Criminal Records: Μια δισκογραφική για κρατούμενους φυλακής στη Σκωτία

«Δεν μπορείς να απαιτείς από τους ανθρώπους να αλλάξουν αν δεν συνεισφέρεις θετικά στη ζωή τους»

15/09/2020 @ 12:36

Η μουσικός Jil Brown, ίδρυσε μια νέα δισκογραφική, ονόματι Criminal Records, που θα απευθύνεται σε νυν και πρώην τρόφιμους του Barlinnie Prison, της μεγαλύτερης φυλακής στη Σκωτία.

Η Brown, εμπνεύστηκε το εγχείρημα από την εμπειρία της τα τελευταία χρόνια, όπου διοργάνωνε διάφορα μουσικά εργαστήρια στη φυλακή, ολοκληρώνοντας τα πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.

Μιλώντας στο BBC, η μουσικός εξήγησε πως:

«Ο σκοπός μου είναι να δώσω στους ανθρώπους φωνή, αυτό και μόνο. Να αποκτήσουν τη φωνή που νιώθουν πως τους στερείται, να φυτέψω τον σπόρο της ελπίδας, ώστε να δουν τη ζωή τους να βελτιώνεται, να μπορέσουν να επιστρέψουν και να ανταποδώσουν στην κοινωνία».

Αρχικά, η Criminal Records, θα συνεργαστεί μόνο με πρώην κρατούμενους των φυλακών, αλλά στο μέλλον αναμένεται να ασχοληθεί και με όσους βρίσκονται εντός.

«Δεν πιστεύω πως μπορείς να κλειδώσεις τους ανθρώπους κάπου και να περιμένεις να αλλάξουν, αν εσύ πρώτος δεν συμμετείχες θετικά στην αλλαγή τους όσο είναι εκεί», συνέχισε.

«Θεωρώ αναζωογονητικό το να έχει κάποιος μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή».

Ο Eric McLellan, που την τελευταία δεκαετία συνεργάζεται με τη Sire Records στις Η.Π.Α., κάποτε σπίτι των Talking Heads και της Madonna, συμμετέχει στο project και ανέφερε:

«Επηρεάστηκα από τον 2Pac. Βρισκόταν στη φυλακή ενώ είχε συμβόλαιο με τη Death Row και τη Suge Knight. Μόλις εξαγόρασαν την ποινή του, βγήκε και ηχογράφησε το "All Eyez On Me". Φαντάζομαι πως έγραψε την πλειοψηφία των κομματιών στη φυλακή».

  • SHARE
  • TWEET