυχημένη πορεία με το psychobilly/cowpunk σχήμα των Ghoultown, ενώ ο Perez κυκλοφορεί από το 1996 δίσκους με το ψυχεδελικό rock σχήμα των Liquid Sound Company, 
 
Ως γνωστόν, ο Lowe διετέλεσε τραγουδιστής των Candlemass την περίοδο 2006 έως 2012, κυκλοφορώντας μαζί τους τα "King Of The Grey Islands", "Death Magic Doom" και "Psalms For The Dead".
 
Τα "Beyond Τhe Crimson Horizon" (1992), "Through Τhe Darkest Hour" (1994) και "Downfall" (1996) επανακυκλοφόρησαν πέρυσι σε βινύλιο, ενώ ακόμη αναμένεται η επανακυκλοφορία του ντεμπούτου "Into Τhe Depths Οf Sorrow" (1991).
 
Οι Solitude Aeturnus συγκαταλέγονται στα ποιοτικότερα και σημαντικότερα σχήματα που ανέδειξε το doom metal, ακολουθώντας τον δρόμο που άνοιξαν οι Pentagram, Saint Vitus, Trouble και Candlemass.
 
Μέχρι στιγμής, έχουν επισκεφθεί τη χώρα μας μόνο τον Απρίλιο του 2006, δίνοντας δύο συναυλίες στην Αθήνα και μία στην Θεσσαλονίκη.
  • SHARE
  • TWEET