Οι νέες κυκλοφορίες της 26ης Νοεμβρίου 2021

Μαύρη Παρασκευή και τελευταία στροφή στον προτελευταίο μήνα του έτους

26/11/2021 @ 17:09

Cynic - "Ascension Codes"
Με το πραγματικό progressive πνεύμα πυρωμένο όσο ποτέ, οι Cynic ξεπερνούν τον θάνατο κι επιστρέφουν μετά από επτά χρόνια με ένα πυκνό και δύσβατο άλμπουμ-διαμάντι.

Black Label Society - "Doom Crew Inc"
Οι μουσικές του Zakk και της παρέας του συνεχίζουν να αποτελούν καλή συντροφιά, χωρίς να συγκλονίζουν εδώ και πολλά χρόνια.

Hypocrisy - "Worship"
Οι Hypocrisy επέστρεψαν με μια ακόμα αξιόλογη προσθήκη στη δισκογραφία τους.

The Tea Party - "Blood Moon Rising"
Once a Tea Party fan, always a Tea Party groupie.

Fortress - "Don't Spare The Wicked"
Η εκπλήρωση της προφητείας για το next big thing της νέας heavy metal γενιάς μπορεί να περιμένει.

Morgul Blade - "Fell Sorcery Abounds"
Gondor calls for aid! And Rohan will answer!

Rusty Cadillac - "My Only Sin"
Δυναμικό και καλοπαιγμένο -heavy/blues rock- ντεμπούτο από Θεσσαλονίκη.

Deep Purple - "Turning To Crime"
Οι θρύλοι του hard rock διασκευάζουν κλασικά blues και rock κομμάτια, όπως το "7 And 7 Is" των Love και το "Oh Well" των Fleetwood Mac.

The Temperance Movement - "Covers & Rarities"
Οι Λονδρέζοι hard/blues rockers επανέρχονται στο προσκήνιο καταρχάς με ένα άλμπουμ σπάνιων κομματιών και διασκευών σε Deep Purple, Oasis, Blur, Led Zeppelin και David Bowie, ενώ τον Γενάρη θα ακολουθήσει το "Caught On Stage - Live & Acoustic".

The Chisel - "Retaliation"
Ντεμπούτο για το Βρετανικό punk σχήμα με νυν και πρώην μέλη των Chubby And The Gang, Arms Race και Violent Reaction, με πρώτο single το ομότιτλο του άλμπουμ και δεύτερο το video clip του "So Do I".

Rhapsody Of Fire - "Glory For Salvation"
Δέκατη τέταρτη προσθήκη στην δισκογραφία των περίφημων Ιταλών symphonic power metallers, τρία σχεδόν χρόνια μετά το "The Eighth Mountain".

Fathom Nagg - "Dead Lady Gloves"
Παρθενική κυκλοφορία για τους power thrashers από την Wichita του Kansas με περιεχόμενο 79 λεπτά μουσικής. Περιλαμβάνει δύο sessions συνολικά δέκα κομματιών από το 1988 και το 1990, το πρώτο σε παραγωγή του Mark Shelton, συν επτά ζωντανές ηχογραφήσεις.

Lynx - "Watcher Of Skies"
Δισκογραφικό ντεμπούτο υπό την αιγίδα της No Remorse Records για τους Γερμανούς, που κινούνται μουσικά σε hard rock και heavy metal χωράφια περασμένων δεκαετιών.

Οι κυκλοφορίες της Record Store Day Black Friday 2021 κατανέμονται σε τρεις κατηγορίες:

Exclusives που θα βρίσκονται μόνο σε ανεξάρτητα δισκοπωλεία, RSD First που εν συνεχεία ενδέχεται να βρίσκονται και σε άλλα σημεία πώλησης, καθώς και Small Run / Regional Titles με γεωγραφικό και αριθμητικό περιορισμό.

Ακολουθούν με αλφαβητική σειρά οι σημαντικότερες rock και metal κυκλοφορίες με αναλυτική περιγραφή.

