«10»: Top10 συναυλιακών εμπειριών από τον Bookies των Puta Volcano

O μπασίστας των Puta Volcano θυμάται τις συναυλίες που τον στιγμάτισαν

Από τον Άλκη Κοροβέση, 17/05/2018 @ 10:51

Οι Puta Volcano έχουν διανύσει μέσα σε ελάχιστο χρόνο αρκετό διάστημα από ανερχόμενη δύναμη σε «παγκόσμια» σταθερά στο χώρο του alternative/desert rock ήχου. Με τρεις δίσκους στο ενεργητικό τους και πολυάριθμες εμφανίσεις ανά την Ελλάδα, ήρθε η ώρα να βγουν στο εξωτερικό.

Με αφορμή την πρώτη εκτός συνόρων περιοδεία τους σε Αυστρία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία αλλά και την επικείμενη εμφάνισή τους στο Temple στις 25 Μαΐου ζητήσαμε από τον μπασίστα της μπάντας, Bookies, να μοιραστεί μαζί μας τις κορυφαίες συναυλιακές του εμπειρίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Παραθέτουμε παρακάτω τις επιλογές του συνοδευόμενες από εκτενή σχολιασμό καθώς και το setlist της κάθε εμφάνισης.

1
Muse
Ρόδον, 5 Απριλίου 2002
Muse, Ρόδον, 5 Απριλίου 2002
Αν και η μπάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη έχει πάρει τον κατήφορο, θεωρώ ότι τότε ήταν ένα από τα πιο hot ονόματα της παγκόσμιας σκηνής. Έχοντας παίξει ήδη άλλη μία φορά στην Αθήνα σε κάποιο Rockwave, ήρθαν στον Ρόδον να μας πάρουν τα κεφάλια. Ίσως από τα πιο έντονα 50λεπτα σετ της ζωής μου. Ναι, καλά διαβάσατε… ΠΕΝΗΝΤΑ λεπτά σετ και αλήθεια προσωπικά δεν χρειαζόμουν κάτι παραπάνω. Επίσης ήταν η πρώτη μου συναυλία μετά την έλευση του ευρώ και τα 30 ευρώ είχαν τσούξει.

Setlist
2
Massive Attack​
Λυκαβηττός, 14 Ιουλίου 2003
Massive Attack, Λυκαβηττός, 14 Ιουλίου 2003
Είχα ακούσει ότι έκαναν από τα πιο τίμια live της εποχής, αλλά αυτό δεν το περίμενα. Κρυστάλλινος ήχος, άρτια παιγμένα κομμάτια, φοβερή μπάντα, με πολύ ωραία guest φωνητικά και ένα video wall εξαιρετικό που ανέβαζε την εμπειρία στα ύψη.

Setlist
3
Tool
Tool, Terravibe, 6 Σεπτεμβρίου 2007
Ενώ υπάρχει μια διαμάχη για το ποια από τις 2 σερί συναυλίες τους στην Ελλάδα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ήταν καλύτερη, εγώ σαν απόδοση και ποιότητα ήχου θα ψηφίσω αυτή στο Terravibe. Ένα setlist καθαρά επηρεασμένο από τον τότε πρόσφατο δίσκο τους (εδώ δυστυχώς γελάμε), εξαιρετικός ήχος, άριστη εκτέλεση των τραγουδιών και από τους 4 και μια πολλή ευχάριστη μετακαλοκαιρινή διάθεση συνέβαλαν σε μια από τις καλύτερες συναυλίες εκείνης της χρονιάς.

Setlist
4
Pearl Jam
Pearl Jam, ΟΑΚΑ, 30 Σεπτεμβρίου 2006
Ίσως το μεγαλύτερο απωθημένο των Ελλήνων εκείνη την εποχή. Επικό live με το sing along να μην σταματάει! Ειδικά στα “Rear View Mirror” και “Black” ο Eddie Vedder σταμάτησε να τραγουδάει μιας και ακουγόταν μόνο το κοινό. Η playlist μεγάλη με όλους τους δίσκους να καλύπτονται όπως και κάποιες διασκευές. Το highlight της βραδιάς όταν μετά από 2 ώρες και κάτι άνοιξαν τα φώτα μιας και έπρεπε να τελειώσει η συναυλία, αλλά οι Pearl Jam είχαν άλλη άποψη και έτσι μας χάρισαν περίπου άλλο ένα μισάωρο ανεπανάληπτης πόρωσης.

