Νέα τραγούδια από Epica, Greta Van Fleet, Harakiri For The Sky κ.ά

Ακούστε, επίσης, νέο υλικό από Smashing Pumpkins, Killer Be Killed, Stevie Nicks, Phil Campbell & The Bastard Sons, Alex Maas, Pg.lost

09/10/2020 @ 14:36

Η μουσική επικαιρότητα, αν και αρχές Οκτωβρίου, συνεχίζει ακάθεκτη. Έτσι, εκτός από τις νέες κυκλοφορίες της ημέρας, μια σειρά από καλλιτέχνες δημοσιοποίησαν νέα τραγούδια, που είτε αποτελούν προπομπό επερχόμενων κυκλοφοριών, είτε αποτελούν νέο υλικό έπειτα από αρκετό χρονικό διάστημα. Παρακάτω, μπορείτε να ακούσετε νέα μουσική από τους Epica, Greta Van Fleet, Harakiri For The Sky, Stevie Nicks (με Dave Grohl), Killer Be Killed, Smashing Pumpkins, Phil Campbell & The Bastard Sons, Alex Maas και Pg.lost.

epica

Οι σπουδαίοι symphonic metallers Epica ανακοίνωσαν την επιστροφή τους με νέο δίσκο. Το "Omega" αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 26 Φεβρουαρίου 2021 μέσω της Nuclear Blast. Η μπάντα, συνόδευσε την ανακοίνωση του διαδόχου του, προ τριετίας "The Holographic Principle" με την δημοσιοποίηση του πρώτου single, για το τραγούδι "Abyss Of Time". Υπενθυμίζουμε πως η μπάντα είχε συνοδεύσει τον τελευταίο της δίσκο με την κυκλοφορία του "The Solace System" EP, ενώ την περασμένη χρονιά κυκλοφόρησε το "Design Your Universe - Gold Edition". Τέλος, η τραγουδίστρια του συγκροτήματος, Simone Simons συμμετείχε στο πρόσφατο άλμπουμ των Ayreon "Transitus".

greta-van-fleet

Η αμερικανική ροκ μπάντα, Greta Van Fleet, δημοσίευσε ένα νέο κομμάτι με τίτλο "My Way, Soon". Το 2019 τα άδερφια Jake και Sam Kizka είχαν δηλώσει πως δουλεύουν πάνω στο διάδοχο του "Anthem Of The Peaceful Army", το οποίο είχε διχάσει τους μουσικόφιλους.. Οι Greta Van Fleet συμπεριλήφθηκαν στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Rocking για 10+1 σχήματα κλώνους των Led Zeppelin, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Ακούστε το "My Way, Soon" εδώ.

stevie-nicks

Η Stevie Nicks έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο single με τη συμμετοχή του Dave Grohl στα τύμπανα. Μπορείτε να ακούσετε το "Show Them The Way", το οποίο η ιστορική καλλιτέχνιδα εμπνεύστηκε από ένα όνειρο της, εδώ. Συγκεκριμένα, όπως είχε αναφέρει στο Rolling Stone, η Nicks, είχε ένα όνειρο το 2008, πως είχε εμφανιστεί σε μια συναυλία φιλανθρωπικού σκοπού στην οποία παρευρίσκονταν οι Dr. Martin Luther King Jr., John Lennon και οι John F. και Bobby Kennedy. To single είναι προάγγελος του live άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει η Nicks στις 30 Οκτωβρίου και θα βασίζεται στην "24 Karat" περιοδεία της.

killer-be-killed

To supergroup των Killer Be Killed κυκλοφόρησε το δεύτερο δείγμα από τον επερχόμενο, νέο του δίσκο. Η μπάντα των Max Cavalera (Soulfy, πρώην Sepultura), Greg Puciato (The Dillinger Escape Plan), Troy Sanders (Mastodon) και Ben Koller (Converge, All Pigs Must Die, Mutoid Man), έπειτα από το "Deconstructing Self-Destruction" έδωσε στη δημοσιότητα και το "Dream Gone Bad" που μπορείτε να ακούσετε εδώ. Υπενθυμίζουμε πως ο διάδοχος του εξαιρετικού ομώνυμου ντεμπούτου της μπάντας αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 20 Νοεμβρίου.

phil-campbel-and-the-bastard-sons

Τον δίσκο που ηχογράφησε οι Phil Campbell & The Bastard Sons την περίοδο της καραντίνας θα κυκλοφορήσει η Nuclear Blast στις 13 Νοεμβρίου. Το "We're The Bastards" είναι ο δεύτερος full length δίσκος του πρώην κιθαρίστα των Motorhead και των τριών γιών του, Todd, Dane και Tyla, με τον Neil Starr των Attack! Attack! στα φωνητικά. Ακούστε εδώ το ομώνυμο κομμάτι. 

smashing-pumpkins

Δύο ακόμα κομμάτια από τον επερχόμενο διπλό δίσκο με τίτλο "Cyr" έδωσαν στη δημοσιότητα οι Smashing Pumpkins. Έχουν προηγηθεί τα  "Wrath", "Cyr", "Confessions Of A Dopamine Addict", "The Colour Of Love". Ακούστε εδώ το "Birch Grove" και εδώ το "Anno Satana". To "Cyr" θα κυκλοφορήσει στις 27 Νοεμβρίου.

harakiri-for-the-sky

Οι Αυστριακοί Harakiri For The Sky έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο κομμάτι με τίτλο "I, Pallbearer". Το post-black metal σχήμα θα κυκλοφορήσει τον διάδοχο του "Arson" στις 29 Ιανουαρίου του 2021 και το "I, Pallbearer" είναι το πρώτο single του. Στον δίσκο, όπως έχει ανακοινωθεί, θα συμμετάσχουν οι Neige (Alcest), Audrey Sylvain (Amesoeurs, Peste Noire) και ο τραγουδιστής των Gaerea. Ακούστε το νέο κομμάτι εδώ

alex-maas

Ο τραγουδιστής των Black Angels, Alex Maas, ανακοίνωσε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο "Luca". Τα τραγούδια που περιέχονται στον δίσκο χρονολογούνται μέχρι και μια δεκαετία πίσω και σε αρκετά διαφορετικό ύφος από ό,τι μας έχει συνηθίσει ως τώρα ο Maas. To "Luca" θα κυκλοφορήσει στις 4 Δεκεμβρίου και από εκεί ακούτε εδώ το "Been Struggling".

Νέο δίσκο ανακοίνωσε το post metal σχήμα των Pg.lost. To άλμπουμ, ονόματι "Oscilliate" αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσω της Pelagic Records στις 20 Νοεμβρίου, σε παραγωγή του Magnus Lindberg των Cult Of Luna. Θυμίζουμε πως μπασίστας των Pg.lost είναι ο Kristian Karlsson, που έχει αναλάβει από το 2015 τα πλήκτρα στους Cult Of Luna. Το δεύτερο δείγμα από τη νέα δισκογραφική δουλειά της μπάντας, είναι το "Suffering" που μπορείτε να ακούσετε εδώ και το οποίο διαδέχεται το "E22" που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό.

  • SHARE
  • TWEET