Νέο δίσκος από τους Ισλανδούς Katla

Η μπάντα του πρώην ντράμερ των Solstafir κυκλοφορεί το δεύτερο της άλμπουμ

10/09/2020 @ 12:23

Μετά τον επεισοδιακό διωγμό του από τους Solstafir, ο ντράμερ της μπάντας,Gu∂mundur Óli Pálmason συνέχισε το μουσικό του ταξίδι με τον τραγουδιστή και πολυοργανίστα Einar Thorberg Gu∂mundsson (Fortid, Potentiam) μέσω των Katla, όνομα που οφείλεται σε ένα ισλανδικό ηφαίστειο. Μέσω αυτών κυκλοφόρησαν το 2017 το "Mó∂urástin", ενώ πρόσφατα ανακοίνωσαν και πληροφορίες σχετικά με τον επερχόμενο, δεύτερο, δίσκο τους.

Το διαβόητο ισλανδικό χαμηλό βαρομετρικό ορίζεται σαν ένα μεγάλο και επίμονο ατμοσφαιρικό κέντρο χαμηλής πίεσης που σχηματίζεται ανάμεσα στην Ισλανδία και τη Γροιλανδία και συχνά είναι αιτία ισχυρών χειμερινών ανέμων πάνω από τον Βόρειο Ατλαντικό. 

Οι Katla μετέφρασαν καλλιτεχνικά αυτή το χαμηλό βαρομετρικό σε ένα σκοτεινό metal εμπνευσμένο από το doom με βαθύ μουσικό συναίσθημα. Μια άμεση αίσθηση του σκοταδιού και εσωτερικής ανασκόπησης καθοδηγεί το "Allt Þetta Helvítis Myrkur" ("All This Damn Darkness"), το δευτερο άλμπουμ του ισλανδικού ντουέτου. 

Σε σχέση με το επερχόμενο άλμπουμ τους το ντεμπούτο τους με τίτλο "Mó∂urástin" φαντάζει αρκετά ανάλαφρο. Το αποτέλεσμα είναι μια κινημαρογραφική μουσική ροή , όπου πολλά κομμάτια μπλέκονται το ένα με το άλλο.

Το "Allt Þetta Helvítis Myrkur" θα κυκλοφορήσει στις 13 Νοεμβρίου, ενώ εδώ μπορείτε να ακούσετε το πρώτο κομμάτι από αυτό με τίτλο "Villuljos". Σχετικά με το τραγούδι ο τραγουδιστής της μπάντας, Einar Thorberg Guðmundsson σχολίασε: «Το "Villuljos" γράφτηκε σε μια σκοτεινή και θολή περίοδο. Δεν μπορώ να θυμηθώ την διαδικασία demo του συγκεκριμένου κομματιού αλλά ήταν μια καταθλιπτική περίοδος στη ζωή μου. Όταν το ηχογραφήσαμε για τον δίσκο, έγινε με πειρσσότερη θετική ενέργεια. Αυτό είναι απαραίτητο αν σε νοιάζει αυτό που κάνεις και θες να το κάνεις καλά. Οπότε η αντίληψη μου για το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ θετική και γεμάτη δημιουργικότητα, αν και δεν χάνει το ηχητικό του σκοτάδι. Οι στίχοι του Gummi το μετατρέπουν σε λεκτικο. Το φως αναπαριστά την ψεύτικη ελπίδα».

Δείτε παρακάτω το εξώφυλλο και το tracklist του δίσκου.
katla-album-cover
 
1.Ást orðum ofar
2.Villuljós
3.Líkfundur á Sólheimasandi
4.Sálarsvefn
5.Vergangur
6.Hvítamyrkur
7.Húsavíkur-Jón
8.Allt þetta helvítis myrkur
9.Svartnætti
  • SHARE
  • TWEET