Setlist
5
Faith No More
Faith No More
Είναι 8 Αυγούστου και μόλις έχω φτάσει στη Σέριφο για να βρω τον Στέφανο που είναι ήδη εκεί και δουλεύει - διακοπάρει. Με το που πατάω το πόδι μου στο νησί μου λέει ότι παίζει χοντρά να φύγει την επομένη γιατί μάλλον θα είναι support με την τότε μπάντα του (Bliss) στους Faith No More. Έτσι και έγινε τελικά! Σοκ! Μόνο και μόνο για την παρέα ξαναγυρνάω Αθήνα και φυσικά ο Στέφανος με χώνει μέσα για να δω το live. Μέχρι τότε η επαφή μου με τους FNM περιοριζόταν στα 3-4 κομμάτια. Ξεκινάει η συναυλία και αυτομάτως πέφτει το στόμα μου στο πάτωμα σαν τα καρτούν. Τι ήχος…; Τι εμφάνιση από όλους και κυρίως τον Patton…; Φώτα χαμός! Μέσα στον επόμενο μηνά είχα αγοράσει όλη τους την δισκογραφία...

Setlist
6
Isis
Isis, Ρόδον, 21 Μάιου 2005
Είναι η γιορτή Κωνσταντίνου και Ελένης, τελικός κυπέλλου Αγγλίας και τελικός Eurovision με την συμμετοχή της Παπαρίζου και έχω πάει να πάρω εισιτήριο την προηγουμένη μέρα της συναυλίας και έχει το νούμερο 0037! Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε μετρημένα τα άτομα στο Ρόδον. Λάθος. Το live αν δεν κάνω λάθος έγινε sold out και αν δεν έκανε ήταν πολύ κοντά. Οι Isis απίστευτοι και ο ήχος τους ό,τι καλύτερο έχω ίσως ακούσει σε σκληρό κιθαριστικό live.

Setlist
7
Radiohead
Old Trafford Cricket Ground, Manchester, 29 Ιουνίου 2008
Radiohead, Old Trafford Cricket Ground, Manchester, 29 Ιουνίου 2008
Σίγουρα το μεγαλύτερο απωθημένο μου ήταν οι Radiohead, για αυτό και τραβήχτηκα μέχρι εκεί για να τους δω. Ήταν και είναι κατά την προσωπική μου άποψη η καλύτερη και πιο δημιουργική περίοδος που πέρασε αυτή η μπάντα. Το μόνο κακό της συναυλίας ήταν ότι σχεδόν το πρώτο μισό ήταν με το φως της ημέρας μιας και στην Αγγλία το καλοκαίρι νυχτώνει κατά τις 10+. Άρα φώτα κλπ. δεν καταλάβαινες και πολλά, αλλά αυτό το setlist... ΣΚΟΤΩΝΕΙ. Το best of όλης της τότε καριέρας τους συν σχεδόν όλο τον εξαιρετικό τότε δίσκο “In Rainbows”. Κλάμα μόνο.

Setlist
8
Sigur Ros
Brixton Academy, 9 Νοεμβρίου 2005​
Sigur Ros, Brixton Academy, 9 Νοεμβρίου 2005
Παρόλο που ήταν η δεύτερη φορά που θα τους έβλεπα δεν πίστευα ότι θα με συγκινούσε τόσο περισσότερο από την πρώτη. Ο χώρος ιδανικός και το set up της μπάντας απίστευτο! 17 έγχορδα και πνευστά συν το κουαρτέτο τον Amiina (που ήταν και το support) και οι τέσσερίς τους. Καρφίτσα να έπεφτε, την άκουγες. Εξαιρετικός ήχος όπως και η παραγωγή και τα φώτα, και έτσι έδεναν σε ένα τρομερό τελικό αποτέλεσμα.

Setlist
9
Foo Fighters
Foo Fighters, Ωδείο Ηρώδου του Αττικού 10 Ιουλίου 2017
Απωθημένο πάλι μεγάλο! Είχα πει ότι θα έπαιρνα τα ξένα για να τους δω αλλά τελικά μου έκαναν την χάρη και ήρθαν απ' το πουθενά σε ένα κατάμεστο Ηρώδειο. Δεν θα πω πολλά παρά μόνο ότι για πρώτη φορά δεν κατάφερα να κρύψω την συγκίνηση μου.

Setlist
10
Franz Ferdinand
Ρόδον, 20 Νοεμβρίου 2004​
Franz Ferdinand, Ρόδον, 20 Νοεμβρίου 2004
Για πρώτη φορά το πιο hot όνομα της Μεγάλης Βρετανίας εκείνη την περίοδο βρέθηκε στην Ελλάδα ακριβώς την ώρα που συνέβαινε το μεγάλο τους μπάμ. Με έναν πρώτο άκρως χορευτικό δίσκο ήρθαν και μας κούνησαν για τα καλά σε ένα πανεύκολο sold out στο Ρόδον. Ένα πράγμα θυμάμαι τρομερά έντονα. Ήταν ίσως από τις λίγες φορές που είδα πραγματικά ένα ολόκληρο club να χοροπηδάει στον ρυθμό της τετράδας από την Σκοτία καθ΄ όλη την διάρκεια της συναυλίας.

Setlist
  • SHARE
  • TWEET