The Big Nose Attack @ Gazarte, 15/11/19

Ντουέτο - κουαρτέτο - σεξτέτο, τριπλή παραλλαγή

Από τον Θοδωρή Ξουρίδα, 19/11/2019 @ 16:19

Οι παρουσιάσεις δίσκων πολλές φορές αντιμετωπίζονται ως ονομαστική εορτή και κατ' επέκταση ως αναγκαιότητα. Για κάποιον λόγο έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας νέας κυκλοφορίας, τη στιγμή που αφορούν στην πραγματικότητα μικρότερη μερίδα κοινού από τη συνηθισμένη, καθότι συνήθως είναι σαφώς λιγότεροι όσοι έχουν προλάβει να ακούσουν τον δίσκο και να ταυτιστούν.

Τα παραπάνω δεν ισχύουν και τόσο στην περίπτωση παρουσίασης του "Deader Than Disco", τέταρτου άλμπουμ των Big Nose Attack, για μια σειρά λόγων. Πρώτον, έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την κυκλοφορία του, δεύτερον οι τέσσερις συνολικά guest μουσικοί θα έδιναν σίγουρα διαφορετικό χρώμα στα τραγούδια του ντουέτου, και τρίτον, η δωρεάν είσοδος σε έναν μη συνηθισμένο χώρο για ροκάδες αποτέλεσε σίγουρα ένα επιπλέον τυράκι.

The Big Nose Attack

Το Roof Stage του Gazarte είναι ένας πολύ όμορφος και απλωμένος χώρος με αρκετά τραπέζια που ταιριάζει περισσότερο σε πιο καθιστή φάση, δεν είναι δύσκολο όμως να μετατραπεί γρήγορα σε ένα κατάλληλο ροκ stage με καλή ορατότητα. Κάπως έτσι, και ενώ πιάσαμε πεζοδρόμιο για το μοναδικό τσιγάρο του live, οι Big Nose ξεκίνησαν με το σετ τους, με αρκετό κόσμο μπροστά τους και τους Jimmy Haursen και Κώστα Δήμου να τους συνοδεύουν σε μπάσο και κρουστά αντίστοιχα.

The Big Nose Attack

Στα πέντε πρώτα τραγούδια τη μερίδα του λέοντος κατέχει το ήδη τετράχρονο "69", με τον ήχο να είναι κάπως μουντός, πιθανότατα λόγω του φορτωμένου σχήματος, χωρίς όμως να έχει κάποια χτυπητή αδυναμία. Το φαζαριστό ως επί το πλείστον μπάσο του Haursen και κυριότερα η καταπληκτική εμφάνιση του Δήμου στα κρουστά, που δένει άψογα με τα παιξίματα του Liitle Tonnie, προσθέτουν αρκετούς πόντους στο ήδη εξαιρετικό υλικό, ενώ παρά τη λαρυγγίτιδα που εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τον Boogieman, το συνολικό αποτέλεσμα αποδεικνύεται πρώτης τάξεως.

The Big Nose Attack

Τον χορό του "Deader Than Disco" θα ανοίξει το "Booty Call" για να ακολουθήσουν ακόμη έξι τραγούδια από τα συνολικά οκτώ του άλμπουμ, με το "Electric Party" να λάμπει διά της απουσίας του, πιθανότατα ελλείψει shred κιθάρας. Καλοδεχούμενες υπήρξαν φυσικά οι τρεις προσθήκες στο σερί του νέου άλμπουμ, με πρώτο το hit "Yeah! (That Girl)",κατόπιν τη διασκευή του "The Thrill Is Gone" που κόλλησε άψογα στο "Change Coming On", και ένα μακροσκελές "Down With Me" στο grand finale του 90λεπτου με όλα τα λιπαρά.

The Big Nose Attack

Αξιοσημείωτη υπήρξε φυσικά η συμμετοχή της Αναστασίας Βελισσαρίου στα φωνητικά και του Βασίλη Μανθόπουλου στην τρομπέτα, από το "She's A Witch" μέχρι τις παρυφές του "Heat Of The Night", αποδεικνύοντας πως η συνεισφορά τους στον δίσκο κρίνεται εξίσου σημαντική με τις πολύ όμορφες πινελές που έβαλαν στις ζωντανές εκτελέσεις.

Καθώς το ντουέτο των αδελφών από το Μπραχάμι προσφέρει τον τρίτο κατά σειρά, τουλάχιστον εξαιρετικό δίσκο, το βράδυ της Παρασκευής αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά πως ο Boogieman και ο Little Tonnie μπορούν να παίξουν την ίδια, πολύ καλή μπάλα εντός ή εκτός έδρας, σε μικρά και σε μεγάλα γήπεδα, είτε κατά μόνας, είτε με σπουδαίους συμπαίκτες. Ως οπαδοί του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου, δηλαδή της καλής ροκ μουσικής από τα παλιά, δεν μπορούμε να ζητήσουμε πολλά περισσότερα, παρά να περιμένουμε κι άλλον κόσμο στον επόμενο αγώνα.

Φωτογραφίες: Πάνος Κουμπούλης

SETLIST

 

Special Sauce Called Love
Left Alone
Under Your Spell
Dirty Emma
Not The One
Booty Call
She's A Witch
Deader Than Disco
A Short Story About Love
Workin' So Hard (Not To Love Me)
Yeah! (That Girl)
Change Coming On
The Thrill Is Gone (διασκευή Roy Hawkins)
Heat Of The Night
Down With Me

  • SHARE
  • TWEET