Θοδωρής Ξουρίδας: Τα καλύτερα άλμπουμ του 2021

Οι συντάκτες του Rocking.gr καταθέτουν τις προσωπικές τους λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς

Από τον Θοδωρή Ξουρίδα, 21/12/2021 @ 22:44

Μετά την παρουσίαση της συγκεντρωτικής λίστας του Rocking.gr με τις 30 καλύτερες κυκλοφορίες του 2021, σειρά έχουν οι προσωπικές επιλογές του κάθε συντάκτη.

(click στο εξώφυλλο κάθε κυκλοφορίας για να διαβάσετε την κριτική του Rocking.gr)

1
Τέλειος συνδυασμός blues με hard rock από ένα power trio με μια τρομερή γυναικεία φωνή, σε ένα άλμπουμ γεμάτο τραγουδάρες που κυκλοφόρησε με μισό αιώνα καθυστέρηση.
2
Accept - Too Mean To Die
Η αγέλη του μέγα κιθαρισταρά Wolf Hoffmann συνεχίζει να παράγει το καλύτερο κλασικό heavy metal χωρίς να νοσταλγεί το παρελθόν.
3
 
Proto-metal, αποκρυφισμός, οργανάκι και εν γένει η ασυναγώνιστη παράδοση του νησιού από μια νέα ομάδα που ξέρει να παίρνει και αποτελέσματα.
4
Wheel - Preserved In Time
Μεγαλειώδες epic doom από τις καλύτερες ημέρες των Solitude Aeturnus και των Candlemass, που μόνο Γερμανοί θα μπορούσαν να συλλάβουν.
5
Craneium - Unknown Heights
Desertίλα, fuzz, dreamy ψυχεδέλεια, ένταση, τρομερές φωνητικές γραμμές, σπουδαίες κιθάρες, εναλλαγές, αντιθέσεις, ατμόσφαιρα και ουσία από την παγωμένη Φινλανδία. Βάλε!
6
Heavy Sentence - Bang To Rights
Γηπεδικό pure heavy metal rock 'n' roll. Στην κερκίδα δίπλα σου ουρλιάζει ο Lemmy, o J.D. Kimball και ο Di'Anno. Και στο μυαλό σου στριφογυρίζουν τα ομορφότερα lead.
7
 
Πετυχαίνεις σε ένα μπαρ στην Indiana ένα ντουέτο. Παίζουν ακριβώς αυτό που θες ν' ακούσεις: Κιθάρα, τύμπανα, φωνή. Ριφάρες, γκρούβα, ροκιά, μαγκιά, ποτά, τσιγάρα. Τα σπάνε ακριβώς όπως πρέπει.
8
Thronehammer - Incantation Rites
Ένας αιματοβαμμένος οδοστρωτήρας που αλωνίζει σε λασπωμένα epic/doom/death χωράφια με οδηγό μια γυναίκα που νομίζεις ότι είναι άντρας. Αυτό μόνο, τίποτε άλλο.
9
Alastor - Onwards And Downwards
Τόσο doom και τόσο rock. Λάσπες και λιακάδα. Θλίψη και αγαλλίαση. Πομπή και χορός. Προς τα μπρος και προς τα κάτω. Θα μας τρελάνουν ή θα τρελαθούν;
10
 
Αυτοί οι τρεις Σουηδοί θα μπορούσαν να βρίσκονται κάπου στον Νότο της Αμερικής στα '70s και να εξερευνούν τα όρια του σκληρού ήχου. Γιατί ωραία είναι η Ιθάκη αλλά πιο ωραίο το ταξίδι.
11
The Limit - Caveman Logic
Όπως δεν μπορείς να νιώσεις την ορφάνια επειδή διάβασες το "Oliver Twist", έτσι δεν μπορείς να πεις στον Bobby Liebling τι είναι το rock 'n' roll. Θα σου πει εκείνος κι εσύ θ' ακούς χωρίς να μιλάς.
12
Count Raven - The Sixth Storm
O singer/songwriter του παραδοσιακού doom, η αυτού μεγαλειότης με τη ψυχή παλιοροκά Dan "Fodde" Fondelius αργεί περισσότερο κι από μένα, αλλά λέει όλα τα σωστά όπως μόνο εκείνος μπορεί.
13
Wolves Like Me - Who's Afraid
Όταν βαριέσαι τις γυαλάδες και θες η ροκιά να είναι παλιακά, βρωμιάρα, φωνακλού, μποέμ, μεθυστική και περιπετειώδης, εδώ είσαι. Στο Mannheim. Την καλησπέρα μου.
14
Need - Norchestrion: A Song For The End
Είναι αδιανόητα πολλά και σημαντικά όλα αυτά που προσπαθούν να μας πουν οι Need στα 66 λεπτά του "Norchestrion". 'Εχουμε υποχρέωση να τους ακούσουμε και το προνόμιο να τους καταλάβουμε.
15
 
Αξιοθαύμαστη η ισορροπία μεταξύ stoner, heavy και blues rock, άξιες και ανάξιες λόγου οι αναφορές, καταλύτης ο λυρισμός, εξαιρετικό το συνολικό αποτέλεσμα.
  • SHARE
  • TWEET