Τα τραγούδια της εβδομάδας (04/02/22)

Οι συντάκτες μας επιλέγουν για εσάς τις πιο φρέσκες και ενδιαφέρουσες μουσικές προτάσεις

Και αυτήν την Παρασκευή, οι συντάκτες μας αναζήτησαν τα καινούργια τραγούδια που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα τα οποία αξίζουν τον χρόνο και την προσοχή σας και σας τα παρουσιάζουν.

Πρόκειται για την ανάρτηση που έχει γίνει το «στέκι» όσων από εσάς αναζητάτε συνεχώς καινούργιες και αξιόλογες προτάσεις.

Όπως πάντα, σε αυτήν τη λίστα δε θα βρείτε βαρετά πράγματα ούτε πληρωμένες επιλογές παρά μόνο ό,τι ταίριαξε στο αισθητήριό μας.

Επίσης, μπορείτε να αναδεικνύετε το δικό σας αγαπημένο από τη λίστα στη σχετική ψηφοφορία παρακάτω.

Στο τελευταίο μας άρθρο είχατε ανακηρύξει νικητές τους Carpenter Brut & Greg Puciato και το "Imaginary Fire​​"!

Ακούστε την playlist με τις επιλογές μας όσο διαβάζετε το άρθρο!

Εναλλακτικά κάνετε κλικ στον τίτλο του τραγουδιού που σας ενδιαφέρει.


Celeste - De Tes Yeux Bleus Perlés

Celeste

Τα όμορφα τα γαλανά σου μάτια (τίτλος άσματος του Βαμβακάρη) μεταφράζονται στα γαλλικά και παίζονται με τις γαλλικές κιθάρες που έκαναν σήμα κατατεθέν τους οι Gojira. Όχι βέβαια πως χρειάζονται εξωτερικές αναφορές οι συμπατριώτες τους, Celeste, ως μαέστροι του ατμοσφαιρικού ασπρόμαυρου sludge/black έξι σερί δίσκους τώρα...

Μάνος Πατεράκης


Fostermother - Redeemer

Fostermother

Το τρίο από το Τέξας ετοιμάζεται αν κρίνουμε από τούτο το δείγμα για μεγάλα πράγματα. Μακάρι πιο πολλές συνθέσεις να άνοιγαν σαν κι αυτήν. Ή να είχαν αυτόν τον επίλογο. Ή και αυτό το σόλο. Κάπου προς τον doom δρόμο πορεύονται και όχι μόνο.

Πάνος Ζαρκαδούλας


Hollow Front - Comatose

Hollow Front

Ξεκάθαρα εμπνευσμένο από Architects, εξίσου πορωτικό. Σύγχρονο metalcore, όχι τρομερά πρωτότυπο αλλά πολύ μελωδικό με μερικά σαρωτικά riffs και leads που γλυκοκοιτάνε τους While She Sleeps. Κάτι μου λέει οτι θα ασχοληθούμε σοβαρά μαζί τους φέτος.

Νίκος Καταπίδης


Korn - Lost In The Grandeur

Korn

Οι Korn επιστρέφουν χωρίς τον Fieldy όμως αλλά και χωρίς να βγάλουν ίχνος από τη μαυρίλα τους, κινούμενοι σε πιό αντιεμπορικά μονοπάτια με τις κιθάρες σχεδόν να σκρατσάρουν και τη φωνή του Davis καλύτερη από ποτέ τώρα στα γεράματα.

Δημήτρης Μωυσίδης


Marillion - Murder Machines

Marillion

Ζούμε στην εποχή που το να αγκαλιάζεις έναν δικό σου άνθρωπο μπορεί να αποδειχθεί δολοφονικό. Τουλάχιστον, ζούμε σε μια εποχή που οι Marillion συνεχίζουν να γράφουν σπουδαίες μουσικές

Χρήστος Καραδημήτρης


Nova Twins - K.M.B.

Nova Twins

Μπασογραμμή από δω μέχρι το Λονδίνο. Ραπ κοψίματα. Εναλλακτικά παιχνιδιάρικες πινελιές. Hook που βγάζει μάτια. Ταιριαστή παραγωγή. Γαλλικά όλο στυλ. Πιο μοντέρνο πεθαίνεις. Ραντεβού τον Ιούνη για το "Supernova".

Αντώνης Μαρίνης


Pinegrove - So What

Pinegrove

Με μεγάλη φούρια μπήκε η χρονιά - απαιτώντας από μένα να αρχίσω να σκέφτομαι ήδη τις λίστες του Δεκεμβρίου - οι πανέμοροφοι Pinegrove παραδίδουν για άλλη μία φορά σεμινάριο emericana (emo+americana, getit?)

Ιάσονας Τσιμπλάκος


Steven Stevens & The String Revolution - Crazy Train

Steven Stevens & The String Revolution

Ο κιθαρίστας του Billy Idol ενώνει τις δυνάμεις του με το σχήμα String Revolution που περιλαμβάνει στις τάξεις του την άλλοτε μαθήτρια του αείμνηστου Randy Rhoads, Janet Robin, για μία εξαιρετική flamengo εκτέλεση του κλασικού τραγουδιού του Ozzy. Ομορφιά σκέτη!

Θοδωρής Ξουρίδας


Tantivy - Worthy Foe

Tantivy

Heavy/speed δυναμίτης, πρέπει να είσαι κουφός να αντισταθείς. Φωνητικά Jon Oliva, τραγουδάμε το ρεφρέν συνοδεία ακατάληπτων κινήσεων. Κατά βάθος είναι απλά rock'n'roll.

Πάνος Ζαρκαδούλας


Twin Temple - Let's Have A Satanic Orgy

Twin Temple

Τι διαφορετικό περίμενες από τους Twin Temple, αλήθεια. Και τι εννοείς δεν είχες ακούσει το περίπου ομότιτλο ντεμπούτο τους. Βάλε το στο ριπίτ μαζί με αυτό, άναψε κεριά, κι ετοιμάσου για τραγίσια γούστα σα να μην υπάρχει αύριο.

Αντώνης Μαρίνης

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ψηφίστε το δικό σας αγαπημένο Rocking τραγούδι της εβδομάδας (31/01-06/02/22)
Fostermother - Redeemer
15.38%
Twin Temple - Let's Have A Satanic Orgy
15.38%
Steven Stevens & The String Revolution - Crazy Train
11.54%
Nova Twins - K.M.B.
11.54%
Tantivy - Worthy Foe
11.54%
Korn - Lost In The Grandeur
7.69%
Marillion - Murder Machines
7.69%
Celeste - De Tes Yeux Bleus Perlés
7.69%
Hollow Front - Comatose
7.69%
Pinegrove - So What
3.85%
  • SHARE
  • TWEET