Up The Hammers Warm Up Show: Eddy Malm Band, Wrathblade, Blood Covered κ.ά. @ An Club, 24/05/18

Ο Eddy Malm έστειλε το μήνυμα για το Σαββατόβραδο

Από τον Θοδωρή Ξουρίδα, 28/05/2018 @ 18:21

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και η φετινή τριήμερη (για να μην πω τετραήμερη) γιορτή του Up The Hammers ξεκίνησε από τα Εξάρχεια και το An Club με το Warm Up Show. Προσωπικά ήθελα πολύ να δω τους Blood Covered μετά από 20 περίπου χρόνια, το hard rock του headliner Eddy Malm ταίριαζε απόλυτα στα γούστα μου, Steamroller Assault και Wrathblade είναι πάντοτε απολαυστικοί στο είδος τους, ενώ οι νέοι Stygian Oath και Angel Sword ερχόντουσαν με καλές συστάσεις.

Με το πρόγραμμα να τηρείται εξαρχής και μέχρι τέλους, οι συμπατριώτες μας Stygian Oath ξεκίνησαν το σετ τους όταν αρκετός κόσμος περνούσε την πύλη και κατέβαινε τα σκαλιά του An. Οι πολύ καλές εντυπώσεις που έχουν αφήσει με το ολόφρεσκο ντεμπούτο EP τους και το φροντισμένο heavy/power metal τους δικαιολογήθηκαν εν μέρει, καθώς ναι μεν το υλικό κρίνεται αξιόλογο σε πρώτη φάση, οι εκτελέσεις όμως δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές, με τον ικανότατο τραγουδιστή τους να ξεχωρίζει και ένα ελαφρυντικό βεβαίως να υπάρχει για τις γενικότερες συνθήκες (απειρία, ήχος, opening act). Στα συν βεβαίως και η διασκευή στο στο "You've Got Another Thing Comin'" των Judas Priest. Σε κάθε περίπτωση, επειδή δυνατότητες έχουν, θα πρέπει να τους περιμένει αρκετή δουλειά.

Stygian Oath

Έχοντας επιστρέψει πέρυσι με νέο δίσκο έπειτα από πολλά χρόνια, οι Αθηναίοι Steamroller Assault βρέθηκαν στην σκηνή για να παίξουν την μουσική που γουστάρουν, εντός του άλλοτε στενού και άλλοτε όχι φάσματος που ορίζουν από την μία οι Motorhead και από την άλλη το thrash. Οι φίλοι και οπαδοί τους καραγούσταραν, ο υπόλοιπος κόσμος τους παρακολούθησε με ενδιαφέρον και από την μεριά μου, αν και θα ήθελα να βαράνε λιγότερο, ευχαριστήθηκα που άκουσα slide σε metal συναυλία και ευχαρίστως θα τους ξαναδώ στο δεύτερο Into Battle Festival τον Δεκέμβριο μαζί με Demolition Train, Hardraw, Liv, Amulet, Midnight Force, Hallas, Neptune, Tad Morose, Ironsword, Satan και Pagan Altar. Χαμός δηλαδή.

Steamroller Assault

Οι Angel Sword μας ήρθαν από την Φινλανδία, έφεραν μαζί τους την κακοκαιρία και απέδωσαν εξαιρετικό heavy metal. Με βασική αναφορά τους Accept, πιθανότατα λόγω των φωνητικών, αλλά και όλα τα μεγάλα συγκροτήματα εκείνης της γενιάς, χορογραφίες των παικτών και κυρίως όμορφα τραγούδια, άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις μπροστά σε ένα κοινό που φάνηκε ότι τους γνώριζε. Αν κατάλαβα σωστά, ο ένας κιθαρίστας τους δεν μπορούσε να κάνει το ταξίδι και αντικαταστάθηκε, με αντίκτυπο ίσως στις εκτελέσεις, ότι τους έλειπε όμως σε ερμηνευτική δεινότητα το κέρδιζαν με την διάθεσή τους και κυρίως με το πειστικό τους ρεπερτόριο. Σημειώνουμε το όνομα λοιπόν και περιμένουμε το δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους.