Aerosmith - "1971: The Road Starts Hear"
Πρόβα του κατόπιν υπερεπιτυχημένου συγκροτήματος, έναν χρόνο πριν υπογράψει στην Columbia και δύο πριν την κυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτου, με αρκετά από τα τραγούδια που συμπεριλήφθηκαν σε αυτό.

Blackberry Smoke - "Stoned"
H κορυφαία σύγχρονη southern rock μπάντα ηχογράφησε μια κι έξω στις 6 Νοεμβρίου του 2020, σε δύο takes που αντιστοιχούν σε δύο πλευρές, επτά αγαπημένα τραγούδια των Rolling Stones.

Roy Buchanan - "The Prophet (The Unreleased First Polydor Album)"
Για πρώτη φορά διατίθενται σε βινύλιο οι ηχογραφήσεις του αείμνηστου Αμερικανού bluesman με τον μοναδικό τόνο, που προηγήθηκαν της κυκλοφορίας του ομώνυμου ντεμπούτου του στην Polydor το 1972.

Billie Eilish - "No Time To Die"
Επτάιντσο με ζωντανή εκτέλεση του James Bond Theme στην πρώτη πλευρά και ακυκλοφόρητη demo εκδοχή του ίδιου τραγουδιού στην δεύτερη.

The Jimi Hendrix Experience - "Paris 67"
Ζωντανή ηχογράφηση από εμφάνιση στο θέατρο Olympia του Παρισιού, στις 9 Οκτωβρίου του 1967.

Judas Priest - "Best Of Judas Priest"
Η κλασική συλλογή με κομμάτια από τα δύο πρώτα άλμπουμ, διατίθεται σε διπλό έγχρωμο βινύλιο, με την τέταρτη πλευρά να καλύπτεται από συνεντεύξεις της περιόδου 1974-75.

King's X - "Please Come Home… Mr. Bulbous"
Για πρώτη φορά σε (αριθμημένο κίτρινο) βινύλιο το όγδοο άλμπουμ των περίφημων Αμερικανών.

James LaBrie - "Elements of Persuasion"
Επίσης σε  κίτρινο βινύλιο για πρώτη φορά το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του frontman των Dream Theater.

Motorhead - "The Lost Tapes Vol.1 (Live In Madrid 1995)"
Από κασέτες που βρέθηκαν στα αρχεία του Lemmy, προκύπτει διπλό LP από εμφάνιση του συγκροτήματος στην Μαδρίτη το 1995, στα πλαίσια της περιοδείας για την προώθηση του "Sacrifice".

Smith/Kotzen - "Better Days"
Σε συνέχεια του εξαιρετικού φετινού άλμπουμ συνεργασίας τους "Smith/Kotzen", οι δύο κορυφαίοι κιθαρίστες κυκλοφορούν ένα EP με τα καινούρια τραγούδια "Better Days", "Got Α Hold On Me", "Hate And Love" και "Ride Again".

Dusty Springfield - "The Complete Atlantic Singles 1968-1971"
Συγκεντρωμένα σε διπλό LP είκοσι ένα συνολικά A & B-sides της σπουδαίας ερμηνεύτριας από την περίοδο συνεργασίας της με την Atlantic Records.

U2 - "Gloria"
40ή επέτειος για το δεύτερο single του περίφημου "October", που κυκλοφορεί σε δωδεκάιντσο με τρεις ακόμη ζωντανές εκτελέσεις του τραγουδιού από τρεις διαφορετικές δεκαετίες.

Κυκλοφορούν ακόμη μεταξύ άλλων σε picture disc το "Holy Diver" και το "The Last In Line" των Dio, το "Iron Maiden" των Iron Maiden και το "No More Tears" του Ozzy Osbourne.

Λόγω των γενικότερων καθυστερήσεων που παρατηρούνται η διάθεση συγκεκριμένων εκδόσεων μεταφέρεται είτε για τον επόμενο μήνα, είτε για το επόμενο έτος.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις κυκλοφορίες της Record Store Day Black Friday 2021 εδώ.

Κάθε εβδομάδα, βρίσκετε στον λογαριασμό του Rocking στο Spotify επιλογές από τις νέες κυκλοφορίες της ημέρας.

  • SHARE
  • TWEET