James Hetfield: «Το "Nothing Else Matters" το έγραψα για εμένα. Δεν προοριζόταν για το κοινό»

Ο frontman των Metallica εξιστορεί τα ...ρίσκα του

21/03/2017 @ 12:05

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο James Hetfield εκμυστηρεύτηκε πως δεν ήθελε ποτέ να κυκλοφορήσει το "Nothing Else Matters", εξηγώντας πως ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα κομμάτια των Metallica προοριζόταν για «προσωπική χρήση».

«Το "Nothing Else Matters" το έγραψα για εμένα. Δεν προοριζόταν για το κοινό. Ήταν ένα τραγούδι που γράφτηκε σε δωμάτια ξενοδοχείων κατά τη διάρκεια της "Justice" περιοδείας».

Και συνεχίζοντας:

«Δεν ήταν ένα κομμάτι που γράφτηκε για να το ακούσουν άλλοι άνθρωποι. Ήταν για εμένα και νομίζω πως αυτό ακριβώς είναι το σημαντικό του στοιχείο. Το έγραψα για να νιώσω καλά και ακριβώς με αυτές τις προθέσεις πρέπει να γράφεται η μουσική. Έχω μερικά ακόμα τέτοια κομμάτια. Όταν το άκουσαν οι υπόλοιποι του συγκροτήματος το θεώρησαν εκπληκτικό. Εγώ σκεφτόμουν πως έχουν τρελαθεί καθώς το εύρισκα σα μια γλυκανάλατη μπαλαντούλα, που απλώς με κάνει να νιώθω όμορφα. Επέμεναν… (γέλια)».

Και καταλήγοντας:

«Τελικά το "Nothing Else Matters" βρήκε το δρόμο του. Με έκανε να νιώθω τρομερά ευάλωτος αυτό το κομμάτι. Το να κυκλοφορήσω ένα τέτοιο τραγούδι εκείνη την εποχή, ήταν ρίσκο. Εν τέλει, είμαι πολύ χαρούμενος που είχε και συνεχίζει να έχει αποδοχή. Πρόκειται για ένα ευαίσθητο τραγούδι με το οποίο ο καθένας μπορεί να ταυτιστεί. Δεν αναφέρεται σε κάτι συγκεκριμένο, σε μια σχέση ή κάτι τέτοιο. Έχω δει το "Nothing Else Matters" να χρησιμοποιείται από αθλητικές ομάδες».

  • SHARE
  • TWEET