Τα τραγούδια της εβδομάδας (21/01/22)

Οι συντάκτες μας επιλέγουν για εσάς τις πιο φρέσκες και ενδιαφέρουσες μουσικές προτάσεις

Και αυτήν την Παρασκευή, οι συντάκτες μας αναζήτησαν τα καινούργια τραγούδια που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα τα οποία αξίζουν τον χρόνο και την προσοχή σας και σας τα παρουσιάζουν.

Πρόκειται για την ανάρτηση που έχει γίνει το «στέκι» όσων από εσάς αναζητάτε συνεχώς καινούργιες και αξιόλογες προτάσεις.

Όπως πάντα, σε αυτήν τη λίστα δε θα βρείτε βαρετά πράγματα ούτε πληρωμένες επιλογές παρά μόνο ό,τι ταίριαξε στο αισθητήριό μας.

Επίσης, μπορείτε να αναδεικνύετε το δικό σας αγαπημένο από τη λίστα στη σχετική ψηφοφορία παρακάτω.

Στο τελευταίο μας άρθρο είχατε ανακηρύξει νικητές τους Muse και το "Won't Stand Down​​"!

Ακούστε την playlist με τις επιλογές μας όσο διαβάζετε το άρθρο!

Εναλλακτικά κάνετε κλικ στον τίτλο του τραγουδιού που σας ενδιαφέρει.


Bomber - Zarathustra

Bomber

Διαχρονικό hard rock στα όρια του κλασικού metal με τα παιξίματα που πρέπει και καταπληκτικές φωνητικές γραμμές. Το ολοκληρωμένο ντεμπούτο των Σουηδών αναμένεται με τρομερό ενδιαφέρον.

Θοδωρής Ξουρίδας


Crass & 65daysofstatic - Women (Remix)

Crass & 65daysofstatic

Ή πώς να φέρεις ένα μανιφέστο από τα τέλη της δεκαετίας του '70 στο σήμερα χωρίς να αλλοιώσεις την ουσία του. Οι στίχοι χτυπάνε όσο και τότε. Τα ηλεκτρονικά κουμπώνουν τρομακτικά τέλεια. Φωνάξτε γιατί χανόμαστε.

Αντώνης Μαρίνης


Deathbell - The Ladder

Deathbell

Εμπνευσμένο doom με μπόλικες μελωδίες και ατμοσφαιρικά φωνητικά από την Lauren Gaynor μέσα από το "A Nocturnal Crossing" που κυκλοφορεί στις 25 Φεβρουαρίου.

Άλκης Κοροβέσης


Dee Snider, Mike Portnoy, Eddie Ojeda & Rudy Sarzo - Theme For An Imaginary Western

Dee Snider, Mike Portnoy, Eddie Ojeda & Rudy Sarzo

Σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα τραγούδια των Mountain με τρομερή δυναμική παρότι κατά βάση ατμοσφαιρικό, ο Dee Snider παραδίδει μια καταπληκτική ερμηνεία ζωής.

Θοδωρής Ξουρίδας


Falls Of Rauros - Clarity

Falls Of Rauros

Μελαγχολία, διαύγεια, γλυκόπικρες μελωδίες, και μια κορύφωση η οποία μεταδίδει ένα υπαρξιακό άγχος. Οι Αμερικανοί blacksters επιστρέφουν και αρνούνται να ακολουθήσουν την πεπατημένη, εγείροντας προσδοκίες.

Αποστόλης Ζαμπάρας


Ghost - Call Me Little Sunshine

Ghost

Θεωρείς τους Ghost υπερτιμημένους και δεν καταλαβαινεις τον θόρυβο; Σκασίλα τους μεγάλη, όσο συνεχίζουν να κατακτούν τον κόσμο! Ο Tobias ξέρει τι κάνει και κυρίως ξέρει να γράφει μεγάλα τραγούδια. Σαν αυτό ένα πράγμα.

