«10»: Γνωρίστε τις μπάντες του Street Mode Festival 2018 (Μέρος 5ο)

Δέκα από τα συγκροτήματα που θα παρακολουθήσουμε στο φετινό festival της Θεσσαλονίκης

Από τον Γιάννη Βόλκα, 28/08/2018 @ 11:42

Το Street Mode Festival γιορτάζει φέτος τα δέκατα γενέθλιά του και επιστρέφει πιο δυναμικό από ποτέ με το μεγαλύτερο line-up στην ιστορία του. Τα σημαντικότερα συγκροτήματα της ελληνικής σκηνής καθώς και πολλά αξιόλογα ονόματα του εξωτερικού θα παρελάσουν στα stages του πιο ανερχόμενου εγχώριου, και όχι μόνο, φεστιβάλ.

Street Mode Festival

Εμείς θα κάνουμε μια συνοπτική παρουσίαση όλων των συγκροτημάτων ασχέτως δυναμικότητας, μουσικού είδους ή αναγνωρισιμότητας. Με αυτό τον τρόπο σας δίνουμε την ευκαιρία να ανακαλύψετε διάφορους ετερόκλητους μουσικούς πολλοί εκ των οποίων δεν ανήκουν στη βασική ύλη του site.

Street Mode Festival

Η επιλογή των συγκροτημάτων, που θα παρουσιάζονται εδώ σε δεκάδες, έγινε με τρόπο ώστε στο κάθε μέρος του άρθρου να βρίσκει ο καθένας από σας κάτι ενδιαφέρον, ορισμένα ονόματα που ήδη γνωρίζει αλλά και κάποια ανερχόμενα ονόματα της ελληνικής αλλά και παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Υ.Γ.: Σύντομα θα ακολουθήσουν αντίστοιχα άρθρα με τις υπόλοιπες μπάντες του φεστιβάλ. Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτοδεύτεροτρίτο και τέταρτο μέρος αντίστοιχα.

