Άλκης Κοροβέσης: Τα καλύτερα άλμπουμ του 2022

Οι συντάκτες του Rocking.gr καταθέτουν τις προσωπικές τους λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς

Από τον Άλκη Κοροβέση, 20/12/2022 @ 13:52

Μετά την παρουσίαση της συγκεντρωτικής λίστας του Rocking.gr με τις 30 καλύτερες κυκλοφορίες του 2022, σειρά έχουν οι προσωπικές επιλογές του κάθε συντάκτη.

(click στο εξώφυλλο κάθε κυκλοφορίας για να διαβάσετε την κριτική του Rocking.gr)

1
White Ward - False Light
Παρά τον πόλεμο στην πατρίδα τους, οι Ουκρανοί διατηρούν υψηλά τα στάνταρ του jazzy black metal τους παραμένοντας φρέσκοι για ακόμα μια φορά.
2
Unprocessed - Gold
Δίσκος που θα καθορίσει την μετέπειτα πορεία των Γερμανών, αφού αφήνουν σε μεγάλο βαθμό το progressive παρελθόν τους και αγγίζουν pop στοιχεία, σε έναν ιδιαίτερο και καθόλα διασκεδαστικό δίσκο.
3
The Butterfly Effect - IV
Από τους πιο αναμενόμενους δισκογραφικές επιστροφές, το "IV" αποδεικνύει πόσο έλλειψαν οι Αυστραλοί από τον progressive/alt ήχο.
4
Alter Bridge - Pawns & Kings
Οι Alter Bridge στην καλύτερη τους φάση εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.
5
Porcupine Tree - Closure/Continuation
Εκεί που περιμέναμε μια απογοήτευση λόγω των δηλώσεων αλλά και της στροφής του Steven Wilson σε διαφορετικού είδους μουσική, ήρθε το "Closure/Continuation" σμιλεμένο πάνω στο καλύτερο υλικό των Porcupine Tree.
6
The Mars Volta - The Mars Volta
Τεράστιο comeback και εξαιρετικός δίσκος.
7
Aenaon - Mnemosyne
Στο "Mnemosyne" οι Aenaon αφήνουν τις jazz ανησυχίες τους να βγούν στην επιφάνεια και το αποτέλεσμα είναι εκθαμβωτικό.
8
Polyphia - Remember That You Will Die
Ένα (μάλλον) κιθαριστικό άλμπουμ, με μπόλικες εκτός rock επιρροές και ένα συγκρότημα με εξαίρετους μουσικούς οδηγούν σε μια από τις πιο ενδιαφέρους φετινές κυκλοφορίες.
9
Zeal & Ardor - Zeal & Ardor
Ναι μεν δεν ξαφνιάζουν πλέον, αλλά και πάλι δείχνουν να μην συμβιβάζονται και να επιμένουν να μπασταρδεύουν όμορφα τον ακραίο ήχο.
10
Gaerea - Mirage
Οι Πορτογάλοι έχουν βρει τον τρόπο να συνθέτουν υψηλού επιπέδου μελωδικό black metal.
11
Cult Of Luna - The Long Road North
Σταθερή αξία στο post-metal οι Cult Of Luna και το αποδεικνύουν εκ νέου.
12
Von Hertzen Brothers - Red Alert In The Blue Forest
Ένας πλούσιος σε περιεχόμενο δίσκος από μια μπάντα που πάντα είχε κάτι να πει και με το "Red Alert In The Blue Forest" βρίσκει τον τρόπο.
13
Rammstein - Zeit
Αν και φαίνεται λίγο το διάστημα από το ομώνυμο, τα τρία χρόνια που μεσολάβησαν, επέτρεψαν στους Γερμανούς να επιστρέψουν για ακόμα μια φορά με ποιοτικές συνθέσεις.
14
Wilderun - Epigone
Ως μια πιο light/folk εκδοχή των Between The Buried And Me, οι Wilderun συντηρούν τον θόρυβο που έκαναν με το "Veil Of Imagination".
15
Septicflesh - Modern Primitive
Όσο και αν είμαι λάτρης της προ "Summerian Daemons" εποχής, δεν μπορώ να μην τους βγάλω το καπέλο για την ποιότητά που παίζουν μπάλα πλέον στα μεγάλα σαλόνια του symphonic death metal.
  • SHARE
  • TWEET