Αφιέρωμα του Bandcamp στην ελληνική heavy rock σκηνή

Οι πρωτοπόροι και η νέα γενιά

23/06/2021 @ 14:18

Στα πλαίσια της στήλης Bandcamp Daily, η δημοφιλής μουσική πλατφόρμα δημοσίευσε στις 22 Ιουνίου ένα εκτενές αφιέρωμα στην ελληνική hard/heavy rock σκηνή.

Συγκεκριμένα, το "The Greek Hard Rock Scene, Past And Present", το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ, παρέχει μια αναδρομή της εγχώριας σκηνής που ακμάζει τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια μέσω εννέα καθοριστικών συγκροτημάτων.

Το σχετικό άρθρο, που διαδέχεται ένα αντίστοιχο του ιστότοπου για το εγχώριο stoner rock από το 2017, έπειτα από την σχετική εισαγωγή και αναδρομή, χωρίζεται σε δύο μέρη, με το πρώτο, να αφιερώνεται στους πρωτοπόρους της σκηνής, όπως χαρακτηρίζονται οι Nightstalker, 1000Mods, Planet Of Zeus, Naxatras και Puta Volcano, ενώ το δεύτερο επικεντρώνεται στη νέα γενιά, με σχήματα όπως οι Godsleep, Instant Boner, Honeybadger και Paranoid Reverb.

Υπενθυμίζεται πως οι Honeybadger κυκλοφόρησαν φέτος το "Pleasure Delayer", οι Nightstalker αναμένονται να εμφανιστούν ζωντανά στην Τεχνόπολη την Παρασκευή 2 Ιουλίου, ενώ οι Puta Volcano συμμετείχαν στο In Orbit Festival που διεξήχθη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στα τέλη Μαΐου.

  • SHARE
  • TWEET