Οι Dawn Ray'd ανακοίνωσαν τη διάλυσή τους

«Το συγκρότημα δεν είναι πλέον το κατάλληλο μέσο για να εκφραστούμε δημιουργικά ή πολιτικά»

15/09/2023 @ 16:39

Με μια απρόσμενη ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Dawn Ray'd ανακοίνωσαν τη διάλυσή τους.

Το αναρχικό black metal σχήμα από το Liverpool έβαλε τίτλους τέλους στην ανερχόμενη καλλιτεχνική του σταδιοδρομία έπειτα από οκτώ έτη, όντας ένα από τα πιο σημαντικά και επιδραστικά συγκροτήματα της γενιάς του.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω στην ανακοίνωση, η τριάδα ανέφερε χαρακτηριστικά πως «έφτασαν στο σημείο όπου το συγκρότημα δεν είναι το κατάλληλο μέσο για να εκφραστούν δημιουργικά ή πολιτικά, και πως είπαν όσα είχαν να πουν σε χώρους που, ήλπιζαν πως είχαν ανάγκη να ακουστούν».

Το συγκρότημα απολογήθηκε και ευχαρίστησε τους οπαδούς του, ενώ ακύρωσε κάθε προγραμματισμένη του συναυλία.

Οι Dawn Ray'd συστήθηκαν στο κοινό με το EP "A Thorn, A Blight" του 2015, κυκλοφορώντας το 2017, το εξαιρετικό τους ντεμπούτο "The Unlawful Assembly".

Το 2019, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το εκπληκτικό δεύτερο LP του, "Behold Sedition Plainsong", ενώ στο έτος που διανύουμε επέστρεψε δισκογραφικά με το πολυαναμενόμενο τρίτο του άλμπουμ, "To Know The Light", ένα από τα δέκα καλύτερα metal άλμπουμ του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τη συντακτική ομάδα του Rocking.gr. 

Στο μεσοδιάστημα, η μπάντα κυκλοφόρησε το 2021 διμερές EP "Wild Fire", το οποίο και παρουσίασε και στο Roadburn Redux του 2021.

Στις ηλεκτρονικές σελίδες του Rocking, μπορείτε να ανατρέξετε στις ανταποκρίσεις από τις εμφανίσεις των Dawn Ray'd στο Damnation Festival του 2019 και το Roadburn Festival του 2022.

Επιπρόσθετα, μπορείτε να διαβάσετε τις εκτενείς συνεντεύξεις που παραχώρησε ο frontman της μπάντας, Simon Barr στον Αποστόλη Ζαμπάρα, το 2019 καθώς και τον Μάρτιο της τρέχουσας χρονιάς.

  • SHARE
  • TWEET