Οι νέες κυκλοφορίες της 13ης Νοεμβρίου 2020

Πληθώρα νέων άλμπουμ στην τελική ευθεία για το φινάλε της χρονιάς

13/11/2020 @ 08:13

AC/DC - "Power Up"
Παραμένει ακόμα η μοναδική μπάντα που σε κάνει χαρούμενο σε αδιανόητα ελάχιστο χρόνο.

Lunatic Soul - "Through Shaded Woods"
Mια συναισθηματική, βιωματική μυσταγωγία.

Ecclesia - "De Ecclesiae Universalis"
Ιερά Εξέταση συν Vincent Price, ίσον ριφ και doom.

Megaton Sword - "Blood Hails Steel - Steel Hails Fire"
Ξαναβάζουν την Ελβετία στον μεταλλικό χάρτη, αυτήν τη φορά με την επική και όχι με την ακραία εκδοχή της.

Dark Buddha Rising - "Mathreyata"
Drone doom μυσταγωγίες από το πάνω ράφι.

Harlott - "Detritus Of The Final Age"
Thrash metal από τα λίγα για πολλούς.

Katatonia - "Dead Air"
Η best-of streaming συναυλία που έδωσαν οι Katatonia στην πρώτη καραντίνα κυκλοφορεί σε DVD και διπλό CD, αλλά και σε διπλό βινύλιο. Πρόκειται για την δεύτερη μεγάλη κυκλοφορία των Σουηδών για φέτος, μετά το εξαιρετικό "City Burials".

Phil Campbell And The Bastard Sons - "We're the Bastards"
Δεύτερος δίσκος για το σχήμα του άλλοτε κιθαρίστα των θρυλικών Motörhead Phil Campbell και των υιών του, που συστήνεται στο κοινό με το καραντινάτο video clip του ομώνυμου κομματιού "We're the Bastards".

Isolert - "World Ιn Ruins"
Από την Τετάρτη κυκλοφορεί νέο ολοκληρωμένο άλμπουμ από τους Βολιώτες black metallers, σε συνέχεια των "No Hope, No Light...Only Death" (full-length, 2016), "Isolert" (EP, 2017), "Towards The Great Dissolution" (Split με τους Αθηναίους Insanity Cult, 2017) και "Everything Dies" (συνεργασία με τους Λαμιώτες Human Serpent, 2017).

The End - "Allt Är Intet"
Οι Νορβηγοί εντάσσονται υφολογικά στον ευρύτερο χώρο το πειραιματικού rock και μετά το EP του Απριλίου "Nedresa" κυκλοφορούν το δεύτερο ολοκληρωμένο τους άλμπουμ, έχοντας καταγράψει στο ενεργητικό τους εμφάνιση στο περσινό και τελευταίο μέχρι στιγμής Roadburn Festival.

Volur - "Death Cult"
Τρίτο ολοκληρωμένο άλμπουμ για το πειραματικό folk/doom metal trio από το Τορόντο του Καναδά και δεύτερο σχήμα του Lucas Gadke, μπασίστα των σπουδαίων Blood Ceremony.

Jesu - "Terminus"
Επτά χρόνια μετά το "Every Day I Get Closer To The Light From Which I Came", ο πολυπράγμων Justin K. Broadrick επιστρέφει εντός πλαισίων του solo project Jesu με το "Terminus".

Katla - "Allt Þetta Helvítis Myrkur"
Ο πρώην ντράμερ των Solstafir, Gu∂mundur Óli Pálmason συνεχίζει το μουσικό του ταξίδι με τον τραγουδιστή και πολυοργανίστα Einar Thorberg Gu∂mundsson (Fortid, Potentiam) στους Katla, που διαθέτουν στο κοινό τον διάδοχο του προ τριετίας "Mó∂urástin".

Mitochondrial Sun - "Sju Pulsarer"
Ο Niklas Sundin, κιθαρίστας και βασικός συνθέτης Dark Tranquillity, κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο το "Mitochondrial Sun", παρθενικό άλμπουμ με το ομώνυμο προσωπικό του project, εγκατέλειψε μετά από περίπου τρεις δεκαετίες το συγκρότημα που τον ανέδειξε, και επανέρχεται με δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ.

Blood From The Soul - "DSM-5"
Ασταμάτητος μοιάζει φέτος ο Shane Embury. Μετά τις νέες δουλειές με τους Napalm Death, τους Venomous Concept και τους Insidious Disease, ενεργοποιεί και το project Blood From The Soul, με την συμμετοχή των J Bannon (Converge), Dirk Verbeuren (Megadeth) και Jesper Liverod (Nasum).

Death Dealer - "Conquered Lands"
Τρίτο άλμπουμ μετά το "War Master" (2013) και το "Hallowed Ground" (2015) για το super (power metal) group των Ross The Boss, Sean Peck, Mike LePond, Stu Marshall και Steve Bolognese.

Black Soul Horde - "Land Οf Demise"
Μετά το ντεμπούτο "Tales Οf Τhe Ancient Ones" πριν επτά χρόνια κι ένα split με τους Dexter Ward, το heavy/power σχήμα του Γιάννη Τσιακόπουλου και του Δημήτρη Κώτση των Mahakala επιστρέφει στην δισκογραφία με το "Land Οf Demise".

Macabre - "Carnival Of Killers"
Νέο άλμπουμ μετά από εννέα χρόνια για το σταθερό εδώ και τριαπέντε ολόκληρα χρόνια trio από το Illinois, που θεωρείται πως επηρέασε με καθοριστικό τρόπο την δημιουργία του death metal ιδιώματος.

L.A. Guns - "Renegades"
Ντεμπούτο άλμπουμ για τους L.A. Guns του ντράμερ Steve Riley, με την συμμετοχή των Kurt Frohlich, Kelly Nickels και Scott Griffin.

Alice In Chains - "Facelift"
Οι Alice In Chains επανακυκλοφορούν το ιστορικό ντεμπούτου τους "Facelift" με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία του, ενώ στις 29 Ιανουαρίου θα βγει στην αγορά ένα πολυτελούς box set με πλούσιο περιεχόμενο.

Lizzy Borden - "Best Of Lizzy Borden, Vol. 2"
Σε συνέχεια του "Best Of Lizzy Borden" από το μακρινό πλέον 1994, οι Lizzy Borden επανέρχονται με το δεύτερο μέρος δύο χρόνια μετά το έβδομο full-length άλμπουμ "My Midnight Things", με πόλο έλξης τις διασκευές στο "Pet Sematary" των Ramones και το "Burnin' For You" των Blue Öyster Cult.

Nέα άλμπουμ κυκλοφορούν ακόμη οι Σουηδοί Ghøstkid ("Ghøstkid"), ο Βρετανός indie rocker Tom Grennan ("Evering Road"), o Αμερικανός country rocker Chris Stapleton ("Starting Over"), o βετεράνος jazz κιθαρίστας George Benson ("Weekend Ιn London") και οι Αυστραλοί μπλουζίστες Josh Teskey & Ash Grunwald ("Push Τhe Blues Away").

  • SHARE
  • TWEET