Η αυτοκρατορία των αισθήσεων

Ο Νίκος Παπαδογιάννης μετράει ανυπόμονα τους μήνες, για τον επόμενο κύκλο του "Empire"

Από τον Νίκο Παπαδογιάννη, 08/04/2015 @ 11:06
Kαι τώρα τι θα κάνουμε χωρίς σειρές, εμείς που προσπαθούμε να αντισταθούμε στο παράνομο νταουνλόουντινγκ; Τελείωσε το "The Slap", τελείωσε στον ΟΤΕ το "Top Of The Lake", τελείωσε το "Affair", τελειώνει το "Fortitude", τελειώνει το "Orange Is The New Black", ευτυχώς τελείωσε το "How To Get Away With Murder" και, ωιμέ, ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του "Εmpire".

Αυτό το τελευταίο δεν χωνεύεται εύκολα, κυρίες, κύριοι, και αγαπητά μας παιδιά (που λέει και ο Μπογδάνος).

Τι θα βλέπουμε τώρα, μωρέ; Μπογδάνο;

Το "Empire" είναι το ιδανικό guilty pleasure, διότι συνδυάζει το απαραίτητο για την καθαρή μας συνείδηση σαπούνι, με δύο στοιχεία αδιανόητα για τηλεόραση. Κορυφαίους ηθοποιούς, τιμημένους με Όσκαρ. Και καταπληκτική, ζωντανή μουσική.

Ναι. Είναι ένα σύγχρονο "Downton Abbey" με μαύρους ράπερς. Και με μπόνους Courtney Love.

H υπόθεση έχει ως εξής εξής: ο μεγιστάνας της σόουλ Τέρενς Χάουαρντ νομίζει ότι πεθαίνει από την «ασθένεια του Λου Γκέριγκ» και αποφασίζει να κληροδοτήσει την εταιρία του (ονόματι Empire) σε έναν από τους τρεις γιους του, Χιούη, Λιούη και Ντιούη. Σαν "Βασιλιάς Ληρ" στο Μανχάταν του 2015. Η μαμά τους, η άρτι αφιχθείσα από τη μπουζού Ταράζι Χένσον, τη διεκδικεί για τον εαυτό της.

Κυκλοφορούν επίσης εραστές, ερωμένες, κακοποιοί, τοκογλύφοι, πιστολάδες, ψυχίατροι, ψυχοπαθείς, ομοφοβικοί, ρεμάλια, πρεζάκια, φυλακόβιοι, μπάτσοι, ξέκωλα και η Κόρτνεη Λαβ που συνδυάζει τα περισσότερα από τα παραπάνω.

Θυμίζει την ταινία "Dreamgirls", ωστόσο εδώ όλοι πηδιούνται με όλους και οι μισοί θέλουν να σκοτώσουν τους άλλους μισούς. Δεν είναι τόσο καλό όσο ακούγεται, είναι ακόμη καλύτερο.

Το μυστικό κρύβεται στους ηθοποιούς (Τζένιφερ Χάντσον, Γκαμπουρέι Σιντιμπέ κλπ κλπ), στην ατμόσφαιρα, στην αναπαράσταση της σκηνής, στους πρωτοκλασάτους γκεστ σταρς και κυρίως στις φοβερές μουσικές, γραμμένες για τη σειρά και παιγμένες από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της.

Οι δύο από τους τρεις γιους είναι ήδη φίρμες στην Αμερική (o Jussie Smollett και ο Yazz), τα σουξέ της σειράς είναι σουξέ και στα μαύρικα τσαρτς και το όλο σκηνικό είναι σκέτη απόλαυση. Είδαμε τα 12 επεισόδια απνευστί.

Το FOX έβγαλε διστακτικά τη σειρά στον αέρα, αφού το κοινό στις ΗΠΑ έχει καλομάθει με τις δεκάδες καλές σειρές που παίζονται καθημερινά (ιδίως τα βράδια της Κυριακής).

Ωστόσο, η απήχηση του "Empire" ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Είναι η πρώτη σειρά στην ιστορία της Νielssen που αύξησε διαδοχικά την ακροαματικότητά της με κάθε καινούριο επεισόδιο μέχρι το τέλος του πρώτου κύκλου! Πρόκειται για ασύλληπτο ρεκόρ.

Μόλις τελειώσουν με το μέτρημα των δολαρίων, οι παραγωγοί θα ξεκινήσουν τα σχέδια για την επόμενη σεζόν, ελπίζοντας να αποφύγουν την κατραπακιά του αρχικά δημοφιλέστατου "Glee".

Λέγεται ότι ετοιμάζουν ρόλο για την Όπρα. Εγώ σας τo 'πα εξαρχής ότι πρόκειται για σαπουνόπερα.

Υ.Γ.: Το Fox, το οποίο περιλαμβάνεται στις πλατφόρμες τόσο του ΟΤΕ όσο και της Nova, μεταδίδει μαραθώνιο με ολόκληρο τον πρώτο κύκλο του "Empire", το Μεγάλο Σάββατο, από τις 13:00 μεχρι τις 22:00. Προλαβαίνετε και την Ανάσταση δηλαδή!
  • SHARE
  • TWEET