Αποστόλης Ζαμπάρας: Τα καλύτερα άλμπουμ του 2019

Οι συντάκτες του Rocking.gr καταθέτουν τις προσωπικές τους λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς

Από τον Αποστόλη Ζαμπάρα, 11/12/2019 @ 11:40

Μετά την παρουσίαση της συγκεντρωτικής λίστας του Rocking.gr με τις 30 καλύτερες κυκλοφορίες του 2019, σειρά έχουν οι προσωπικές επιλογές του κάθε συντάκτη.

(click στο εξώφυλλο κάθε κυκλοφορίας για να διαβάσετε την κριτική του Rocking.gr)

1
Mizmor - Cairn
Είναι δίσκοι σαν και αυτόν, όπου η ακρόαση τους, δημιουργεί ένα επιβεβαρυμένο αίσθημα ασημαντότητας στον ακροατή. Ταυτόχρονα όμως, μετατρέπει αυτήν την μουσική σε ύψιστο γεγονός, μοναδικής σημασίας, μια πραγματική και ειλικρινή καλλιτεχνική έκφραση που βιώνεται, δεν ακούγεται.
2
Atlantean Kodex - The Course Of Empire
Quorthon, αν ρίχνεις ποτέ κανένα βλέμμα προς εμάς, τους κοινούς θνητούς, ίσως και να δεις κάτι αντάξιο της κληρονομιάς σου σε αυτόν τον αψεγάδιαστο δίσκο.
3
Misþyrming - Algleymi
Πιθανώς ο καλύτερος black metal δίσκος της χρονιάς, υποψήφιο μελλοντικό classic του χώρου και της σκηνής του, εγγυημένο μνημείο της τρέχουσας δεκαετίας.
4
The Great Old Ones - Cosmicism
Στο σύγχρονο black metal, που κινείται με ευκολία από το post  και τις ατμόσφαιρες μέχρι τις διδαχές της παράδοσης, οι The Great Old Ones αναδεικνύονται σε ηγέτες, κυκλοφορόντας τον πιο ολοκληρωμένο τους δίσκο, αγνοόντας κάθε τέλμα και συμβιβασμό.
5
Vanum - Ageless Fire
Υπό το λάβαρο του Θανάτου είμαστε ζωντανοί, περιφερόμενοι ως άδικες κατάρες, σε ένα κόσμο καταδικασμένο να επιτρέπει την άνθιση τέτοιων μουσικών. Το black metal μπορεί να είναι ακόμη επιβλητικό και χωρίς τα στιχουργικά του κλισέ.
6
Dawn Ray'd - Behold Sedition Plainsong
Η ποιότητα αυτού του δίσκου, επαφίεται τόσο στην επαναστατική κρισιμότητά των μυνημάτων του, όσο και στην ικανότητα της μπάντας να επαναπροσδιορίζει την αισθητική ενός ολόκληρου ιδιώματος χωρίς κανέναν απολύτως πειραματισμό.
7
Nightfell - A Sanity Deranged
Δίσκος που επιχειρεί να σε πνίξει με κάθε του riff, παίζοντας όμως με το μυαλό σου, αφού τα  λυτρωτικά leads του είναι ο μόνος τρόπος διαφυγής. Το σκοτάδι σπάνια ηχεί τόσο εθιστικό.
8
Darkthrone - Old Star
Πόσα συγκροτήματα μπορούν, στον δέκατο όγδοο δίσκο τους, έχοντας αλλάξει το ύφος τους τόσες φορές, να κερνάνε ακόμη αβίαστα τόσα riffs; Οι Νορβηγοί, εξακολουθούν να τιμούν τις επιρροές τους, αλλά την ταυτότητα τους δεν την απωλέσανε ποτέ...
9
King Apathy - Wounds
Το κατάμαυρο και πριμιτιβιστικό post metal τους ηχεί αψεγάδιαστο και εμπνευσμένο, αφού κάθε του μελωδία είναι ικανή να χαραχθεί στην μνήμη με την πρώτη, φορτίζοντας συναισθηματικά τον ακροατή. 
10
Mayhem - Daemon
Οι Mayhem, 25 χρόνια μετά, επαναφέρουν, με τους δικούς τους όρους, το αληθινό νορβηγικό black metal σε σύγχρονα πλαίσια, δρέποντας εμφατικά τους καρπούς της κληρονομιάς τους. Συγκρότημα καταδικασμένο να ηγείται.
11
Brutus - Nest
Με αφετηρία το post-hardcore, οι Brutus συνθέτουν τον δίσκο που πιθανώς θα αποτελέσει τον ήχο του μέλλοντος για μια σκηνή που δεν έχει έρθει ακόμη.
12
Misery Index - Rituals Of Power
Καταιγιστικό  και ενδιαφέρον στιχουργικά death metal, που λοξοκοιτάει τις grind ρίζες του, αλλά επικεντρώνεται στην μνημονικότητα και την ευθύτητα δίχως να γίνεται στιγμή βαρετό, χαρίζοντας στην πορεία και μερικές από τις καλύτερες συνθέσεις της μπάντας.
13
Teitanblood - The Baneful Choir
Το επόμενο βήμα, έμοιαζε να ελλοχεύει κινδύνους, αλλά οι Teitanblood, ενώ φαινομενικά δαμάζουν τον ήχο τους, στην πραγματικότητα κυκλοφορούν ένα κτήνος διαφορετικής κατηγορίας. Το χάος άνοιξε τις πύλες του και ο ηχητικός τρόμος επανήλθε. Όσοι πιστοί προσέλθετε.
14
Blut Aus Nord - Hallucinogen
Η καλύτερη δυνατή είσοδος στην πολυσχιδή δισκογραφία των Γάλλων, επιτυγχάνεται αβίαστα  διαμέσου αποτελεσματικών riffs, συμπυκνώνοντας όλες τις πτυχές της μπάντας.
15
Victims - The Horse And Sparrow Theory
Όλες σχεδόν οι εκφάνσεις του crust punk εν έτει 2019, στην καλύτερη δυνατή απόδοσή τους για φέτος.
  • SHARE
  • TWEET