Οι Deep Purple διασκευάζουν το περίφημο "Oh Well" των Fleetwood Mac

Νέα εκδοχή για ένα από τα πρώτα και καλύτερα heavy blues τραγούδια με την υπογραφή του Peter Green

08/11/2021 @ 09:49

Μετά το "7 And 7 Is" των Love, οι Deep Purple έδωσαν στην δημοσιότητα το δεύτερο δείγμα από το άλμπουμ διασκευών που πρόκειται να κυκλοφορήσουν με τίτλο "Turning To Crime".

Αφορά την δική τους εκδοχή στο περίφημο "Oh Well" των Fleetwood Mac, η οποία συνοδεύεται από το αντίστοιχο video clip.

Το εν λόγω τραγούδι από το 1969 φέρει την υπογραφή του Peter Green και θεωρείται ένα από τα πρώτα και χαρακτηριστικότερα heavy blues τραγούδια.

Κατά καιρούς έχει διασκευαστεί μεταξύ άλλων από τους Billy Gibbons, Tom Petty and the Heartbreakers, 2Cellos, Kenny Wayne Shepherd, The Rockets, Big Country, Tribe Οf Gypsies, Ratt, Tourniquet, McCoy, John Parr, Oh Well, Haim, Darrell Mansfield, Rick Springfield, Eels, αλλά και από τους Jimmy Page & Black Crowes στο "Live Αt Τhe Greek".

«Όλοι γνωρίζουν ότι το "Oh Well" είναι ένα σπουδαίο τραγούδι» δηλώνει σχετικά ο Roger Glover και εξηγεί τη διαδικασία:

«Ο Steve Morse έκανε το demo. Ποτέ δεν ξέρεις ακριβώς πως θα εξελιχθεί, καθώς ο Steve είναι αρκετά εφευρετικός. Μέχρι ενός σημείου και μετά από μερικές εκδοχές, ήταν σε σημαντικό βαθμό όπως το πρωτότυπο. Και τότε, ξαφνικά, απογειώθηκε σαν πύραυλος... σε μιαν άλλη διάσταση.»

Στο άρθρο 10 μεγάλες στιγμές του Peter Green, ο Αντώνης Μουστάκας αναφέρει σχετικά:

Η επιρροή του Peter Green βρίσκεται παντού στον σκληρό ήχο της Βρετανίας - αν και για το συγκεκριμένο θανατηφόρο riff δεν πλήρωσαν δικαιώματα οι AC/DC (λέγε με "Beating Around the Bush"). Το συγκεκριμένο υπήρξε μεγάλη επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο (Νο2) και συνέχισε να «ζει» και στις συναυλίες της μετά-Green εποχής των Fleetwood Mac.

  • SHARE
  • TWEET