Βασίλης Σκιαδάς: Τα καλύτερα άλμπουμ του 2016

Οι συντάκτες του Rocking.gr καταθέτουν τις προσωπικές τους λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς

Από τον Βασίλη Σκιαδά, 04/01/2017 @ 13:11

Μετά την παρουσίαση της συγκεντρωτικής λίστας του Rocking.gr με τις 30 καλύτερες κυκλοφορίες του 2016, σειρά έχουν οι προσωπικές επιλογές του κάθε συντάκτη.

(click στο εξώφυλλο κάθε κυκλοφορίας για να διαβάσετε την κριτική του Rocking.gr)

1. Agatus - The Eternalist

Agatus - The Eternalist Heavy metal, prog rock και λίγες τζούρες από Black Metal μπαίνουν σε ένα χωνευτήρι το οποίο παράγει αυτό το μαγικό αποτέλεσμα. Απλά είναι αδύνατο να αντισταθείς στη μαγεία του. Εκτός κι αν στις φλέβες σου κυλάει νερό και όχι αίμα.
 
2. Rival Sons - Hollow Bones
Rival Sons - Hollow Bones Υπήρχε κάποιος που να είχε αμφιβολία για το ποια είναι η κορυφαία rock μπάντα αυτήν τη στιγμή στον πλανήτη; Εγώ πάντως όχι. Μακράν ό,τι καλύτερο στον αυθεντικό rock ήχο για τη χρονιά που φεύγει. 
 
3. Eternal Champion - The Armor Of Ire
Eternal Champion - The Armor Of Ire Διαμάντι. Επικό metal βγαλμένο από τις ονειρώξεις κάθε οπαδού των Manilla, των Brocas Helm και των Thunder Rider. Νοσταλγία και πώρωση ανταγωνίζονται για το ποια θα κυριαρχήσει μέσα σου κάθε φορά που αυτό το δισκάκι στιφογυρνάει στο στερεοφωνικό σου.
 

4. Metallica - Hardwired... To Self-Destruct

Metallica - Hardwired... To Self-Destruct Η απόλυτη επιστροφή της μεγαλύτερης μπάντας του κόσμου. Πάντα στις συναυλίες τους επιβεβαιώνουν την υπεροχή τους από την πλέμπα, αλλά πραγματικά είχαν ανάγκη από έναν τέτοιο πλήρη και γεμάτο δίσκο.
 

5. Testament - Brotherhood Of The Snake

Testament - Brotherhood Of The Snake Συγκινητικά πιστοί και αφοσιωμένοι στην παραγωγή καυτού thrash metal, oι Testament ποτέ δεν απογοητεύουν, παρά μόνο κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, με πάθος και λύσσα.
 

6. Sumerlands - Sumerlands

Sumerlands - Sumerlands Μικρό (σε διάρκεια) αλλά λαχταριστό, το ντεμπούτο των Αμερικανών μας έστειλε όλους αδιάβαστους. Αγαπημένες επιρροές και λυσσαλέο παίξιμο, είναι τα βασικά συστατικά αυτού του άρτιου heavy metal δίσκου.
 

7. InnerWish - InnerWish

InnerWish - InnerWish Δεν παίρνω τίποτε πίσω από όσα έγραψα όταν κυκλοφόρησε αυτό το άλμπουμ. Λυρισμός και δύναμη παντρεύονται ιδανικά και εμείς οι τυχεροί αποκτήσαμε έναν δίσκο - σύντροφο ζωής.
 
8. Fates Warning - Theories Of Flight
Fates Warning - Theories Of Flight

Όχι ότι το "Darkness In A Different Light" ήταν άσχημο, αλλά το "Theories…" είχε αρκετές δόσεις παραπάνω από τη θεϊκή ουσία των Fates που αγαπάμε. Αρκετά πιο metal και αρκετά πιο συναισθηματικοί απ' ό,τι τα τελευταία χρόνια, οι Fates Warning κέρδισαν με αυτήν την κυκλοφορία ακόμα και κόσμο που είχε απομακρυνθεί από αυτούς.

 
9. Oceans Of Slumber - Winter
Oceans Of Slumber - Winter

Μία μπάντα με χαρακτήρα και προσωπικότητα είναι οι Τεξανοί Oceans Of Slumber, που με δίσκους σαν κι αυτόν, απέχουν ελάχιστο από το να γίνουν το επόμενο big thing στον mainstream metal ήχο.

 
10. Helstar - Vampiro
Helstar - Vampiro

Ο James Rivera και η παρέα του, χρησιμοποιούν τη θεματολογία αλλά και την αύρα του "Nosferatu" και μας προσφέρουν έναν δίσκο καυτού power/thrash metal, αμερικάνικης κοπής, να τον πιεις στο ποτήρι.

 
11. Necromancing The Stone - Jewel Of The Vile
Necromancing The Stone - Jewel Of The Vile

Ακραίο αλλά και παραδοσιακό ταυτόχρονα, το ντεμπούτο των Necromancing The Stone ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις του 2016. Ο Πολύζος ακόμα περηφανεύεται για την ανακάλυψή τους.

 
12. Planet Of Zeus - Loyal To The Pack
Planet Of Zeus - Loyal To The Pack

Οι Planet Of Zeus δεν είναι το τυπικό stoner rock άκουσμα. Είναι μια σοβαρή hard rock μπάντα που δεν διστάζει να πειραματιστεί και να χρησιμοποιήσει όλες της τις επιρροές προκειμένου να εκφραστεί. Άξιοι, για άλλη μια φορά. 

 
13. Sivert Hoyem - Lioness
Sivert Hoyem - Lioness

Ό,τι και να τραγουδήσει αυτό το λαρύγγι, ανεβαίνει αυτόματα πέντε κατηγορίες. Ο προσωπικός δίσκος της ψυχής των Μadrugada στέκεται άνετα δίπλα στις κορυφαίες στιγμές του ιστορικού σχήματος.

 
14. Vektor - Terminal Redux
Vektor - Terminal Redux

Οι Αμερικανοί εμπλουτίζουν το στριφνό hi-tech speed metal τους με περισσότερη μελωδία και catchy songwritting και μας παρουσιάζουν το καλύτερο άλμπουμ τους μέχρι σήμερα. Κάτι μου λέει πως ακόμα η έμπνευσή τους δεν έχει πιάσει ταβάνι.

 
15. Blues Pills - Lady In Gold
Blues Pills - Lady In Gold

Πιο συγκρατημένοι και πιο μελάτοι απ' ό,τι στο ντεμπούτο τους, αλλά πάντα ποιοτικοί και αρκούντως συναισθηματικοί, οι Σουηδοί διατηρούν τα σκήπτρα της πιο εντυπωσιακής retro μπάντας των τελευταίων ετών.

 
  • SHARE
  • TWEET