Mares Of Thrace

The Exile

Sonic Unyon (2022)
Από τον Θεοδόση Γενιτσαρίδη, 04/04/2022
Επέστρεψαν δέκα χρόνια μετά και «βαράνε» δυνατά
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

H Thérèse Lanz (φωνητικά/κιθάρες) με νέα προσθήκη στα τύμπανα και το μπάσο τον Casey Rogers ο οποίος αντικαθιστά την Stef MacKichan, επανήλθε δέκα χρόνια μετά. Το "The Pilgrimage" είχε αφήσει ανάμικτες αλλά κυρίως καλές εντυπώσεις. Η μεγάλη αγάπη καθώς και πρώτη εκπληκτική εντύπωση παραμένει το ντεμπούτο τους "The Moulting" όμως.

Ο βασικός πλοηγός και οδηγός είναι και πάλι τα επιβλητικά και θηριώδη riff με μια Keelhaul αισθητική. Αν κάτι πρέπει να πούμε για την μουσική τους, αυτό είναι ο όρος heavy. Τα φωνητικά στα περισσότερα σημεία είναι ξεσκισμένα και άρρωστα. Το μπάσο και τα τύμπανα κρατάνε τον ρυθμό σταθερό, ώστε ο σβέρκος σου μετά από λίγο να ζεσταθεί και να μπορεί να κρατήσει δυνατός για όλη την διάρκεια. Δεν σε αφήνουν σε ησυχία. Είναι εκπληκτικό το πόσο προκαλούν την επιθυμία σου να επιβάλλεσαι και να συνεχίζεις με πάθος την ανελέητη προσκυνητική περίπου στάση σου στον φοβερό τους ρυθμό.

Η μουσική τους είναι ξεκάθαρα sludge, αλλά το groove τους είναι πιο χαρούμενο και σε σημεία πιο θυμωμένο από τα συνηθισμένα. Δεν είναι τόσο ατμοσφαιρικοί, όσο ωμοί και έντονοι. Έχουν τάσεις και σε στιγμές πλησιάζουν noise-rock προδιαγραφές, αλλά όσο το κοπάνημα, το hardcore και το doom στοιχείο επανέρχονται τότε πάλι μιλάμε για μια τεράστια λασπωμένη κοτρόνα που σε κυνηγάει να σε πλακώσει σε μια κατηφορική πλαγιά. Ελπίδα να σωθείς δεν νομίζω ότι έχεις. Τολμώ να πω ότι είναι η πιο συναρπαστική κυκλοφορία της Thérèse.

Το ταξίδι στα κύματα ξεκινά με το "Onward Ever Onward" και αμέσως μπορείτε να ακούσετε τον πρώιμο ήχο που γέννησε αυτά τα μουσικά είδη. Blues διάθεση σε σκοτεινά και πιο περιπετειώδη σάπια περάσματα. Ραγισμένα και σπαραχτικά φωνητικά. Το "Dark Harbours" μετά ξεκινά κάπως πιο καθαρά και ατμοσφαιρικά.Η ουσία όμως και η γενναιότητα στην κιθάρα τελικά κερδίζει. Η επιθετικότητα που βγάζει στο τέλος είναι φοβερή. Το "Offerings Οf Hand Αnd Tongue" που ακολουθεί είναι το πιο δυσοίωνο τραγούδι, με ένα ανατριχιαστικό, καθαρό πέρασμα στην κιθάρα με απελπισμένα καθαρά φωνητικά για αρχή. Μετά η σάπια sludg-ίλα τα κερδίζει όλα.

Έπειτα, έρχεται το "Mortal Quarry" σαν το πιο πιασάρικο και τελικά το πιο κλασικό κομμάτι. Είναι σίγουρα αναζωογονητικό χωρίς να προσφέρει τίποτα διαφορετικό. Το hardcore κοπάνημα επιστρέφει με το "In All Her Glory". Αυτό πραγματικά βαράει αλύπητα. Εδώ ο σβέρκος σου θα τα χρειαστεί. Τελειώνοντας έρχεται με doom διάθεση το "The Thread That Will Unravel You". Σαν άγριο ζώο γρυλίζει, δαγκώνει και φτύνει δηλητήριο στα μουτρα σου.

Ένα σκληροπυρηνικό ρυάκι πηγάζει από αυτόν τον κρότο που κάνει αυτός ο δίσκος. Επαναστατικές ιδέες. Κλασικές επιρροές (ναι ρε έχουν κάργα Black Sabbath ιδέες μέσα στην ψυχή τους τα κομμάτια). Δυναμικές εναλλαγές. Δυνατή απόδοση. Δώστε προσοχή στον δίσκο όσοι είστε του είδους. Είναι αυτό που χρειάζεστε.

Bandcamp
Spotify

  • SHARE
  • TWEET