Angel Sword

Η απουσία κιθαρίστα που δεν γινόταν να αντικατασταθεί δεν επέτρεψε στους Blood Covered να παρουσιαστούν όπως θα ήθελαν και όπως θα θέλαμε, οπότε η μπάντα σαν τρίο με rhythm section και πλήκτρα παρουσίασε ένα σετ προσαρμοσμένο στις έκτακτες ανάγκες και όχι βασισμένο στο θρυλικό demo "An Anthem for the Brave Ones...". Με τον μπασίστα και τραγουδιστή Cabeza ή κατά κόσμον Δημήτρη Σοφρωνά σε ακόμη περισσότερο πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Μάνο Γεωργίου στα τύμπανα να προσδίδει τρομερό groove, το τρίο παρουσίασε τραγούδια από το επερχόμενο άλμπουμ "Private Hell", τα παλιά "Once There Was Honour..." και "Dawn Οf Τhe Fire Age", και για φινάλε μια επική διασκευή στο "Fuck Τhe USA" των Exploited. Σίγουρα η κιθάρα έλειπε παρά την ενδιαφέρουσα εν τέλει προσέγγιση, σίγουρα τα θρασίδια δεν είναι το φόρτε μου, η φωνή του Σοφρωνά και η εν γένει παρουσία του όμως είναι έως ανατριχιαστική, οπότε προσμένουμε σε καλύτερες μέρες.

Blood Covered

Με εμπιστοσύνη στα χέρια τους και τα πόδια τους από τις πολλές καλές εμφανίσεις, κυρίως στο Κύτταρο, και τον πολυαναμενόμενο δεύτερο δίσκο τους, "God Of The Deep Unleashed", που κυκλοφόρησε στα τέλη της περασμένης χρονιάς, στις αποσκευές τους, οι Wrathblade ήταν απλά ισοπεδωτικοί. Με αρκετά καλό ήχο, τον περισσότερο και πιο ενθουσιώδη στις αντιδράσεις του κόσμο της βραδιάς, και την πειστικότητα που τους χαρακτηρίζει στο σανίδι, οι Αθηναίοι αποδείχθηκαν ικανοί να παρασύρουν φίλους και απλούς συμπαθούντες στο δικό τους επικό metal, όπως το έχουν οραματιστεί και υπηρετούν πιστά. Γεγονός είναι ότι ακόμη κι αν δεν απολαμβάνεις βαθιά την μουσική των Wrathblade, πάντοτε τους βγάζεις το καπέλο για την συνέπειά τους, και αυτό αποτελεί αν μη τι άλλο μεγάλο παράσημο.

Wrathblade

Headliner της βραδιάς, δικαιωματικά βάση της ιστορίας που κουβαλάει αλλά και της απόδοσης του εν τέλει, ήταν ο Eddy Malm με την μπάντα του. Το περιορισμένης διάρκειας σετ κλασικού hard rock που παρουσίασε ο πρώην κιθαρίστας και τραγουδιστής των Heavy Load με τους έμπειρους μουσικούς που τον πλαισιώνουν, βασίστηκε αποκλειστικά στο άλμπουμ "Northern Lights" του 2016, το οποίο αποδόθηκε σχεδόν ολόκληρο. Highlight αποτέλεσαν φυσιολογικά το εναρκτήριο "Dark Nights" και το τύποις encore με το "Saturday Night" των Heavy Load, πολύ ενδιαφέρον ήταν το σαραντάχρονο "A Loser" των Highbrow και χαρακτηριστικές της γενικότερης ποιότητας οι κιθάρες, ειδικά στο "Danger" και το thinlizικό "Get Out of Here".

Eddy Malm Band

Το τεχνικό πρόβλημα με την μία κιθάρα που είχε ως αποτέλεσμα μια περίπου δεκάλεπτη διακοπή δεν χάλασε την διάθεση κανενός, παρά μόνο μας στέρησε το "Northern Lights" και μια πιθανή δεύτερη εκτέλεση του "Turn Ιt Down". Ο κόσμος που έσπασε μετά τους Wrathblade και δεν ξαναμαζεύτηκε, έχασε τελικά μια πολύ περιεκτική εμφάνιση με πολύ καλό ήχο και τον Eddy Malm να παρουσιάζεται αγέραστος στις φωνητικές του επιδόσεις, αν και δεν έπιασε εξάχορδη. Έστειλε όμως το μήνυμά του για το Σαββατόβραδο αποχαιρετώντας μας και ανοίγοντάς μας την όρεξη για ένα ακόμη ιστορικό διήμερο.

Eddy Malm Band

Φωτογραφίες: Χρήστος Λεμονής / Chris Lemonis Photography

SETLIST

Dark Nights (Heavy Load)
Turn Ιt Down
Heart Of A Warrior
Nasty Woman
Danger
Get Out of Here
A Loser (Highbrow)
Saturday Night (Heavy Load)
  • SHARE
  • TWEET