Royal Thunder (Mlny): «Αγαπώ άπειρα τις φωνές των Mercury, Meine και Grohl!»

Η Mlny Parsonz μας μίλησε για το νέο τους άλμπουμ και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με την ίδια και το συγκρότημα

Από τον Θεοδόση Γενιτσαρίδη, 04/04/2017 @ 14:39

Μιλήσαμε με την τραγουδίστρια του συγκροτήματος, Mlny Parsonz για το νέο άλμπουμ "WICK" των Royal Thunder. Τα μουσικά της γούστα και τη φωνή της. Μας είπε ιστορίες από το συγκρότημα, ανέλυσε διάφορες ιδέες της και μας έδειξε ποια ακριβώς είναι.

Γεια σου Μελ! Πού είσαι τώρα; Πώς είσαι;

Είμαι ξάπλα στο κρεβάτι μου! Είμαι πολύ καλά. Είχα μια γεμάτη ημέρα με ψάρεμα (!) και μετά πρόβα με την μπάντα. Ελπίζω να έχω άλλη μία καλή μέρα και σήμερα.

Έχετε ένα εξαιρετικό νέο άλμπουμ. Πιστεύω ότι με το "WICK" ακούγεστε λίγο πιο ψυχεδελικοί απ' ό,τι πριν. Αυτές τις μέρες, ο ήχος σας είναι πιο συναισθηματικός και μελωδικός. Πώς θα μπορούσες να περιγράψεις τον ήχο σας τώρα;

Ποτέ δεν έχουμε σταματήσει να επανεξετάζουμε τον ήχο μας. Θα έλεγα, πως το αφήνουμε να πάρει μόνο του μια φυσική πορεία και επιτρέπουμε στη μουσική να μας μιλήσει και να μας πάει μόνη της προς τα μπροστά. Τα συναισθήματα είναι πιο προσγειωμένα πλέον. Υπαρχει μια αίσθηση (μεταφορικά μιλώντας) ενός ταύρου που σκάβει με την οπλή του όλο και πιο βαθιά στο χώμα. Νιώθουμε σταθεροί και πανέτοιμοι.

Ποιος είναι υπεύθυνος για τους στίχους; Ποια είναι η γενική ιδέα; Ακούγονται όλα λίγο αρνητικά.

Εγώ γράφω τους στίχους. Δεν υπάρχει πολύ συγκεκριμένο θέμα. Δεν ξέρω πρέπει να πουμε «αρνητικό», εγώ σκέφτομαι ότι υπάρχει μια ένταση. Σκοπός μου εινα να φέρω το φως στο σκοτάδι. Ψαχνω την αλήθεια. Θέλω να επουλωθούν οι πληγές και η διαδικασία αυτή είναι η διέξοδός μου. Θέλω να ελπίζω ότι η μουσική που κάνουμε είναι μια θετική εμπειρία ακρόασης σε κάθε επίπεδο.

Ήσουν πάντα ντροπαλή. Μετά απ' όλα αυτά τα χρόνια, πώς νιώθεις πάνω στη σκηνή, μπροστά σε τόσους πολλούς ανθρώπους;

Ήμουν απίστευτα ντροπαλό και ήσυχο παιδί. Μετά, ήμουν μια τολμηρή, αντιπαθητική, και υπερκινητική έφηβος. Τώρα είμαι κάπου στη μέση. Δεν ψάχνω και δεν κοιτάω στο κοινό, ώστε να με νοιάζει ποιοι παρακολουθούν. Αλλά στη σκηνή είμαι συνήθως σε μια υπνωτισμένη φάση μέσω της μουσικής. Είμαι πάντα λίγο νευρική πριν παίξουμε, ελπίζοντας να είμαι σε θέση να τραγουδήσω! (γέλια) Φρικάρω και νομίζω ότι δεν θα μπορέσω να τραγουδήσω. Λέω, «Θεέ μου... Ξέχασα πώς τραγουδάω». Ακούγεται γελοίο, αλλά το κάνω αυτό πολύ. (Γέλια)

Royal Thunder

Στην αρχή, ήσασταν μια instrumental μπάντα. Η φωνή σου είναι φανταστική. Πότε κατάλαβες ότι είσαι καλή τραγουδίστρια; Πώς σου βγήκε αυτό;

Δεν νομίζω ότι είμαι καλή τραγουδίστρια. Αλήθεια. Μαθαίνω και παλεύω κάθε φορά. Τουλάχιστον νιώθω ικανή και μ' αρέσει αυτό που κάνω. Η μπάντα μου έδωσε την ευκαιρία να τραγουδήσω και να βρω πράγματα σε μένα που δεν είχα ποτέ ανακαλύψει. Ευχαριστώ τον Josh για αυτήν την ευκαιρία και για όλη την ενθάρρυνση που μου πρόσφερε. Μεγάλωσα ουρλιάζοντας σε metal μπάντες, έτσι, το τραγούδι ήταν ένα παράξενος κόσμος που τελικά τον κατέκτησα.

Σίγουρα ακούγεσαι πιο σίγουρη πλέον. Mlny, σε παρακαλώ πες μου ποιος είναι ο αγαπημένος σου τραγουδιστής.

Νιώθω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και άνεση γενικότερα, όντως. Σας ευχαριστώ για τα θετικά σχόλια. Αγαπημένο τραγουδιστή; Δεν έχω μόνο έναν. Αγαπώ πολλές φωνές. Έχω πολύ σεβασμό στη φωνή του Freddy Mercury. Επίσης, στου Klaus Meine και σε αυτή του Dave Grohl!

