Ο Eloy Casagrande για την απόφασή του να αφήσει τους Sepultura για τους Slipknot

Ο ντράμερ μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν στην επιλογή του

15/05/2024 @ 16:12

O Eloy Casagrande μίλησε για πρώτη φορά αναλυτικά όσον αφορά την ένταξή του στους Slipknot.

Ο μουσικός, που τον Φεβρουάριο αποχώρησε από τους Sepultura, είναι και επίσημα ο νέος ντράμερ του εμβληματικού metal σχήματος από την Iowa, δίνοντας μαζί τους πριν λίγες ημέρες και την πρώτη του συναυλία.

Ο Casagrande, που διαδέχθηκε τον Jay Weinberg στα τύμπανα, πριν λίγες ημέρες έδωσε συνέντευξη στο βραζιλιάνικο μέσο Veja Sao Paolo, όπου εμβάθυνε στην απόφασή του.

Μεταξύ άλλων, ο ντράμερ ανέφερε πως πρότεινε να διατηρήσει τη θέση του στους Sepultura, αλλά αναγκάστηκε να αποχωρήσει όταν του κατέστη σαφής ο όρος περί αποκλειστικότητας από τους Slipknot.

Επιπρόσθετα, ο Casagrande δήλωσε πως:

«Μου ζήτησαν να ηχογραφήσω και να τους στείλω μερικά βίντεο από εδώ, τη Βραζιλία. Αρχικά ήταν τρία τραγούδια, μετά μου ζήτησαν άλλα τρία και με ρώτησαν αν είχα σκοπό να ταξιδέψω το επόμενο διάστημα στις Η.Π.Α., και ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστώ εκεί τον Ιανουάριο. Μετέφεραν την πτήση μου για λίγο, πέρασα πέντε μέρες στο Παλμ Σπρινγκς, κάνοντας πρόβες με ολόκληρο το συγκρότημα. Μετά μου ζήτησαν να μείνω για άλλες πέντε μέρες, ώστε να ηχογραφήσουμε κάποια πράγματα. Νομίζω ότι ήταν και αυτό μέρος της οντισιόν, μου έριξαν νέες ιδέες για να δουν πώς είναι η συνθετική μου ικανότητα. Ήθελαν να με δοκιμάσουν με κάθε τρόπο».

Η πρόταση από πλευράς Slipknot ήρθε τον Φεβρουάριο, όταν και οι Sepultura είχαν ήδη ανακοινώσει τη διάλυσή τους.

«Η μπάντα θα διαλυόταν, και δεν ήθελα να σταματήσω να παίζω μουσική στα 33 μου. Ήταν απόφασή μου να αποχωρήσω από τους Sepultura, ήταν περίπλοκο. Τους ανακοίνωσα την απόφασή μου όταν είχε οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τους Slipknot, στις 5 ή 6 Φεβρουαρίου. Την ίδια ημέρα κάλεσα meeting και τους εξήγησα την απόφαση. Ήταν μια ατομική επιλογή».

  • SHARE
  • TWEET