Αντώνης Αντωνιάδης: Τα καλύτερα άλμπουμ του 2023

Οι συντάκτες του Rocking.gr καταθέτουν τις προσωπικές τους λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς

Από τον Αντώνη Αντωνιάδη, 14/12/2023 @ 14:46

Μετά την παρουσίαση της συγκεντρωτικής λίστας του Rocking.gr με τις 30 καλύτερες κυκλοφορίες του 2023, σειρά έχουν οι προσωπικές επιλογές του κάθε συντάκτη.

(click στο εξώφυλλο κάθε κυκλοφορίας για να διαβάσετε την κριτική του Rocking.gr)

1
Dodheimsgard - Black Medium Current
Ένας καλλιτεχνικός θρίαμβος που μέσα του δεν συμπυκνώνει απλώς το πνεύμα 30 χρόνων νορβηγικού black metal, αλλά 60 χρόνια προοδευτικής rock παράδοσης.
2
Narrow Head - Moments Of Clarity
Οι Narrow Head χρησιμοποιούν εργαλεία περασμένων δεκαετιών για να δημιουργήσουν σύγχρονη μουσική που εκτονώνει, συγκινεί, και συναρπάζει.
3
Militarie Gun - Life Under The Gun
Μετά από 2 σπουδαία EPs, το ντεμπούτο τους πιστοποιεί όλα όσα υποπτευόμασταν. Οι Αμερικανοί είναι ένα σημαντικότερα ανερχόμενα συγκροτήματα της εποχής μας.
4
Protomartyr - Formal Growth In The Desert
Αργά και σταθερά, οι Protomartyr εξελίχθηκαν σε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του post-punk. Η νέα τους δουλειά είναι ένα καταπληκτικό άλμπουμ, ικανό να διεκδικήσει τον τίτλο της κορυφαίας τους κυκλοφορίας.
5
Truth Cult - Walk The Wheel
Στο δεύτερο άλμπουμ τους οι Truth Cult αποδεικνύουν πως, με αφετηρία το punk, μπορούν να συσπειρώσουν γύρω τους θαυμαστές από όλο το το φάσμα του κιθαριστικού ήχου.
6
Phoxjaw - Notverynicecream
Δικαίωση σε όλα τα επίπεδα με μια δουλειά που φέρνει το μέλλον του εναλλακτικού ήχου στο σήμερα.
7
Όχι απλά ένας ακόμη hardcore δίσκος αλλά μια δυναμική δήλωση με έντονο συναισθηματικό φορτίο και ουσιαστικές καινοτομίες.
8
Gumm - Slogan Machine
Συνδυάζοντας στοιχεία από Dischord Records, screamo των ‘00s, και σύγχρονο alternative, οι Gumm ξεχωρίζουν ως μια από τις πιο ελπιδοφόρες αποκαλύψεις της χρονιάς.
9
The Armed - Perfect Saviors
Ένα άλμπουμ περιπετειώδες, γεμάτο έξυπνες ενορχηστρώσεις και πρωτοποριακές ιδέες, από ένα συγκρότημα που δεν μας σταματάει να μας εκπλήσσει.
10
Το περιμέναμε ένα τέτοιο άλμπουμ από τον Slowthai και μας το έδωσε φέτος κάνοντας μια ηχητική στροφή που δικαιώνει όλους όσους πίστεψαν εξαρχής σε αυτόν.
11
Trounce - The Seven Crowns
Με τέτοιους δίσκους γίνεται σαφές πως το μέλλον του σκληρού ήχου είναι σε καλά χέρια.
12
Psychedelic Porn Crumpets - Fronzoli
Χωρίς να εγκαταλείψουν την ψυχεδελική ρίζα τους, εδώ επικεντρώνονται στο να γράψουν τραγούδια ικανά να κερδίσουν το στοίχημα του χρόνου και μας παραδίδουν τον πιο ολοκληρωμένο δίσκο της καριέρας τους.
13
Hey Colossus - In Blood
Μια κυκλοφορία που συμπυκνώνει μια μεγαλειώδης πορεία 20 χρόνων και φανερώνει ένα συγκρότημα που συνεχίζει να βρίσκεται σε εκπληκτική φόρμα.
14
Zulu - A New Tomorrow
Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι ακροατές θα ομολογήσουν πως το ξέφρενο ντεμπούτο των Zulu δεν μπορεί παρά να διεκδικήσει άξια τη θέση του ως μια από τις σημαντικότερες κυκλοφορίες του 2023.
15
Υπερβαίνοντας τις αδυναμίες του ντεμπούτου τους, οι Squid κάνουν ένα γενναίο βήμα προς τα εμπρός που κάνει σαφές πως ο ντόρος γύρω από το ονομά τους είναι απολύτως δικαιολογημένος.
  • SHARE
  • TWEET