Ο Bruce Dickinson μιλά για τους αγαπημένους του τραγουδιστές

Οι προφανείς επιλογές, οι εκπλήξεις και το πλέον απαιτητικό κομμάτι των Iron Maiden

27/02/2024 @ 22:11

Καθώς πλέον απομένουν ελάχιστες ημέρες για την κυκλοφορία του "The Mandrake Project", ο Bruce Dickinson μίλησε για τους αγαπημένους του τραγουδιστές σε νέα συνέντευξη που παραχώρησε στο Songfacts και τον Greg Prato.

Ερωτώμενος ποιους τραγουδιστές θαυμάζει, από την νεότερη γενιά ή γενικότερα, αναφέρθηκε καταρχάς στον αείμνηστο Chris Cornell, χαρακτηρίζοντας την φωνή του μία από τις καλύτερες, ανεξαρτήτως γενιάς.

Προσθέτοντας τον επίσης εκλιπόντα Andre Matos των Angra, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι συγκεκριμένοι τραγουδιστές μπορούσαν να πετύχουν τις καλύτερες κραυγές, είχαν όμως και τη δυνατότητα να συγκινούν το κοινό με τις φωνές τους.

Ξεχωρίζοντας την ερμηνεία του Cornell στο "You Know My Name" από το "Casino Royale" του 2006, την έβαλε στο ίδιο επίπεδο με ένα άλλο James Bond Theme, το "Thunderball" του Tom Jones, δηλώνοντας επί λέξη «φανταστείτε αυτή τη φωνή να τραγουδά metal ή rock».

Ο frontman των Iron Maiden εκθείασε ακόμη των Johnny Cash και βεβαίως τον Ronnie James Dio, με ειδική αναφορά στην κρυστάλλινη ερμηνεία του "Love Is All", από το "The Butterfly Ball And The Grasshopper's Feast" του 1974.

Τέλος, δεν δυσκολεύτηκε να επιλέξει το "Aces High" ως το πλέον απαιτητικό όσον αφορά την ζωντανή ερμηνεία, δηλώνωντας χαρακτηριστικά ότι ήταν εξίσου απαιτητικό ακόμη και όταν ήταν 26 ετών.

Τελευταίος σταθμός της φετινής περιοδείας του Dickinson με τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι θα η Πλατεία Νερού και το Release Athens Festival, την ημέρα των Judas Priest και των Accept.

  • SHARE
  • TWEET