Το Rocking.gr πάει παραλία!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Δευτέρα, 26 Αυγούστου

09/08/2013 @ 15:07
Έπειτα από ένα καταιγιστικό πρώτο μισό του 2013, το Rocking.gr πακετάρει τις βαλίτσες του, σας γλυκοφιλάει και πηγαίνει διακοπές.

Το ταξίδι στον αχανή κόσμο του rock και όλων των δορυφορικών ως προς αυτό μουσικών ειδών, στο οποίο σας συνοδεύουμε (και μας συνοδεύετε) εδώ και δέκα χρόνια, θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 26 Αυγούστου. Ευελπιστούμε να επιστρέψουμε δριμύτεροι, ανανεωμένοι και μαυρισμένοι, πάντα με τη φιλοσοφία για την οποία είμαστε υπερήφανοι, καθότι μας κάνει να ξεχωρίζουμε: η rock μουσική είναι μία και την παρουσιάζουμε σε όλες τις εκφάνσεις τις, από ακραίο metal μέχρι indie pop/rock και ό,τι άλλο βάλει ο νους δίχως ταμπού ή προκαταλήψεις. Μάλιστα, από φέτος εισαγάγαμε και την Out Of Rock ενότητα, στην οποία μπορείτε να βρείτε κάποιες πολύ σημαντικές κυκλοφορίες που άπτονται του ενδιαφέροντος ενός ανοιχτόμυαλου ροκά / μουσικόφιλου.

Όσον αφορά την ύλη μας, για ακόμη μια φορά είχαμε πολυάριθμες κριτικές δίσκων, συνεντεύξεις και ανταποκρίσεις συναυλιών από τα πλέον γνωστά ονόματα μέχρι άγνωστες μπάντες από κάθε γωνιά της Γης.

Οι άτυποι δίσκοι του μήνα που καθορίστηκαν με βάση τις λίστες των συντακτών στη στήλη High Fidelity ήταν οι σημαντικότερες κυκλοφορίες που τράβηξαν το ενδιαφέρον μας. Από τα progressive / fusion χασίματα του "The Raven That Refused To Sing" του Steven Wilson, μέχρι τον ποιοτικότατο καλοκαιρινό alternative δίσκο των Foals και από το "Earth Rocker" των Clutch που στάθηκε ικανό να προκαλέσει απανωτά sold-out στην Ελλάδα μέχρι το νέο άλμπουμ των Volbeat, οι οποίοι εδραιώνουν το στάτους τους ως μεγάλη μπάντα. Και από εκεί ταξιδεύουμε στο trendy "Random Access Memories" που σπάει κάθε ρεκόρ πωλήσεων, στη δυναμική επιστροφή των Queens Of The Stone Age που επαναπροσδιορίζει την ταυτότητά τους και -φυσικά- στον ιστορικής σημασίας δίσκο των Black Sabbath με τον Ozzy, οι οποίοι μας θύμισαν κάτι από τα παλιά - μεγάλη υπόθεση ε.

Πέρα από τα reviews, εστιάσαμε ιδιαίτερα στις συνεντεύξεις για να στραφούμε στους ίδιους τους μουσικούς να μας εξηγήσουν τι ακούμε. Μεταξύ των άλλων μιλήσαμε με Deep Purple, Black Angels, Avantasia, Riverside, Enforcer, Midas Fall, Karma To Burn, Blind Guardian, Helloween, Διονύση Σαββόπουλο, Intronaut και Steven Wilson. Ολόκληρη την αξιοζήλευτη -θέλουμε να πιστεύουμε- λίστα μπορείτε να τη βρείτε στην ενότητα των συνεντεύξεων. Επίσης, σχεδόν όλες υπάρχουν και στην πρωτότυπη, αγγλική τους μορφή. Όρεξη για διάβασμα να έχει κανείς...

Τέλος, παρά την κρίση, παρακολουθήσαμε πάμπολλες συναυλίες. Στην ενότητα Συναυλίες>Ανταποκρίσεις μπορείτε να βρείτε live reports από τις σημαντικότερες συναυλίες που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα, καθώς επίσης και μερικές από το εξωτερικό (πχ. Muse, Rolling Stones, Neal Morse, Primavera Festival, Rush).

Αυτά ως μια μικρή σύνοψη του τι συνέβη στον κόσμο του Rocking.gr μέχρι στιγμής στο 2013. Αναμένουμε με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό το δεύτερο μισό, καθότι η ιστορία έχει δείξει ότι πολλά καλά πραγματάκια συμβαίνουν παραδοσιακά την περίοδο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου. Μέχρι τότε μείνετε συντονισμένοι στο Forum του Rocking.gr για να ανταλλάξετε απόψεις - αλλά και στην κεντρική της σελίδας μας για τυχόν ειδήσεις πολύ μεγάλης σημασίας.

Καλές διακοπές!
  • SHARE
  • TWEET