Epica, Skeptical Minds, Seduce The Heaven @ Gagarin 205, 26/05/12

Από τον Παναγιώτη Λουκά, 29/05/2012 @ 11:54
Λες και το έχουν τάμα να εμφανίζονται οι Epica την ημέρα που έχει Eurovision! Ακριβώς δύο χρόνια από την τελευταία τους εμφάνιση στην Ελλάδα, με ένα πολύ καλό άλμπουμ στις αποσκευές τους και με μια περιοδεία στην Ευρώπη, που ήταν κατά το πλείστον sold-out, το συγκρότημα  ολοκλήρωσε την περιοδεία του με δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω εάν είχε παίξει κάποιο ρόλο η συνέντευξη που είχαμε κάνει πριν από λίγο καιρό με τους Epica και η προτροπή εκ μέρους μας για φτηνό εισιτήριο, πάντως το εισιτήριο είχε μια λογική, για την εποχή, τιμή και ήταν ένας καλός παράγοντας για να μαζέψουν κόσμο.

Τελικά, όμως, όσοι ήμασταν και το 2010 ήμασταν και τώρα, δηλαδή μετά βίας 700 άτομα. Το καλό είναι ότι ήταν ανοικτός ο εξώστης με αποτέλεσμα κάτω να υπήρχε ο πυρήνας των οπαδών τους και επάνω όσοι ήθελαν να απολαύσουν με την άνεση τους τη συναυλία.

Seduce The Heaven

Οι Έλληνες Seduce The Heaven έκαναν την εμφάνισή τους στις 20:15 με το στυλ τους να έχει στοιχεία από μπάντες όπως Scar Symmetry, Killswitch Engage, In Flames, Soilwork, Nightwish, Evanescence και τα φωνητικά να τα μοιράζονται ο Marios τα γρυλίσματα και η Elina τα καθαρά. Όπως δήλωσαν και οι ίδιοι, ήταν το πρώτο live στην ιστορία τους και δεδομένης της απειρίας τους τα πήγαν αρκετά καλά, με τα όποια λαθάκια τους. Σύντομα θα κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο τους, "Field Of Dreams", και τον Οκτώβριο θα εμφανιστούν στο Metal Female Voices Fest X στο Βέλγιο. Η μπάντα έπαιξε τα "Reflection", "Baseless Addiction", "Field Of Dreams", "Helpless Mind", "Illusive Light", ενώ είχαν προβάρει ακόμα ένα τραγούδι που κόπηκε λόγω χρόνου.

Skeptical Minds

Επόμενοι στην σειρά ήταν οι Βέλγοι Skeptical Minds. Για να μην πω κάτι χειρότερο, ήταν απλά κακοί ως τραγικοί και η ιδέα να διασκευάσουν το "Ace Of Spades" με samples από το original ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Όσο για το τελείωμα με το "Born To Be Wild", ασχολίαστο. Το μόνο ενδιαφέρον ήταν που ανέβασαν στην σκηνή την Ηλιάνα των Meden Agan για να τους συνοδεύσει στα δεύτερα φωνητικά στο "Broken Dolls". Έπαιξαν τα "No Way Out", "Alcohol", "Intertia", "Someone New", "Skeleton Key", "Broken Dolls", "Ace Of Spades", "Living In A Movie", "Born To Be Wild", αλλά το λέω ξανά ότι ήταν μια εμφάνιση που δεν μπορείς να την πάρεις στα σοβαρά.

Epica

Λίγα λεπτά πριν τις 22:00, η εισαγωγή από το "Karma" ακούστηκε για να κάνουν την εμφάνισή τους οι Epica με το "Monopoly On Truth" που ανοίγει το άλμπουμ τους και είναι κατάλληλο και για την έναρξη του live. Όπως είχα γράψει και στην κριτική του δίσκου, η εναλλαγή των φωνητικών ανάμεσα σε Simons και Jansen είναι κάτι παραπάνω από ιδανική και αυτό που έκανε αμέσως εντύπωση είναι η φωνάρα της Simons και το πόσο καλά ακουγόταν. Δεν ξέρω εάν οι Epica έχουν την πρώτη θέση στον χώρο τους, αλλά σίγουρα η Simone Simons είναι με διαφορά η νούμερο ένα στον χώρο της. Η φωνή της ήταν το ίδιο με τα CD, ενώ δίχως να κάνει κάτι εξεζητημένο στη σκηνή, ήξερε με μια κίνηση της να ξεσηκώνει τον κόσμο.

Epica

Η συναυλία ήταν ένα δώρο σε όποιον άρεσε πάρα πολύ το "Requiem For The Indifferent", καθώς από τα δεκατρία τραγούδια της συναυλίας τα έξι ήταν από την τελευταία δουλειά τους, με φυσικό αποτέλεσμα κάποια αγαπημένα τραγούδια να μείνουν εκτός. Το show είχε πολλές μικρές ωραίες στιγμές όπως το παιχνίδι με το κοινό που έκαναν οι Jansen και Delahaye (κιθάρες) πριν το "Sancta Terra", ενώ ο φωτισμός στο "Delirium" σε συνδυασμό με τα αιθέρια φωνητικά της Simons ήταν πάρα πολύ καλός.

Epica

Μετά το "The Phantom Agony" το συγκρότημα αποχώρησε από τη σκηνή για να ακολουθήσει το καθιερωμένο encore. Μεταξύ σοβαρού και αστείου βγήκε ο Coen Janssen (πλήκτρα) και μας προέτρεψε να φωνάξουμε λίγο για το encore για να κάνει μετά το τυπικό σχόλιο ότι ήμαστε το καλύτερο κοινό. Τρία τραγούδια για το τέλος, με το κλείσιμο να είναι το "Consign To Oblivion".

Epica

Μια φίλη κοίταξε το ρολόι και με έκπληξη διαπίστωσε ότι οι Epica ήταν στην σκηνή 1 ώρα και 50 λεπτά. Όταν περνάς καλά η ώρα κυλάει νεράκι, όταν δεν περνάς καλά και 30 λεπτά είναι μαρτύριο. Δεν νομίζω να υπήρχε κάποιος που να μην πέρασε καλά. Και όποιος δεν πέρασε ας καθόταν σπίτι του να έβλεπε Eurovision!

EpicaSetlist:

Karma
Monopoly On Truth
Sensorium
Deter The Tyrant
Serenade Of Self-Destruction
Sancta Terra
Delirium
Black Infinity
The Obsessive Devotion
Storm The Sorrow
The Phantom Agony
Cry For The Moon
Unleashed
Consign To Oblivion

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν

  • SHARE
  • TWEET