Tarja, Kings Of Modesty, Furnaze @ Gagarin 205, 10/10/09

16/10/2009 @ 13:27
Η βραδιά ξεκίνησε απρόσμενα, καθώς οι Furnaze, ακριβώς στην ώρα που είχε ανακοινωθεί, μπήκαν δυναμικά, με όπλο τις thrash καταβολές τους, δίνοντας τη σκυτάλη στους Kings Of Modesty που γεφύρωσαν ουσιαστικά το μουσικό χάσμα ανάμεσα στο πρώτο support και την headliner. Μελωδικό power, με refrain που σε προκαλούν να τα τραγουδήσεις και μια φωνή που μέσα από τη γραφική της υπόσταση και το έντονο eyeliner νομίζω πως αφορά σε πολλούς που δεν είχαν ακούσει ποτέ μέχρι σήμερα το όνομα των Φινλανδών.



Με πολύ μικρή καθυστέρηση η σκηνή του Gagarin γέμισε από τη λαμπερή παρουσία της πρώην τραγουδίστριας των Nightwish που επισκέφτηκε για τέταρτη φορά τη χώρα μας και δεύτερη με τον ίδιο δίσκο στις αποσκευές της. Το κοινό στην πλειοψηφία του φάνηκε να διασκεδάζει το γεγονός ότι την επόμενη δεν είχε σχολείο, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας ιδιαίτερα ζεστής ατμόσφαιρας που η Tarja φάνηκε να εκμεταλλεύεται στο έπακρον, ενισχύοντας τη γνωστή πλέον σχέση αγάπης που υπάρχει ανάμεσα στο ελληνικό κοινό και το πρόσωπό της.



Εκκίνηση δόθηκε με ένα τραγούδι-καρφί στους Nightwish ("Enough"), ενώ τα κομμάτια από το album της, "My Winter Storm", εναλλάχτηκαν με τα τρία μόλις από την εποχή των Nightwish, αφήνοντας μια μικρή απογοήτευση στους περισσότερους που περίμεναν να ακούσουν και το "Nemo" κάπου μέσα στο setlist.



Σημαντικές στιγμές, πέραν φυσικά της έντασης που γέννησε το "Wishmaster", η πολύ όμορφη εκτέλεση στο "I Walk Alone" και ασφαλώς η μορφή του Mike Terrana, που πολύ συχνά κατάφερνε να κερδίζει τα βλέμματα από την Tarja, ενώ δε θα μπορούσα να φανταστώ κάποιον άλλο δίπλα στη Φινλανδή soprano που θα μπορούσε να δώσει καλύτερο παλμό και ρυθμό στις συνθέσεις της.



Αν και τα θετικά συμπεράσματα που αποκόμισα από τη βραδιά ξεπερνούν κατά πολύ τα αρνητικά, δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην κακοποίηση που υπέστη το "Poison", το οποίο ευτυχώς ήταν απλά μια πολύ κακή παρένθεση στη βραδιά.

Οι συγκρίσεις ήταν, είναι και θα είναι η τροφή του οπαδού, οπότε δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τη σύγκριση της συναυλίας με την προηγούμενη solo εμφάνισή της Tarja στη χώρα μας. Η σύγκριση αυτή όμως φτάνει σε ισόπαλο αποτέλεσμα, που θέλει κερδισμένο όμως το ελληνικό κοινό, το οποίο έχει πολύ συχνά την ευκαιρία να βλέπει μια τόσο σπουδαία καλλιτέχνιδα. Η φωνή της Tarja θα συνδέεται πάντα με τους Nightwish, αλλά το στήσιμό της επι σκηνής αφορά σε μια αυτόφωτη τραγουδίστρια, που έχει πολλά ακόμα να προσφέρει κι εκτός της μπάντας που την ανέδειξε.

Setlist:

Enough
My Little Phoenix
Wishmaster
The Seer
Minor Heaven
I Walk Alone
Mike Terrana Drum Solo
Ciaran's Well
Tired Of Being Alone
Lost Northern Star
Poison
If You Believe
Over the Hills and Far Away
Sing For Me
-----------------------------------
Wisdom Of Wind / Boy And The Gost / Our Great Divide / Calling Grace
Deep Silent Complete
Die Alive

* Ένα ευχαριστώ στον Μάριο Σακελλαράκη που δε σταμάτησε να τραγουδάει δίπλα μου τόσο δύνατά τους στίχους των κομματιών, γεγονός που έκανε την καταγραφή του setlist ακόμα πιο εύκολη.



Δημήτρης Μπάρμπας
  • SHARE
  • TWEET