Συνέντευξη Suicide Silence (Mark Heylmun)

«Το συναίσθημα που προκύπτει όταν τραγουδάμε μαζί ο Eddie, εγώ και το κοινό είναι ο λόγος που οι Suicide Silence και ο θρύλος του Mitch παραμένουν ζωντανοί»

Από τον Αντώνη Τζιράκη, 11/07/2014 @ 11:38
Με την ευκαιρία της νέα αρκετά κομβικής δισκογραφικής δουλειάς των Suicide Silence, μιλήσαμε με τον ιθύνοντα νου της μπάντας, που κρύβεται πίσω από τα καταιγιστικά τους riff, Mark Heylmun. Αναφερθήκαμε στις αλλαγές στην ζωή του μετά τον χαμό του «αδερφού του» (όπως αποκαλεί τον Mitch Lucker), για το νέο τους συνεργάτη Eddie Hermida, την νέα πολύ σημαντική δισκογραφική δουλειά και φυσικά τους λόγους που έμεινε ζωντανή η μπάντα μετά από την τεράστια απώλεια που βίωσαν.

Σχεδόν δύο χρόνια έχουν περάσει από τον τραγικό χαμό του φίλου και συνεργάτη σας Mitch Lucker. Κατά πόσο έχει αλλάξει η ζωή σας μετά από αυτό το συμβάν;
Πλέον η ζωή μου είναι τελείως διαφορετική, είμαι ένας άλλος άνθρωπος μετά από αυτό το συμβάν. Δεν είμαι πιωμένος εικοσιτέσσερις ώρες  το εικοσιτετράωρο και  δίνω μεγαλύτερη σημασία και προσοχή στο παρόν, κάνοντας πολύ πιο προσιτά πλέον τα πρωινά μου και πολύ πιο παραγωγικές τις μέρες μου, πράγμα που νομίζω φαίνεται στον νέο μας δίσκο.

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως με την σειρά, καθώς μετά τον θάνατο του Mitch Lucker  κάνατε ένα live προς τιμήν του. Ποιός είχε την ιδέα να μαζέψετε κάποιους από τους σπουδαιότερους  hardcore τραγουδιστές, να παίξουν μαζί σας στο live «The Mitch Lucker Memorial Show»; (σ.σ.: ενδεικτικά κάποια ονόματα που έπαιξαν μαζί τους είναι Randy Blythe, Max Cavalera, Robb Flynn, Chad Grey, Austin Charlie ,Tim Lambesis, Ediie Hermida και πολλοί άλλοι)
Ήταν μία συλλογική απόφαση, γνωρίζαμε πως θέλουμε να κάνουμε κάτι το ιδιαίτερο ή έστω φιλανθρωπικό, κάτσαμε, το σκεφτήκαμε όλοι μαζί και έτσι βγήκε αυτή η ιδέα. Ξέραμε πως έχουμε αρκετούς εξαιρετικούς τραγουδιστές στο είδος και είπαμε να το κάνουμε μεγαλειώδες. Θέλω να πιστεύω, πως ήταν ένα θρυλικό show.

Μετά το show ανακοινώσατε πως ο Hernan Eddie Hermida θα έπαιρνε την θέση στα φωνητικά της μπάντας. Πώς προέκυψε αυτό;
Σχεδόν έναν χρόνο μετά ανακοινώσαμε πως ο Eddie θα αναλάβει τα φωνητικά. Το show δεν είχε να κάνει με αυτό. Το ατύχημα ήταν ακόμα πρόσφατο και δεν ψάχναμε για τραγουδιστή, αλλά όταν ήμασταν πλέον έτοιμοι, περίπου την άνοιξη του 2013 σκεφτήκαμε τον  Eddie και συμφωνήσαμε πως αν ενδιαφέρεται να έρθει στο συγκρότημα θα μπορούσαμε πλέον να συνεχίσουμε. Ευτυχώς τον ενδιέφερε η ιδέα.

