«10»: Αγαπημένα άλμπουμ που επηρέασαν τον Fantastic Negrito

Λίγες μέρες πριν την εμφάνισή του στην Τεχνόπολη μας εξομολογείται τις πιο σημαντικές επιρροές του

Από τον Αντώνη Μουστάκα, 16/07/2022 @ 12:50

Πριν από λίγο καιρό σας παρουσιάσαμε τα καλύτερα τραγούδια του και τώρα λίγο πριν την συναυλία του στην Τεχνόπολη στις 18 Ιούλη επικοινωνήσαμε μαζί του έτσι ώστε να μας δώσει μια ακόμα καλύτερη ιδέα για το ποιος είναι καλλιτεχνικά.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε για τα δέκα σημαντικά για τον ίδιο άλμπουμ τα οποία τον επηρέασαν τα μέγιστα στην καλλιτεχνική του πορεία. Από το σκληρό rock των Led Zeppelin και των Nirvana μέχρι την ραπ των Public Enemy και τον Kendrick Lamar ο σπουδαίος και πολυσχιδής Fantastic Negrito μας παρουσιάζεται μέσα από τις ίδιες του τις επιρροές.

1
Prince - Dirty Mind
Prince - Dirty Mind
Αυτό το άλμπουμ ανατίναξε το μυαλό μου. Δεν είχα δει ως τότε μαύρο - μη ομοφυλόφιλο - καλλιτέχνη να φοράει γυναικεία εσώρουχα και είχε ταυτόχρονα τις πιο όμορφες γυναίκες γύρω του. Τι ατρόμητη μουσική ιδιοφυΐα! Πρόκειται για ένα τέλειο μείγμα funk, rock και punk μουσικής. Λατρεύω το εξώφυλλο! Το πιο περίεργο είναι ότι έχει μια ποιότητα demo. Ένα σημείο καμπής για τη μουσική. 
2
Robert Johnson - The Complete Recordings
Robert Johnson - The Complete Recordings
Λατρεύω τα πάντα και οτιδήποτε έχει ηχογραφήσει ο Ρόμπερτ Τζόνσον. Αυτός είναι το πρότυπο, το πρωτότυπο, είναι ο μετρ - η μουσική και το παίξιμό του είναι η Βίβλος όλης της μουσικής. Η κορυφή.
3
Miles Davis - Kind Of Blue
Miles Davis - Kind Of Blue
Ο Επαναστατικός δίσκος στην εποχή του. Εισαγωγή στο cool. Όλα ήταν bebop και jazz πριν από αυτό το άλμπουμ. Το τέλειο άλμπουμ για να χαλαρώσεις επίσης. Θέλω να πω, ο John Coltrane ήταν στο συγκρότημα του...
4
Nirvana - Nevermind
Nirvana - Nevermind
Το καλύτερο ροκ άλμπουμ των 90s. Τέλειος συνδυασμός punk και ιδιοφυούς τραγουδοποιίας. Ποιητικό και ασυμβίβαστο.
5
Kendrick Lamar - How To Pimp A Butterfly
Kendrick Lamar - How To Pimp A Butterfly
Αυτό το πολυεπίπεδο άλμπουμ έχει τόσες πολλές υφές, τόση λυρική μαγεία. Το άκουγα καθώς έγραφα το πρώτο μου άλμπουμ και το “The Last Days Of Oakland”. Λατρεύω την αίσθηση του επείγοντος.
6
Led Zeppelin - 2
Led Zeppelin - 2
To άγριο, το ενστικτώδες hard ροκ στη δεκαετία του '70. Αυτοί δημιούργησαν τους κανόνες του είδους. Robert Plant και Jimmy Page - το δυναμικό δίδυμο. Αυτό το άλμπουμ ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όσες δεκαετίες και αν περάσουν.
7
Public Enemy - It Takes A Nation Of Millions To Hold Us Back
Public Enemy - It Takes A Nation Of Millions To Hold Us Back
Επανάσταση και Ραπ. Αυτό το άλμπουμ με έκανε να βοήθησε να περάσω τα θυμωμένα εφηβικά μου χρόνια. Chuck D, Flava Flav, the Bomb Squad. Το μόνο που μπορώ να πω είναι: Αδέρφια θα τα καταφέρουμε.
8
Prince - 1999
Prince - 1999
Εδώ έμαθα τα περισσότερα για το πως να συδυάζω τα είδη μουσικής. Ξέρω ότι ήταν μαθητής του Sly Stone. Η ανάμειξη του rock, του funk και της soul με τα συνθεσάιζερ ήταν ιδιοφυής. Ένας από τους πιο ολοκληρωμένους μουσικούς που έχουν ζήσει ποτέ. Λατρεύω τη ωμότητα αυτού του άλμπουμ. Μηχανές ντραμς, funky μπάσο κιθάρες και συνθεσάιζερ -όλα συνδυάζονται τέλεια.
9
Sly & The Family Stone - There’s A Riot Going On
Sly & The Family Stone - There’s A Riot Going On
Ο Sly είναι ο πιο roots rock funky soul καλλιτέχνης που έχει ζήσει ποτέ. Αυτό το άλμπουμ είναι τόσο βαθύ. Η αίσθηση της μελωδίας του σε συνδυασμό με το ρυθμό και το groove είναι απαράμιλλη.
10
Fela Kuti - Gentlemen
Fela Kuti - Gentlemen
Ακούω όλη τη μουσική του - είναι απρόσκοπτη και δεν τελειώνει ποτέ. Θα μπορούσα να διαλέξω όλα τα άλμπουμ του, αλλά αυτό είναι ίσως το πιο προσιτό.

Ακούστε τα τραγούδια του Fantastic Negrito εδώ και διακρίνετε μόνοι σας τις παραπάνω επιρροές.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε εδώ για το τελευταίο του άλμπουμ "White Jesus Black Problems".

  • SHARE
  • TWEET