Αντώνης Καλαμούτσος: Τα καλύτερα άλμπουμ του 2019

Οι συντάκτες του Rocking.gr καταθέτουν τις προσωπικές τους λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς

Από τον Αντώνη Καλαμούτσο, 12/12/2019 @ 17:12

Μετά την παρουσίαση της συγκεντρωτικής λίστας του Rocking.gr με τις 30 καλύτερες κυκλοφορίες του 2019, σειρά έχουν οι προσωπικές επιλογές του κάθε συντάκτη.

(click στο εξώφυλλο κάθε κυκλοφορίας για να διαβάσετε την κριτική του Rocking.gr)

1
Leprous - Pitfalls
Τολμηρό, πολυεπίπεδο κι εξόχως ποιοτικό, το ''Pitfalls'' επικυρώνει την πρωτοκαθεδρία των Leprous στο σήμερα και οδηγεί τον δρόμο για το αύριο του προοδευτικού metal/rock.
2
Lingua Ignota - Caligula
Εκεί που η τέχνη λειτουργεί ως γροθιά στο στομάχι, εκεί που η τέχνη δεν περιγράφεται και δεν εξιδανικεύει, ο Καλιγούλας της Kristin Hayter κάθεται στον μαύρο του θρόνο.
3
Devin Townsend - Empath
Σε έναν από τους καλύτερους δίσκους της καριέρας του, ο Devin μας χαρίζει ίσως το πιο ευφάνταστο και το πιο απενεχοποιημένο progressive metal που ακούσαμε ποτέ.
4
Fire! Orchestra - Arrival
Αν η μουσική οφείλει να είναι ισοδύναμη της απόλυτης ελευθερίας, ο μαέστρος Mats Gustafsson και η ανορίοτη ορχήστρα του μόλις ανακάλυψαν μια καινούρια εξίσωση.
5
Disillusion - The Liberation
Έφυγαν ως outsider κι επέστρεψαν ως favourite: μια ξεχωριστή μπάντα στο, υπεράνω κάθε προσδοκίας, θριαμβευτικό της comeback.
6
Bent Knee - You Know What They Mean
Είσαι νέος, είσαι φρέσκος, έχεις όραμα, έχεις ταλέντο και σου αρέσει να πατάς κάθε rock ταμπέλα σαν να ήταν γόπα τσιγάρου.
7
Hypno5e - A Distant (Dark) Source
Πολλοί δηλώνουν ότι παίζουν cinematic metal, ελάχιστοι το κάνουν τόσο καλά όσο οι Γάλλοι Hypno5e στο ωραιότερο metal concept του 2019.
8
Helium Horse Fly - Hollowed
 Το γοητευτικότερο, σκοτεινότερο και πιο δυσεπίλυτο experimental rock αίνιγμα της χρονιάς.
9
Alcest - Spiritual Instinct
Δεν είναι το hype που μ' έφερε εδώ! Είναι η λιτή κι ευθεία μελαγχολική ανάταση της καρδιάς.
10
Kayo Dot - Blasphemy
Πιο μελωδικοί από ποτέ, οι Kayo Dot παραδίδουν την πιο art rock και μεστή δουλειά τους, χωρίς να αποτινάσσουν τις avant garde παραξενιές.
11
Misthyrming - Agleymi
Σε μια πολύ δυνατή χρονιά για το black metal, αυτοί εδώ οι Ισλανδοί έβγαλαν το καλύτερο δίσκο του. Είναι νωρίς να ανακυρήξουμε τους νέους βασιλιάδες;
12
Cult Of Luna - A Dawn To Fear
Το follow up ενός από τους καλύτερους δίσκους της δεκαετίας δεν ήταν εύκολη υπόθεση κι όμως τα κατάφεραν. Άλλος ένας θαυμάσιος δίσκους από αυτούς τους ανεξάντλητους Σουηδούς.
13
Heilung - Futha
Ακαδημαϊκοί αλλά και οπτικοακουστικά θεαματικοί, οι Heilung και η Ενισχυμένη Ιστορία τους κάνουν το Nordic Folk πιο cool από ποτέ.
14
Oiseaux-Tempete - From Somewhere Invisible
Το παρόν και το μέλλον του πειραματικού post rock κουρνιάζει στην φωλιά αυτής της άγριας παριζιάνικης κολεκτίβας.
15
Opeth - In Cauda Venenum
Χωρίς να φτάνουν σε ψηλές κορυφές αλλά και χωρίς να απογοητεύουν, οι Opeth κυκλοφορούν τον πιο συμβολικό και βαθιά progressive δίσκο της καριέρας τους.
  • SHARE
  • TWEET