Οι αγαπημένοι δίσκοι των Sunburst
Τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος επιλέγουν από δέκα ξεχωριστά άλμπουμ
Με το εντυπωσιακό δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους "Manifesto" που κυκλοφόρησε πέρυσι, οι Sunburst έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση εντός και εκτός συνόρων, ως ξεκάθαρα υπολογίσιμη δύναμη στον χώρο του progressive/power metal.
Την ερχόμενη Κυριακή 16 Νοεμβρίου, το κοινό της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει από πρώτο χέρι την εκτελεστική δεινότητα της τετράδας και την μαγεία των συνθέσεων της, στο ιστορικό Κύτταρο Live Club.
Special guests των Sunburst θα είναι οι Oria και οι Corrupted Symmetry, συντελώντας σε ένα line-up που υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη prog ένταση, heavy metal πάθος και συναρπαστική ατμόσφαιρα.

Το πρόγραμμα έχει αναλυτικά ως εξής:
19:30 | Doors Open
19:45-20:20 | Corrupted Symmetry
20:35-21:20 | Oria
21:40-23:10 | Sunburst
Η προπώληση θα συνεχιστεί μέσω του Ticketservices.gr μέχρι το βράδυ του Σαββάτου. Εισιτήρια θα υπάρχουν και στην είσοδο με τιμή 17 Ευρώ.
Με την ευκαιρία λοιπόν του live, ζητήσαμε από τους headliners της βραδιάς να μας μιλήσουν για τα αγαπημένα τους άλμπουμ.
Ανταποκρινόμενοι πλήρως στο κάλεσμα, οι τέσσερις μουσικοί του συγκροτήματος επέλεξαν από δέκα δίσκους ο καθένας, φανερώνοντας τις στέρεες metal βάσεις τους, τον σαφέστατο prog προσανατολισμό και βεβαίως το μεγάλο εύρος των ακουσμάτων τους.
Επειδή ακόμη πιο ωραίο από το να διαβάζεις λίστες είναι να ανακαλύπτεις συναρπαστικούς δίσκους που δεν είχαν λάβει τις προσοχής σου, ο Βασίλης Γεωργίου (φωνή), ο Κώστας Μυλωνάς (τύμπανα), ο Γιώργος Χαραλαμπίδης (μπάσο) και βεβαίως ο Gus Drax (κιθάρα), μας δίνουν αρκετή μουσική τροφή, ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τη μεγάλη συναυλία της Κυριακής στο Κύτταρο.
Βασίλης Γεωργίου
1. Dream Theater - "Images And Words"
Θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία.

2. Queensryche - "Promised Land"
Το πρώτο μου cd ever και παντοτινό.
3. Conception - Flow"
Τα λόγια είναι περιττά.
3. Fates Warning - "A Pleasant Shade Of Gray"
Έπαιξε 4 φορές in a row χθες.
5. The Tea Party - "Transmission"
Ηχητική επανάσταση στα αυτιά ενός έφηβου.
6. Billy Mackenzie - "Beyond The Sun"
Επιθανάτιος ρόγχος.
7. Westworld - "Westworld"
Μιλάμε για πολλά χιλιόμετρα το walkman...
8. Porcupine Tree - "In Absentia"
Γιατί έτσι μας αρέσει!
9. Pain of Salvation - "Be"
Το κορυφαίο άλμπουμ των λατρεμένων.
10. Kamelot - "Black Halo"
Αγάπη μεγάλη!
Κώστας Μυλωνάς
Το κάθε άλμπουμ το άκουγα για διαφορετικούς λόγους, είτε ως προς την προσέγγιση των ντράμερ των συνθέσεων, είτε ως προς την προσέγγιση μπάντας ή καλλιτέχνη. Όπως και να 'χει, το καθένα έχει γράψει τη δική του ιστορία και με βοήθησαν να διαμορφώσω τον δικό μου χαρακτήρα!
1. Black Sabbath - "Black Sabbath"

2. Metallica - "Master Of Puppets"
3. System Of A Down - "Toxicity"
4. Whitesnake - "Whitesnake"
5. Motley Crue - "Dr. Feelgood"
6. Ozzy Osbourne - "Black Rain"
7. Slipknot - "Slipknot"
8. Dream Theater - "A Change Of Seasons"
9. Red Hot Chilli Peppers – "Californication"
10. Blink 182 - "Enema Of The State"
Γιώργος Χαραλαμπίδης
1. Pink Floyd - "Animals"
Έπαιζε πολύ στο σπίτι και στο αυτοκίνητο όπως και άλλα των Floyd. Ξεκάθαρα πλύση εγκεφάλου!

