Η κινηματογραφική πρόταση της εβδομάδας: Rush

H επική μονομαχία δύο θρύλων της Formula 1

Από τον Λουκιανό Κοροβέση, 17/10/2013 @ 11:56
Τι παίζει: Μια ταινία για την επική μονομαχία στις πίστες των θρύλων της F1, Niki Lauda και James Hunt, στα 70s, σε μια πραγματική και θρυλική ιστορία για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Δηλαδή: Τα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίσει οι μεγάλοι αντίπαλοι που βλέπουμε να είναι είτε υπερήρωες, είτε φανταστικοί λογοτεχνικοί ήρωες, είτε οργισμένοι πατεράδες που ψάχνουν τα παιδιά τους που έχουν απαχθεί, είτε υπεροργισμένοι πράκτορες που τα βάζουν με την Αλ-Κάιντα... Καταλαβαίνετε πού το πάω. Επιτέλους μετά από καιρό βλέπουμε στην οθόνη δύο πραγματικούς χαρακτήρες να κοντράρονται σε ένα πραγματικό σπορ, παιγμένους από δύο πραγματικούς ηθοποιούς. Ναι, αν και ακόμα και ο playboy / livefortheday Thor / William Hunt (Chris Hemsworth) τρέχει με μεγάλες ταχύτητες μεταφορικά και κυριολεκτικά ανεβάζοντας την αδρεναλίνη μας στα ύψη, η πραγματική αποκάλυψη της ταινίας είναι ο Goodbye Lenin / Niki Lauda (Daniel Bruhl), του οποίου το εσωτερικό παίξιμο και η εσωτερική πάλη του Αυστριακού πιλότου ανεβάζει την ταινία και την μονομαχία σε άλλα επίπεδα. Στο "Rush" το καμμένο λάστιχο του circuit, η βροχή και φυσικά οι φόρμουλες στέκονται στη δεύτερη θέση του βάθρου, για να καταβρεχθούν από την σαμπάνια της σύγκρουσης χαρακτήρων των δύο πιλότων, η οποία ξεκινά εκτός πίστας, για να μεταφερθεί μέσα σε αυτή και ακόμα παραπέρα. Στα συν, η πολύ ενδιαφέρουσα και ανατριχιαστική πραγματική ιστορία των οδηγών, η αστραφτερή Olivia Wilde (House MD) και εντελώς αναπάντεχα ο (υπερεκτιμημένος και αδικαιολόγητο poulen των studio) Ron Howard, που μας δίνει ίσως την καλύτερη ταινία του!

Τελικά: Μπήκαμε για ένα testdrive και βγήκαμε πρωταθλητές της F1 σε μια ταινία / ευχάριστη έκπληξη, που ήδη θα πρέπει να έχει χαρακτηρίσει τη σεζόν.

Trailer



Κατά τα άλλα:

Θα δούμε:

Fruitvale Station: Δράμα για τις διακρίσεις της αστυνομίας εναντίων των μαύρων, σε μια ταινία με δυνατές ερμηνείες που κρυφοκοιτάζει τα Oscar
About Time
: Το Notebook συναντά την "Mέρα Της Μαρμότας" - Μάλλον θα πάτε με την κοπέλα σας

Το σκεφτόμαστε:
Pozitia Copilului: Ρουμάνικο δράμα με τροχαίο... Μόνο για εμπόρους
Jeune & Jolie
: O Francois Ozon ξαναπροσπαθεί να γίνει Godard.

Θα αποφύγουμε:
Riddick: Αν σας αρέσουν τα σφιγμένα μπράτσα του Vin Diesel. Το πρώτο ήταν ευχάριστo. Αλλά ok, Vin Diesel.
  • SHARE
  • TWEET