Rocking the movies: 03/05/12 - 09/05/12

Από τον Βασίλη Σπανό, 03/05/2012 @ 11:44
Το rock και ο κινηματογράφος ακολούθησαν μια παράλληλη, γεμάτη ομοιότητες πορεία μέσα στο χρόνο: από την είσοδο του χρώματος και την έκρηξη του rock 'n' roll στα 50s των ατίθασων greasers, μέχρι τη δεκαετία του '60 και '70, της ψυχεδέλειας, του πειραματισμού, του τέλος της εποχής της αθωότητας, της γέννησης του heavy metal, του πολιτικού σινεμά και των ταινιών - δίσκων γροθιά στο κατεστημένο. Τη σκυτάλη πήρε η δεκαετία του '80 με τα νέον φώτα, τη στυλιστική υπερβολή, το synth και την παιδική αφέλεια, για να φτάσουμε στα 90s της γενιάς Χ, του grunge, του ανεξάρτητου σινεμά και της αστικής απομόνωσης. Στα 00s ο κινηματογράφος έχει γίνει πλέον πιο σκληρός, μαζικότερος αλλά και αρκετά πολυποίκιλος, ενώ και το rock συνεχίζει να αλλάζει, ώστε να ικανοποιήσει το ιδιόμορφο νέο του ακροατήριο.

Σε αυτή τη στήλη θα παρουσιάζουμε κάθε βδομάδα μια επιλογή των νέων κυκλοφοριών στις κινηματογραφικές αίθουσες, η οποία πιθανότατα θα ικανοποιεί τους αναγνώστες του Rocking.gr που ψάχνουν κάτι το ιδιαίτερο στη μεγάλη οθόνη.

21 Jump Street

Nerdουλας και ντούκης, άσπονδοι εχθροί στο σχολείο και πλέον απόφοιτοι της σχολής αστυνομίας, το παίξουν undercover cops για να εξαρθρώσουν κύκλωμα ντρόγκας που παίζει σε τοπικό λύκειο...

21 Jump Street

Καριέρα του Johnny Depp:
- Ποιός σημερινός mid 20άρης-mid 30άρης δε ζήλεψε το δερμάτινο μπουφάν και τη μαγκιά του Booker ή το uber cool στυλάκι του Hanson; Η σειρά που έκανε τον Johnny Depp αφίσα του Super Kατερίνα παίρνει τον δρόμο της για την μεγάλη οθόνη, με βασικό ατού την νοσταλγία για εποχές όπου undercover μπατσοι ντυμένοι μαθητές δεν έμοιαζαν καθόλου παράλογες!
- Η ταινία έκανε ανέλπιστη εισπρακτική επιτυχία στο Αμέρικα και απέσπασε ιδιαίτερα κολακευτικές κριτικές, δίνοντας έτσι πάτημα στη Sony για την ανακοίνωση ενός sequel.
- Ο μέχρι προσφάτως εγγονός του Jabba the Hut, Jonah Hill, πρωταγωνιστεί αλλα υπογράφει και την κεντρική ιστορία... η θητεία του δίπλα στον 80s-λάγνο κάφρο Appatow λογικά μόνο καλές εμπειρίες πρέπει να του έχει αφήσει!
- Οκ, ναι, ο Johnny Depp κάνει ένα cameo, ναι, λυσάξτε, ναι... (επίσης μαζί του μερικά ακόμη μέλη της παλιάς 21 Jump street που I guess δεν ενδιαφέρουν ούτε στο ελάχιστο τους γεννηθέντες μετά το 1990)...

Καριέρα του Richard Grieco:
- Κι άλλη σειρά στην μεγάλη οθόνη; Με τον πιο-ξύλινο-και-από-τον-Michael-Cera Channing Tatum; Ως πότε το Hollywood θα βεβηλώνει ιερά κειμήλια της παιδικής μας ηλικίας; Aν συνδυαστεί και με το γεγονός ότι το χιούμορ, λογικά μιλώντας πάντα, θα πλησιάζει εκείνο του "Superbad" (το οποίο ήταν δύναμη, αλλα λίγη σχέση έχει με την εν λόγω σειρά), τότε μάλλον όσοι πάτε (/-με) σινεμά με σκοπό μια 90s νοσταλγική αθωότητα, μάλλον θα βρεθείτε (/-ούμε) προ εκπλήξεων.
- Οι Phil Lord και Chris Miller στην πρώτη live action ταινία τους, μετά το συμπαθητικό "Bρέχει Kεφτέδες" ...καμία εγγύηση λοιπόν.
- Ο Jonah Hill αδυνατισμένος, θυμίζει εκείνους τους ανώνυμους τύπους που κυκλοφορούν με ένα φτυάρι στο πορτ μπαγκάζ και μια ντουζίνα χαπάκια στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, πάντοτε φιλικοί απέναντι στους οτοστοπατζήδες και στις νεαρές φοιτήτριες με κοντά σορτσάκια! Πού πήγε το ρομαντικό nerd στρουμπουλό αγόρι που ζωγράφιζε ανδρικά μόρια στο "Superbad";
- Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο για μια επιπλέον θέαση των "Avengers"!

  • SHARE
  • TWEET