Συνέντευξη We Came As Romans

«Ακουγόμαστε περίπου σαν τους Linkin Park και τους 30 Seconds To Mars, μόνο με περισσότερο τσαγανό»

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 20/09/2013 @ 12:28
Λίγο πριν την κυκλοφορία του τρίτου τους δίσκου και πριν ταξιδέψουν για τουρνέ στην Ευρώπη, μιλήσαμε με τους Joshua Moore και Dave Stephens των We Came As Romans, για να μας συστηθούν σαν μπάντα και να παρουσίασουν το "Tracing Back Roots", το οποίο φιγουράρει την σφραγίδα του πολύ John Feldman.

We Came As RomansΠρώτα απ' όλα συγχαρητήρια για το "Tracing Back Roots". Πώς νιώθετε που έχετε φτάσει αισίως στον δίσκο νούμερο τρία; Φτάνοντας σε αυτό το σημείο, νιώθετε κάποια παραπάνω πίεση; Δεν είναι σπάνιο να θεωρείται ο τρίτος δίσκος ως τελικό ορόσημο για την κατεύθυνση μιας μπάντας.
JM: Νιώθουμε τέλεια που βρισκόμαστε στο τρίτο άλμπουμ! Είμαι ενθουσιασμένος που επιτέλους κυκλοφορήσε και έχει αποσπάσει και θετικές κριτικές! Τώρα ομως... ανυπομονώ να αρχίσω τη δουλειά για τον επόμενο δίσκο! Γενικά, πιστεύω πως έχουμε ξεκαθαρίσει πλήρως ποιοι είμαστε σαν μπάντα, τουλάχιστον στιχουργικά, ενώ με αυτή την αλλαγή που παρουσιάσαμε μουσικά στο "Tracing Back Roots" αδημονώ να δω που θα μας βγάλει στο μέλλον.

Τι κάνει το "Tracing Back Roots" διαφορετικό από τις προηγούμενές σας δουλειές; Υπήραχαν κάποιες συνειδητές αλλαγές πλεύσης που επιχειρήσατε;
JM: Τα πάντα ήταν διαφορετικά! Το ηχογραφήσαμε στην California αντί για την Indiana που είχαμε συνηθίσει, δουλέψαμε με τον John Feldman στην παραγωγή αντί για τον Joey Sturgis, και γράψαμε και κομμάτια τα οποία -στιλιστικά- απέχουν αρκετά από οτιδήποτε είχαμε ξανακάνει. Πιστεύω πως άμα δώσεις στο δίσκο μια ευκαιρία θα καταλάβεις πως όλα τα παραπάνω συνέβαλαν σε ενα διαφορετικό ήχο, σε μια διαφορετική δομή και σε ένα γενικώς αλλιώτικο 'feel' του άλμπουμ.

We Came As Romans - Tracing Back RootsΠώς ήταν να συνεργάζεσαι με τον John Feldman. Είναι αρκετά μεγάλο όνομα στη σκηνή που εκπροσωπείτε και σίγουρα είχε πολλά να προσφέρει.
JM: Η συνεργασία με τον John ήταν άψογη, και ανυπομονώ να δουλέψουμε ξανά μαζί στο μέλλον. Είναι πραγματικά φοβερός άνθρωπος και μου αρέσει πολύ να είμαι γύρω του. Η δουλειές που κάνει είναι φανταστικές, και αυτά που κάναμε μαζί... Εε, δημιουργήσαμε ίσως την καλύτερη μουσική που έχουμε κυκλοφορήσει ποτέ.

Ένα από τα κύρια σημεία από τα οποία πιάνονται οι οπαδοί σας είναι το περιεχόμενο των στίχων σας...
JM: Πιστεύω πως στιχουργικά πάντα θα καταπιανόμαστε με θέματα που αφορούν αυτή τη ζωντανή ομάδα ανθρώπων που ειναι οι We Came As Romans.

We Came As RomansΤαμπέλες και κατηγοριοποιήσεις έχουν καταντήσει να είναι πραγματικός μπελάς για μπάντες του χώρου σας. Ποιά είναι η «προκάτ» απάντηση που έχετε για όταν σας ρωτάνε «Τι παίζετε;»;
JM: Τις περισσότερες φορές παντάω με «ακουγόμαστε περίπου σαν τους Linkin Park και τους 30 Seconds To Mars, μόνο με περισσότερο τσαγανό». Αυτό συνήθως κάνει τη δουλειά, καθώς είναι δύο μπάντες που γνωρίζει όλος ο κόσμος και είναι τα δύο μεγαλύτερα ονόματα με τα οποία μπορόυμε κάπως να συσχετιστούμε.

We Came As RomansΠολλές μπάντες της σύγχρονης -core συνομοταξίας φαίνεται πως στρέφονται σε πιο ηλεκτρονικά μονοπάτια τον τελευταίο καιρό. Πιστεύετε ότι είναι κάτι της μόδας και απλά θα περάσει ή ήρθε να μείνει;
JM: Δεν μπορώ να πω με σιγουριά, αλλά για μας το ηλεκτρονικό στοιχείο ήταν άρρηκτα δεμένο με τη μουσική μας από την πρώτη στιγμή, δηλαδή πριν από οχτώ χρόνια. Για μας δήλαδη σίγουρα δεν είναι μόδα αλλά ένα – συνεχώς εξελισσόμενο – στοιχείο της μουσικής μας.

Και τα τρία εξώφυλλα των LP σας κοσμούν δουλειές του Paul Romano, του οποίου οι δουλειές με τους Mastodon συγκαταλέγονται άνετα στα αγαπημένα μου εξώφυλλα δίσκων. Πώς ήταν η συνεργασία μαζί του;
DS: O Paul είναι ένας εκπληκτικά ταλαντούχος και παθιασμένος καλλιτέχνης. Ο μπασίστας μας ο Andy (Glass) είναι επίσης πολύ προικισμένος σε αυτόν τον τομέα και συνεργάζονται μαζί με τον Paul για να δημιουργήσουν το οπτικό concept για κάθε artwork μας. Όταν δηλαδή πριν από κάθε κυκλοφορία μας σκεφτόμαστε ποιος μπορεί να συνεχίσει την ιστορία, το μοτίβο, που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυκλοφορία, δεν γίνεται παρά να στραφούμε πάλι στον Paul.

We Came As RomansΤον Νοέμβριο θα βρεθείτε στην Ευρώπη για την ευρωπαϊκή βερσιόν του διάσημου Vans Warped Tour που είναι για χρόνια θεσμός στις ΗΠΑ. Ποιές είναι μεγαλύτερες διαφορές σε αμερικάνικα και ευρωπαϊκά κοινά βρίσκετε;
JM: Τις περισσότερες φορές η αλήθεια είναι στην Ευρώπη πως υπάρχει ένα χάσμα που δημιουργείται λόγω γλώσσας. Καμιά φορά είναι δύσκολο για μεγάλη μερίδα του κοινού να καταλαβαίνει τι λέμε μετά από κάθε τραγούδι, άσχετα αν ξέρουν όλους τους στίχους απέξω. Βέβαια, σε καμία περίπτωση δε μας σταματάει από το να παίζουμε όσο δυνατά παίζουμε και στην Αμερική.

Νομίζω πως αυτά είχα να σας πω. Έχετε τίποτα να προσθέσετε για τους Έλληνες οπαδούς σας;
JM: Ελπίζω να τα πούμε σύντομα!
  • SHARE
  • TWEET