2. Ozzy Osbourne - "Diary Of A Madman"
Ιδιαίτερα riffs, το αγαπημένο από Ozzy.
3. Metallica - "And Justice For All"
Όταν ακούω τη λέξη Metal, αυτός ο δίσκος μου έρχεται πρώτος στο μυαλό.
4. The Gathering - "If_then_else"
Alternative rock στα καλύτερα της, η φωνή της Anneke απλά σε ταξιδεύει.
5. Karnivool - "Sound Awake"
Σεμιναριακός δίσκος με φοβερή ατμόσφαιρα.
6. Mastodon - "Crack The Skye"
Ψυχεδελικό αριστούργημα!
7. Ben Howard - I Forget Where We Were"
Ένα μαγικό εσωτερικό ταξίδι.
8. Avenged Sevenfold - "The Stage"
Συνδυασμός catcy μελωδιών με prog στοιχεία. Ό,τι καλύτερο.
9. Soen - "Lotus"
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι αρνητικό για αυτόν τον δίσκο. Από εκτέλεση μέχρι παραγωγή είναι αψεγάδιαστο.
10. Sleep Token - "Sundowning"
Ένιωσα σαν να ανακάλυπτα ξανά το είδος από μια άλλη οπτική.
Gus Drax
1. Dream Theater – "Images And Words"
Έρωτας με την πρώτη ακρόαση. Δε θα ήμουν εδώ που είμαι σήμερα αν δεν είχα ακούσει αυτό το άλμπουμ.

2. Megadeth – "Rust In Peace"
Ένα all time classic metal άλμπουμ με κιθαριστική πανδαισία.
3. Queensryche – "Operation: Mindcrime"
Εκπληκτικός δίσκος που για πάρα πολύ καιρό άκουγα αδιάκοπα και κάθε φορά ανακάλυπτα καινούρια πράγματα. Απίστευτη έμπνευση.
4. Nevermore – "This Godless Endeavor"
Δεν έχω λόγια. Απ το πρώτο ταμπούρο που σκάει μέχρι την τελευταία του νότα μιλάμε για ένα απόλυτο Masterpiece.
5. Death – "Symbolic"
Είχα πάθει σοκ. ‘Ηταν η είσοδος μου στα πιο σκληρά είδη. Προοδευτικό, σκληρό, βαρύ, μυστήριο. Καταπληκτικό.
6. Symphony X – "The Divine Wings Of Tragedy"
Καταπληκτικό άλμπουμ με απίστευτες συνθέσεις. Λατρεύω τα neoclassical στοιχεία του.
7. Steve Vai – "Passion And Warfare"
‘Οταν το άκουσα, το μυαλό μου (ότι είχε απομείνει τέλος πάντων) δεν ήταν ποτέ πια το ίδιο. Απίστευτο άλμπουμ. Έμπνευση απο κάθε άποψη.
8. Jason Becker - "Perpetual Burn"
Ενα εκπλητικό άλμπουμ και μια τραγική και συνάμα τόσο εμπνευστική ιστορία ενός κιθαρίστα που ουσιαστικά δε μάθαμε ποτέ που μπορούσε να φτάσει.
9. Iron Maiden – "Seventh Son Of A Seventh Son"
Χρειάζεται να γράψω εγώ κάτι γι' αυτό το άλμπουμ;;;
10. Savatage – "Edge Of Thorns"
To κύκνειο άσμα ενός από τους αγαπημένους μου κιθαρίστες. Δεν υπάρχουν λόγια για το συναίσθημα και το συνθετικό επίπεδο αυτού του άλμπουμ.