Εδώ θα ήθελα να σας απονείμω και τα δικά μου εύσημα για τον καινούργιο σας δίσκο με τον τίτλο "You Can't Stop Me", καθώς είναι σπουδαίο άλμπουμ και ένα εξαιρετικό comeback για τους Suicide Silence. Η εμπειρία στο studio με τον Eddie, ήταν κατά πολύ διαφορετική από τις εμπειρίες σας με τον Mitch; Και γενικά τι ήταν κατά πολύ διαφορετικό να ηχογραφήσετε αυτή την φορά;
Προφανώς και ήταν διαφορετικό, έλειπε ο τραγουδιστής μας και είχαμε ένα νέο άτομο να δουλεύει πλέον σε αυτή την θέση. Τίποτα δεν ήταν το ίδιο από την στιγμή που ξεκινήσαμε, έπρεπε να κάνουμε κάποιες πρόβες καταρχάς για να νιώσει και ο Eddie πιο οικεία. Όταν πλέον ξεπεράσαμε αυτό το στάδιο, ανακαλύψαμε πως ο τρόπος που δουλεύει ο  Eddie είναι αρκετά όμοιος με του Mitch, γεγονός που μας ανακούφισε όλους, έτσι μέσα στην πρώτη εβδομάδα που δουλέψαμε πάνω σε κάτι καινούριο συνειδητοποιήσαμε πως έχουμε κιόλας τρία κομμάτια και τα τρία «σκότωναν». Από εκεί και έπειτα συνεχίσαμε όπως ξέραμε.

Οι οπαδοί σας πώς αντέδρασαν με την επιλογή του Eddie στην θέση του Mitch; Ποιές είναι οι κριτικές που έχετε δεχθεί έως τώρα για αυτή σας την επιλογή;
Για να το θέσω απλά. Οι οπαδοί μας αντέδρασαν απίστευτα θετικά και τους είμαστε ευγνώμονες, γιατί κατάλαβαν και αισθάνθηκαν πως θέλουμε να προχωρήσουμε.

Κάνατε μία ξεκάθαρη δήλωση με τον τίτλο του δίσκου. Το είχατε ανάγκη; Αυτός ο δίσκος σημαίνει πολλά παραπάνω πράγματα προσωπικά για εσάς από μία απλά νέα σας κυκλοφορία;
Ο Mitch έγραψε τους στίχους για το κομμάτι που είναι και ο τίτλος του δίσκου ("You Can't Stop Me"), τους είχαμε τους στίχους όταν αρχίσαμε να δουλεύουμε με τον Eddie και ήταν πολύ όμορφο για εμάς να έχουμε αυτές τις τελευταίες κουβέντες από τον αδερφό μας. Από εκεί πήραμε όλη μας την έμπνευση για να γράψουμε έναν δίσκο που σε κάνει να νιώθεις «ασταμάτητος». Ήταν ξεκάθαρο το τι έπρεπε να κάνουμε.

Μετά την τεράστια επιτυχία του "The Black Crown" πώς αντιδράσατε; Φαντάζομαι δεν μπορούσατε να προβλέψετε κάτι τέτοιο, οπότε πώς αισθανθήκατε όταν σας συνέβη;
Δεν κάναμε σχέδια, ούτε προβλέψεις για επιτυχίες, είμαστε απλοί «τύποι» σε μια μπάντα που αγαπάνε να παίζουν metal μουσική και να το αποτυπώνουν και στα live τους. Γράψαμε αυτό τον δίσκο για να έχει νόημα να παιχτεί live. Έχουμε παίξει στο Mayhem (σ.σ.: περιοδεύον φεστιβλάλ), στη Warped Tour περιοδεία και γενικά σε πολλά festivals και πιστεύω γράφτηκε με γνώμονα την εμπειρία μας από αυτές τις μεγάλες εμφανίσεις. Επίσης, θέλαμε τα κομμάτια αυτά να τα καταλάβει ο κόσμος και να δεθεί με αυτά και νομίζω ότι τα καταφέραμε. (γέλια)

Τώρα ποιά είναι τα σχέδια των Suicide Silence; Να φανταστώ, tour σε όλο τον πλανήτη για την προώθηση του νέου σας δίσκου, σωστά;
Ναι όπου και αν βρίσκονται οπαδοί, σκοπεύουμε να βρεθούμε. Μόλις κυκλοφορήσει ο δίσκος επιστρέφουμε και εμείς στους οπαδούς μας.