Χρήστος Καραδημήτρης


Hammerfall - Venerate Me

Hammerfall

Όπως είχε συμβεί και στο "(We Make) Sweden Rock", οι Hammerfall τα καταφέρνουν θαυμάσια τιμώντας την κληρονομιά της metal μουσικής. Καταιγιστικό και δραματικό, με θαυμάσιες μελωδίες, εξαιρετικό ρυθμό και μια πανέξυπνη ιδέα στιχουργικά, το "Venerate Me" αποκτά επιπλέον αξία από τα απόλυτα ταιριαστά φωνητικά του τεράστιου King Diamond.

Θοδωρής Ξουρίδας


Son House - Empire State Express

Son House

"""I'm gonna tell you, What that mean ol' train will do. Take your woman away, And shoot back black smoke back at you.""
Τρένα, γυναίκες και blues. Άχαστος συνδυασμός ο οποίος ενισχύεται από την σπουδαιότητα των συγκεκριμένων ηχογραφήσεων του θρυλικού Son House - πρώτων μετά την επανεμφάνιση του στο μουσικό προσκήνιο το 1964 - και την παραγωγή του Dan Auerbach. Και ναι πρόκειται για το τραγούδι που διασκεύασε ο Rory Gallager στο Fresh Evidence πριν πολλά χρόνια. "

Αντώνης Μουστάκας


Star One - Revel In Time

Star One

Ο Brandon Yeagley των Crobot είναι στο τοπ-5 των καλύτερων rock τραγουδιστών εκεί έξω σήμερα. Το ανακάλυψε ο Arjen και το "Revel In Time" μοιάζει τέλειο ματσάρισμα. Βάλε και ωραίες κιθάρες από τον Adrian Vandenberg και γίνεται ακόμα καλύτερο.

Χρήστος Καραδημήτρης


The Halo Effect - Feel What I Believe

The Halo Effect

Το πρώτο δείγμα από τη νέα μπάντα των Stanne, Stromblad, Engelin, Iwers και Svensson ήταν πιο κοντά στην day job του χαρισματικού frontman. Ωστόσο, αυτό που περιμέναμε, δηλαδή μια τρόπον τινά αναβίωση των In Flames, αντικατοπτρίζεται πλήρως στην κιθαριστική δουλειά του "Feel What I Believe".

Άλκης Κοροβέσης


Voyager - Dreamer

Voyager

Οι proggers Αυστραλοί το γυρίζουν στο χορό και ετοιμάζουν βαλίτσες για Eurovision, θέτοντας υποψηφιότητα για να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στο μουσικό διαγωνισμό.

Νίκος Καταπίδης


Venator - Manic Man

Venator

Οι Αυστριακοί κρατούν γερό χαρτί στα χέρια τους. Βαπτισμένοι και αυτοί στα μεταλλικά '80s, με έναν χαρισματικό τραγουδιστή να απογειώνει τις ήδη εθιστικές συνθέσεις. Τα καλύτερα έσκασαν μύτη από νωρίς φέτος.

Πάνος Ζαρκαδούλας


Zeal & Ardor - Church Burns

Zeal & Ardor

Το προκλητικό "Church Burns" φαντάζει ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια από το πολυαναμενόμενο φετινό άλμπουμ των Ελβετών. Δίνει περισσότερη βαρύτητα στην soul πλευρά της μπάντας, αλλά το δέσιμο με τα metal ξεσπάσματα το κάνουν ξεχωριστό.

Άλκης Κοροβέσης

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ψηφίστε το δικό σας αγαπημένο Rocking τραγούδι της εβδομάδας (17/01-23/01/22)
Zeal & Ardor - Church Burns
18.75%
Ghost - Call Me Little Sunshine
15.63%
Dee Snider, Mike Portnoy, Eddie Ojeda & Rudy Sarzo - Theme For An Imaginary Western
12.5%
Star One - Revel In Time
9.38%
Crass & 65daysofstatic - Women (Remix)
9.38%
Hammerfall - Venerate Me
6.25%
Son House - Empire State Express
6.25%
Bomber - Zarathustra
6.25%
Falls Of Rauros - Clarity
6.25%
The Halo Effect - Feel What I Believe
6.25%
Venator - Manic Man
3.13%
Voyager - Dreamer
Deathbell - The Ladder
  • SHARE
  • TWEET