Ο Jason Newsted αποκαλύπτει, επιτέλους, γιατί έφυγε από τους Metallica

Τον είχε ενοχλήσει συγκεκριμένη αντίδραση του James Hetfield

13/01/2014 @ 10:17
Σε πρόσφατη συνέντευξή του για το ScuzzTV, ο Jason Newsted μίλησε σχετικά με την ιστορία πίσω από τη φυγή του από τους Metallica.

«Δεν έχω πει ποτέ την ιστορία. Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να την πω και τώρα, στην πραγματικότητα. Μαζεύτηκαν πολλά, με τον καιρό, που οδήγησαν στη φυγή μου. Υπάρχει κάτι πολύ παράξενο που κανείς δεν ξέρει, νομίζω. Το management των Metallica ήταν πολύ ενθουσιασμένο με τους Echobrain (side-project του Newsted). Ήθελαν να με βοηθήσουν να το κυκλοφορήσω. Πίστευαν ότι οι Echobrain ήταν πολύ καλοί, ότι ο τραγουδιστής ήταν πολύ καλός και δεν θα επηρέαζε τους Metallica επειδή ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό.»

«Μου είπαν πολύ πειστικά ότι το ακούγανε στο γραφείο συνέχεια, ότι είναι φανταστικό και ότι το παιδί έχει φοβερή φωνή. Μου πρότειναν να κάνουμε κάτι με αυτό. Όταν το έμαθε ο James (Hetfield) δεν ήταν καθόλου χαρούμενος. Ήθελε να το εμποδίσει γιατί στα μάτια του θα επηρέαζε τους Metallica, επειδή οι manager θα έδειχναν ενδιαφέρον σε κάτι άλλο που δεν είχε τίποτα να κάνει με εκείνον.»

«Δεν ξέρω τι ακριβώς σκεφτόταν. Μάλλον προστάτευε όσα εκτιμούσε, όπως κάνει πάντα. Έτσι είναι ο Hetfield. Προστατεύει ό,τι αγαπάει, το κρατάει πολύ γερά, ίσως παραπάνω απ' ό,τι πρέπει, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος. Έτσι, το management μου είπε «Το νέο σου project είναι φανταστικό θα σε βοηθήσουμε με αυτό». Μετά από ένα διάστημα, όταν το είχε ήδη μάθει ο James, μου είπαν «συγγνώμη, δεν θα μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε με τους Echobrain». Έτσι έγιναν τα πράγματα.»
  • SHARE
  • TWEET