Τα τραγούδια της εβδομάδας (28/01/22)

Οι συντάκτες μας επιλέγουν για εσάς τις πιο φρέσκες και ενδιαφέρουσες μουσικές προτάσεις

Και αυτήν την Παρασκευή, οι συντάκτες μας αναζήτησαν τα καινούργια τραγούδια που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα τα οποία αξίζουν τον χρόνο και την προσοχή σας και σας τα παρουσιάζουν.

Πρόκειται για την ανάρτηση που έχει γίνει το «στέκι» όσων από εσάς αναζητάτε συνεχώς καινούργιες και αξιόλογες προτάσεις.

Όπως πάντα, σε αυτήν τη λίστα δε θα βρείτε βαρετά πράγματα ούτε πληρωμένες επιλογές παρά μόνο ό,τι ταίριαξε στο αισθητήριό μας.

Επίσης, μπορείτε να αναδεικνύετε το δικό σας αγαπημένο από τη λίστα στη σχετική ψηφοφορία παρακάτω.

Στο τελευταίο μας άρθρο είχατε ανακηρύξει νικητές τους Zeal & Ardor και το "Church Burns​​"!

Ακούστε την playlist με τις επιλογές μας όσο διαβάζετε το άρθρο!

Εναλλακτικά κάνετε κλικ στον τίτλο του τραγουδιού που σας ενδιαφέρει.


Carpenter Brut & Greg Puciato - Imaginary Fire

Carpenter Brut & Greg Puciato

The Carpenter Escape Plan. Ρύθμισε τα φώτα να αναβοσβήνουν σα να μην υπάρχει αύριο. Βάλε δερμάτινα και Aviator. Γύρνα ένταση και μπάσα στο έντεκα. Ετοιμάσου για βουτιά. Από όπου να 'ναι.

Αντώνης Μαρίνης


Greet Death - Punishment Existence

Greet Death

Στεναχωρημένο τραγούδι με όμορφη και ήσυχη μελωδία που μιλά για αρρώστια και πόνο. Το απαλό shoegaze τους είναι αρκετά γλυκό και συνδυάζεται με slowcore και indie πινελιές. Το υπέροχο βίντεο είναι του David Beuthin.

Θεοδόσης Γενιτσαρίδης


Jethro Tull - Mine Ιs The Mountain

Jethro Tull

Ένας καινούργιος δίσκος απο το θρυλικό folk/prog rock συγκρότημα μετά από 18 χρόνια είναι από μόνο του γεγονός. Όταν αυτό συνδυάζεται με την ποιότητα της μουσικής και την ευαισθητοποίηση για τα θέματα της εποχής μας το αποτέλεσμα είναιπερισσότερο από καλοδεχούμενο. Στο συγκεκριμένο τραγούδι ο συνδυασμός folk, heavy rock, storytelling και λοιπών στοιχείων που χαρακτηρίζουν την πορεία του Ian Anderson είναι υπεροχος και μας ανοίγει την όρεξη για ακόμα περισσότεες ακροάσεις του "The Zealot Gene". (Ναι προλάβαμε ήδη να τον ακούσουμε, εσέις τι κάνετε τα βράδια σας;)

Αντώνης Μουστάκας


Kee Avil - Saf

Kee Avil

Η αβανγκάρντ τραγουδοποιός, παραγωγός και μουσικός από Μόντρεαλ, Vicky Mettler, γνωστή και ως Kee Avil, παρουσιάζει νέο δείγμα από το επερχόμενο ντεμπούτο της "Crease", που θα κυκλοφορήσει στις 11 Μαρτίου μέσω της Constellation. Πειραματικό, παράξενο, σκοτεινό, αγχωτικό, αλλά ιδιαίτερα όμορφο.

Θεοδόσης Γενιτσαρίδης


Northlane - Plenty

Northlane

Oι Αυστραλοί συνεχίζουν το σερί των δυνατών singles. Ένα πιασάρικο, μοντέρνο, βαρύ και ηλεκτρισμένο διαμαντάκι, φτιαγμένο για κοπάνημα και singalong.

Νίκος Καταπίδης


Tempers - Nightwalking

Tempers

Αν έχεις όρεξη για χορευτικό darkwave γεμάτο σύνθια και παλαιομοδίτική σκοτεινή post-punk-ίλα που σε παραπέμπει σε κρύα, υγρά και σκοτεινά υπόγεια άκου άμεσα το νέο κομμάτι των Νεουορκέζων.

Θεοδόσης Γενιτσαρίδης


Tension - Earth Crisis

Tension

Επικό, μεγαλειώδες φινάλε στο εξαιρετικό full-length ντεμπούτο των Γερμανών heavy metallers, που φαίνεται πως κατέχουν και με το παραπάνω την μαστοριά των γηραιών.

Θοδωρής Ξουρίδας


Tree River - Journey Proud

Tree River

Αποφάσισα κάθε βδομάδα να σας δινω απο - τουλάχιστον - μια emo ομορφιά. Στο δρομο που χαραξαν οι Modern Baseball και οι Oso Oso, οι Tree River παρουσιάζουν κάτι εύπεπτο και δροσερό. Ωραίες και απλές κιθάρες και μελωδία.

Ιάσονας Τσιμπλάκος


Vein.fm - Fear In Non Fiction

Vein.fm

To καλύτερο κομμάτι που δεν έγραψαν οι Slipknot της τελευταίας δεκαετίας. Οκ, καταλαβαίνω, οι βαρύγδουπες εκφράσεις δεν βοηθάνε ιδιαίτερα. Την πρώτη φορά σκόρπισαν οργή. Εδώ, με τη συμμετοχή του Geoff Rickly των Thursday ξεδιπλώνουν την πολυπόθητη εξέλιξη σε σημείο που φλερτάρουν ήδη με τα κορυφαία τραγούδια της χρονιάς.

Αποστόλης Ζαμπάρας

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ψηφίστε το δικό σας αγαπημένο Rocking τραγούδι της εβδομάδας (24/01-30/01/22)
Carpenter Brut & Greg Puciato - Imaginary Fire
26.92%
Jethro Tull - Mine Ιs The Mountain
23.08%
Tension - Earth Crisis
15.38%
Northlane - Plenty
11.54%
Tree River - Journey Proud
7.69%
Vein.fm - Fear In Non Fiction
3.85%
Kee Avil - Saf
3.85%
Tempers - Nightwalking
3.85%
Greet Death - Punishment Existence
3.85%
  • SHARE
  • TWEET