Ποιος ειναι ο λόγος που αλλάξατε εταιρεία;

Έληξε το συμβόλαιό μας με Relapse Records. Απλά αυτό. Είχαμε μια ωραία συνεργασία πάντως. Δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα.

Τα προηγούμενα άλμπουμ σας είχαν προσελκύσει πολλούς metal οπαδούς. Πιστεύεις ότι το τρίπτυχο: Relapse/ Ατλάντα/ μπάντες της περιοχής (Kylesa, Baroness, Mastodon) να προκάλεσαν αυτήν την παρεξήγηση;

Όχι πιστεύω ότι ο κόσμος θα βάζει πάντα τις ταμπέλες που θέλει. Δεν παίζει ρόλο τι σκέφτεται ο κόσμος, τελικά. Εμείς απλά κάνουμε ό,τι είναι να κάνουμε και φτιάχνουμε μουσική. Αυτός είναι ο μοναδικός μας σκοπός. Δεν σχετίζεται με το τι λέει ο κόσμος. Οι μπάντες, πάντως, που ανέφερες είναι τεράστιες και αξίζουν όποια επιτυχία έχουν κάνει.

Άρα, τελικά είστε metal μπάντα ή όχι; Κατά τη γνώμη μου, το rock σας είναι κατά βάση μελωδικό και χαρακτηρίζεται σκληρό μόνο στον τρόπο που εκφράζει συναισθήματα.

Μας αισθάνονται metal γιατί από εκεί προερχόμαστε. Αλλά ούτως ή άλλως δεν νομίζω ότι τελικά μας νοιάζει αυτό. Δεν νομίζω, βέβαια, ότι είμαστε metal. Αλλά, ποιος ξέρει ποιο και πώς θα είναι το επόμενο τραγούδι που θα φτιάξουμε...

Είσαι ευχαριστημένη με τον τρόπο ζωής σου, εφόσον το συγκρότημα έγινε πιο επαγγελματικό; Μήπως η μπάντα παρεμβαίνει στην προσωπική σου ζωή;

Είμαστε μια ευτυχισμένη και ισχυρή ομάδα. Είμαστε πολύ κοντά μεταξύ μας, οπότε η μπάντα είναι ένα τεράστιο μέρος της προσωπικής μου ζωής. Είναι σαν την οικογένειά μου. Δεν ψάχνουμε φήμη. Είμαστε προσγειωμένοι μουσικοί και κάνουμε αυτό που αγαπάμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Οπότε δεν τίθεται κανένα θέμα παρέμβασης.

Υπάρχει μια φωτογραφία της μπάντας σε ένα κρεβάτι. Ποιανού ήταν η ιδέα, παίζει κάτι αστείο σε όλο αυτό;

Είχαμε όλοι μαζί την ιδέα και καταλήξαμε να κοροϊδεύουμε πολύ μέχρι να το κάνουμε. Υπάρχουν πολλές ιστορίες για τη συγκεκριμένη φωτογραφία, αλλά κρατάμε αυτές τις ιστορίες στο κρεβάτι (γέλια!). Αγαπιόμαστε... Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν μια αναπαράσταση του πόσο κοντά είμαστε. Όντως ρίξαμε πολλά γέλια με τον Jimmy Hubbard (ο φωτογράφος), κατά τη διάρκεια αυτής της φωτογράφισης.

Royal Thunder

Πώς επιλέξατε το όνομα του συγκροτήματος;

Βγήκε από λάθος, μπέρδεμα στις λέξεις, από το Rolling Thunder Revue του Bob Dylan. Ο αρχικός ντράμερ των Royal Thunder, Jason Kelly, είχε κάνει αυτή την επιλογή.

Πώς ήταν η εγγραφή για το νέο άλμπουμ;

Πολύ χρονοβόρα και πολλή σκληρή δουλειά. Ημασταν όλοι απασχολημένοι με την προσωπική μας ζωή και προσπαθούσαμε να εξισορρόπησουμε και αυτόν τον χρόνο. Η φάση είναι παντα προκλητική και ενδιαφέρουσα, αλλά μας να έκανε να δημιουργούμε και να εργαζόμαστε σκληρά για να δημιουργήσουμε κάτι που τελικά θα μας ανταμείψει.

Θεωρείς τον εαυτό σου ελεύθερο; Έχεις πολιτικές ανησυχίες; Σχόλιο για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ;

Είμαι αυτό που είμαι. Όσον αφορά τις πολιτικές απόψεις και τις ανησυχίες, δεν συνηθίζω να τα μπλεκω με τη μουσική. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από προσωπικό για μένα. Δεν σκεφτομαι καν τον νέο πρόεδρο...

Πες μου κάτι για τα τατουάζ σου. Είναι αυτό ένας τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων ή των ιδεών σου;

Τα άρχισα απο παιδί. Η οικογένειά μου, ο αδελφός μου, ο Ryan Weaver, έχουν δικό τους μαγαζί. Αρα, υποθέτω ότι είμαι χρόνια γύρω απ' όλα αυτά.

Σε ευχαριστώ τόσο πολύ!

Εγώ ευχαριστώ!!!

Διαβάστε εδώ την κριτική του δίσκου "WICK" από τον Θεοδόση Γενιτσαρίδη.

  • SHARE
  • TWEET