1
Jaw Bones (GR)
Είδος: Heavy Rock
Jaw Bones
Πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας βαραίνει την πλάτη των Jaw Bones. Χρόνια που τους δίνουν σήμερα ακόμα περισσότερη όρεξη ώστε να συνεχίσουν αυτό που πάντα αγαπούσαν. Ακροβατούν ανάμεσα στο stoner και στο grunge, μοιράστηκαν την σκηνή μεταξύ άλλων με τους Monster Magnet, Clutch, Therapy? και Karma To Burn ενώ με το περσινό ντεμπούτο τους "Wrongs On A Right Turn" έχουν πλέον τα κατάλληλα εφόδια ώστε να βρίσκονται ακόμα πιο συχνά στο φυσικό τους περιβάλλον, το συναυλιακό σανίδι.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Ego Tripper"
2
Overpower (GR)
Είδος: High Energy Rock 'N' Roll
Overpower
Άλλη μια πολύ αξιόλογη πρόταση από την πόλη της Θεσσαλονίκης, οι Overpower βαδίζουν στα χνάρια των Hellacopters αλλά και των AC/DC. Πέρσι κυκλοφόρησαν τον πολύ αξιόλογο δεύτερο δίσκο τους "Smile To Feel High" και φέτος θα ανέβουν για πρώτη φορά στο stage του Street Mode. Έχοντας δημιουργήσει ένα σφιχτοδεμένο team το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον Πέτρο Χριστοδουλίδη, μπασίστα των Firewind , οι Overpower αναμένενεται να ξεσηκώσουν το κοινό με το δυναμικό rock 'n' roll τους.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Don't Forget To Smile"
3
La Pegatina (ES)
Είδος: Ska
La Pegatina
Περισσότερες από 1000 συναυλίες μέσα σε 14 χρόνια έχουν στο ενεργητικό τους οι La Pegatina ενώ όσοι τους έχουν παρακολουθήσει ζωντανά μιλούν για ένα ξέφρενο party και μοναδική συναυλιακή εμπειρία. Latin μελωδίες, ska αλλά και rumba ρυθμοί είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που περιέχουν οι συνθέσεις τους οι οποίες είναι δοκιμασμένες σε μεγάλα ακροατήρια ανά τον κόσμο. Δεν βλέπουμε να υπάρχει λόγος το κοινό του Street Mode να αντιδράσει διαφορετικά.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Maricarmen"
4
Κακό Συναπάντημα (GR)
Είδος: Reggae/Dub
Κακό Συναπάντημα
Δεκαεπτά χρόνια πέρασαν από τότε που δημιουργήθηκαν οι Κακό Συναπάντημα, αρχικά ως low bap συγκρότημα. Η reggae τους κέρδισε και αυτοί με τη σειρά τους κέρδισαν εμάς, κυρίως με τον δεύτερο ομώνυμο δίσκο τους. Ανέβηκαν στην μπανανιά, σκότωσαν το μεγάλο αφεντικό και συνεχίζουν ακάθεκτοι δισκογραφικά και συναυλιακά. Και μόνο το γεγονός ότι το "Κακό Συναπάντημα" είναι ο πρώτος ελληνόφωνος reggae δίσκος αρκεί για να ασχοληθεί κανείς μαζί τους.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Μπανανιά"
5
Πάνος Φραγκιαδάκης (GR)
Είδος: Folk/Acoustic
Πάνος Φραγκιαδάκης
Ξεσήκωσε το κοινό με τους Χατζηφραγκέτα τα προηγούμενα χρόνια και φέτος επιστρέφει μόνος τους ο Πάνος Φραγκιαδάκης αφου έχει κυκλοφορήσει φέτος τον προσωπικό τους δίσκο "Τζετε Και Ερωτικά". Χαμηλότερων τόνων συγκριτικά με το συγκρότημά του αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα τα καταφέρει εξίσου καλά κυρίως λόγω των έξυπνων στίχων του.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Μετεμψύχωση Σε Πορτοκάλογλου (Μ' έστησες)"
6
Blend Mishkin & Roots Evolution (GR)
Είδος: Reggae/Hip-Hop
Blend Mishkin & Roots Evolution
Είχε εντυπωσιάσει με το ντουέτο του ως Palov & Mishkin και το αλμπουμ "Think Twice". Εξίσου καλά τα κατάφερε και στη reggae μουσική συνοδευόμενος από τους Roots Evolution.  Το "Survival Of The Fittest" του 2015 είναι ένας εξαιρετικός δίσκος ο οποίος αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό και μετά από αρκετές εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό έφτασε και η σειρά του Street Mode.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Original"
7
Doll Skin (USA)
Είδος: Alternative/Punk
Doll Skin
Ανακάλυψη του Ellefson των Megadeth οι Doll Skin είναι ένα all-female σχήμα από την Αριζόνα το οποίο συνδυάζει το rock, το punk και την pop. Έχουν κυκλοφορήσει ένα full length άλμπουμ και δυο EP και αφού τελειώσουν την περιοδεία τους στην Μ. Βρετανία επισκέπτονται τη χώρα μας για δυο εμφανίσεις, μια στην Αθήνα και μια στο Street Mode Festival.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Puncha Nazi"
8
Phil Campbell And The Bastard Sons (GB)
Είδος: Rock
Phil Campbell And The Bastard Sons
O κιθαρίστας των Motorhead. Δεν περιγράφω άλλο...

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Dark Days"
9
Άλλος Κόσμος (GR)
Είδος: Punk
Άλλος Κόσμος
Πολύ δυναμικό σχήμα από την Αθήνα το οποίο είχε εντυπωσιάσει και στο περσινό Street Mode. Με τον τραγουδιστή των Bootstroke στα φωνητικά και με τον δεύτερο δίσκο έτοιμο, επιστρέφουν δριμύτεροι. Punk rock και street φιλοσοφία, ιδανικός συνδυασμός για το συγκεκριμένο φεστιβάλ.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Μια Οργή"
10
Planet Of Zeus (GR)
Είδος: Heavy Rock
Planet Of Zeus
Τα πολλά λόγια είναι περιττά για τους Planet Of Zeus, ένα σχήμα με σταθερά και ταχύτατη ανοδική πορεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Οι ζωντανές εμφανίσεις τους αποτελούν σεμινάριο επαγγελματισμού ενώ ταυτόχρονα καταφέρνουν να εντυπωσιάσουν και τον πιο μετριοπαθή παρατηρητή. Ασταμάτητοι, ανίκητοι και ίσως η καλύτερη μπάντα του περσινού Street Mode.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Indian Red"
  • SHARE
  • TWEET