Έχεις κάποιο ξεχωριστό κομμάτι από τον νέο δίσκο; Και, αν ναι, για ποιόν λόγο;
Όλα τα κομμάτια φυσικά είναι ξεχωριστά για εμένα, αλλά σε λίγο πιο ιδιαίτερη θέση βάζω τα "Inherit The Crown" και "Ourboros". Το πρώτο είναι το εισαγωγικό κομμάτι του δίσκου όπου πραγματικά ο Eddie δείχνει ποιος πραγματικά είναι στους ακροατές, ενώ το άλλο είναι κάτι και πολύ διαφορετικό για εμάς, καθώς είναι πιο μελωδικό από ότι μας έχετε συνηθίσει να παίζουμε και ο στίχος μου αρέσει πολύ, αλλά θα το ακούσετε και θα καταλάβετε, όμως συνολικά ο δίσκος περιέχει απίστευτα κομμάτια.

Από τις παλαιότερες κυκλοφορίες σας, υπάρχει κάποιο πιο ιδιαίτερο για εσένα;
Όλα όσα μπορεί να τα τραγουδήσει το κοινό. Είμαστε brutal μπάντα και θεωρείται τύχη να έχουμε κόσμο που δίνει σημασία στο τι λένε τα τραγούδια μας. Όταν παίζουμε παλαιότερα κομμάτια τα τραγουδάει ο Eddie, εγώ, το κοινό και έτσι προκύπτει κάτι το πολύ ιδιαίτερο για εμένα, είναι ο σημαντικότερος λόγος που οι Suicide Silence είναι ακόμα ζωντανοί και έτσι και ο θρύλος του Mitch θα συνεχίσει να υπάρχει.

Θα ήθελες να μας αναφέρεις την μεγαλύτερη σου μουσική επιρροή;
Θα έλεγα πως είναι οι Pantera, φυσικά και για τους περισσότερους είναι η ίδια επιρροή, όμως εγώ σαν παιδί θα ήθελα να είμαι οποιοσδήποτε από αυτούς τους τέσσερις τύπους. Έβλεπα τα βίντεο τους κάθε μέρα και γούσταρα να ροκάρω όπως αυτοί. Είναι υπέροχο που πλέον έχω περάσει χρόνο μαζί με τον Phil και τον Rex και ακούω ιστορίες από τις ένδοξες ημέρες των Pantera.

Περίγραψέ μας την αίσθηση να έχεις την πλέον την δική σου signature ESP κιθάρα. Πόσο σημαντικό είναι να έχεις μία τέτοια υποστήριξη στις μέρες μας;
Αγαπώ την οικογένεια της ESP. Μου φέρονται σαν να είμαι από χρυσό, ενώ εγώ είμαι απλώς ένας ακόμα κιθαρίστας. Δεν ξέρω πόσο σημαντικό είναι που έχω την δικιά μου signature, όμως σίγουρα είμαι ευγνώμων  που την έχω. Ένα ακόμα μοντέλο θα κυκλοφορήσει προσεχώς, μείνετε συντονισμένοι.

Θα σε ενδιέφερε κάποια στιγμή να αποκτήσεις και κάποιον signature ενισχυτή;
Μπα, δεν τα χρειάζομαι εγώ αυτά (γέλια)... Δώστε μου έναν Boogie, κουμπώστε τον και είμαι μια χαρά.

Τι πιθανότητες έχουμε να σας δούμε ζωντανά στην Ελλάδα;
Οπουδήποτε υπάρχουν οπαδοί θα βρεθούμε, οπότε βασίσου σε αυτό.

Mark να σε ευχαριστήσω πολύ για τον χρόνο σου, ο επίλογος δικός σου...
Σας αγαπάμε όλους και δεν έχουμε λόγια να σας ευχαριστήσουμε που ήσασταν και είστε κοντά μας. Αυτό που περάσαμε δεν ήταν εύκολο.
  • SHARE
  • TWEET